YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Karın şişliği neden olur? 6 önemli sebebi var

    Yemek yedikten sonraki karın şişliği normal bir durum olabilir ancak aç olduğunuzda bile bu problemi yaşıyorsanız altta yatan nedenler olabilir. Gelin hep birlikte karın şişliği neden olur 6 yaygın görülen sebebine bakalım.

    Göbek yağı sandığınız karın şişliği aslında başka bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bununla birlikte aç olduğunuzda bile şişmiş bir karın ve bazen yanında karın ağrısının da eşlik ettiği durumla mücadele ediyorsanız karın şişliği neden olur mutlaka bilmelisiniz.

    İşte karın şişkinliğinin bilmeniz gereken 6 yaygın nedeni.

    1. Sindirim Sorunları

    Bu, karın şişkinliğinin en büyük tetikleyicisidir. Çölyak hastalığı ve hassas bağırsak sendromu (HBS) gibi sindirim sistemi ile ilgili bozukluklar, midede ve bağırsakta gaz birikmesi nedeniyle şişkinliğe neden olur.

    HBS'li kişiler bir gecede bir beden büyüyebilirler. Doktorlar, semptomların akşamları daha kötüleşme eğiliminde olduğunu söylüyorlar. Yapılan araştırmalar, işlenmiş tahıl tüketiminin azaltılmasının, şişkinlik ve HBS semptomlarını azaltabileceğini gösteriyor. Probiyotik açısından zengin gıdaların tüketiminin artırılması da faydalı olabilir.

    1. Ödem

    Vücut fazla sıvıyı tuttuğunda karnınız şişebilir. Vücutta su tutulmasının nedenleri arasında; yüksek sodyum tüketimi, susuz kalma, menstrüasyon veya hareketsizlik sayılabilir. Egzersiz yapmak, susuz kalmamak ve potasyum alımını arttırmak, vücutta su tutulmasını azaltmaya yardımcı olur.

    1. Besin allerjileri

    Belli yiyecekleri yedikten sonra kendinizi şişmiş mi hissediyorsunuz? Bazı insanlar, bazı gıdalara o kadar alerjiktir ki, bu gıdaları yedikten sonra hamile gibi görünürler. Karın şişkinliği ile sıklıkla bağlantılı olan gıdalar arasında mısır, buğday, gluten, soya, yumurta, şeker ve süt bulunur. Şişkinliği tetikleyen gıdaları fark etmek için bir gıda günlüğü tutun. Bu gıdalardan uzak durmak, şişkinlik ve sindirim bozukluklarını önlemeye yardımcı olur.

    1. Adet Döngüsü

    Menstruasyonun su tutma ve kabızlığa neden olduğu biliniyor. Ayrıca, adet döngüleri hormonlarınızı etkiler ve şişkinliği artırır. Adet döngüsü öncesinde, sırasında ve sonrasında kadınların şişkinlik yaşaması yaygın bir durumdur. Ne yazık ki bu durumlardaki şişkinliği önleyemezsiniz. Sadece susuz kalmamaya ve yüksek sodyum tüketiminden kaçınmaya dikkat edin.

    1. Stres

    Stres, sindirim sisteminin işleyişini engelleyebilir ve göbek şişkinliğinin tetiklenmesine neden olabilir. Yemek sırasında stresli olmanız da şişkinliği daha da kötüleştirir. Dikkatle ve farkındalık içinde yemek yemeye çalışmak stresinizi azaltacaktır. Yemek yerken TV, dikkat dağıtıcı konuşmalar ve telefon gibi dikkati dağıtan faktörlerden kaçının.

    1. Çok hızlı yemek

    Çok hızlı yediğimizde gaz oluşturan havayı yuttuğumuzu biliyor muydunuz? Bu hava mideye sıkıştığında şişkinliği tetikler. Ayrıca, hızlı yemek yediğimizde yiyeceklerin düzgün şekilde parçalanmadığını da hatırlatmakta fayda var. Bu da yiyeceklerin sindirilmek için midede daha fazla kalacağı anlamına gelir. Yavaş yemek, şişkinlik ve aşırı yemeyi önler.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler