YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kendinize Tam Not Vereceksiniz: Sadece 15 Dakikada Etkili Buzdolabı Temizliği

    Gıdaları uzun süre bayatlamadan saklamanın en iyi yolu buzdolabı ve derin donduruculardan geçer. Yalnız tıka basa doldurduğumuz zamanlarda içerisinde ki gıdaları unutmamız da kaçınılmaz olur. Bozulan yiyecekler, sızan yapışkanlı içecekler ve oluşan kötü kokulardan kurtulmanın en temiz yolu!

    Dökülmüş ve kurumuş reçel, haftalarca unutulduğu için sanki birazdan gıdaklayacakmış gibi bakan kızarmış tavuklar, soğuması için buzluğa koyulmuş ve kullanılmadığı için patlamış asitli içecekler... Tüm bunlar başınıza bela olduysa ve nasıl kolayca temizleyeceğinizi bilmiyorsanız işte size harika bir fırsat.

    Bunları Mutlaka Temin Edin

    Kokusuz bulaşık sabunu

    Sıcak su

    Sünger

    Sirke veya Soda

    Kağıt havlu

    Kauçuk eldivenler

    Diş fırçası

    1. Adım: Buzdolabınızın fişini çekin ya da en düşün sıcaklığa ayarlayın

    İçini önceden boşalttığınız ve boşaltırken bitmiş sos kutuları, bozulmuş ve çürümüş gıdaları atmayı ihmal etmeyin. Isı düştüğünde buzdolabınızın raflarına yapışmış olan istenmeyen kirler de ısınacak ve rahatlıkla çıkacaklardır.

    2. Adım: Buzlanmayı yok edin

    Yüksek ihtimal buzdolabınıza çok fazla vakit ayırmadığınız için derecesinin yüksekliğini fark etmediniz. Buzluğunuzda karlanma ve dolabınızın raflarının en arka kısımlarına koyduğunuz gıdalarda ise donma olduğunu yeni keşfediyorsunuz. Buzlanmış tepsileri ve gıdaları çıkararak sıcak su ve sabun ile doldurduğunuz lavaboda bekletin.

    3. Adım: Donmuş gıdalara aman dikkat

    Buzluktan çıkardığınız gıdalar eğer çözülürlerse ikinci bir kere yeniden dondurmak sağlıksız olacağı için bir poşetin içerisine buzları doldurun ve temizliğiniz bitene kadar gıdalarınızı onun içinde muhafa edin.

    4. Adım: Rafları ve çekmeceleri yıkama vakti

    Ayrılabilir çekmeceleri ve rafları çıkarın, ardından temizlemeden önce çatlamalarını önlemek için üniteleri oda sıcaklığına getirin. Oda sıcaklığına gelen üniteleri, sıcak ve sabunlu su dolu bir lavaboda yıkayın. Herhangi bir kokuyu yiyecek ve dondurucuya geri aktarmaktan kaçınmak için, mümkünse kokusuz bulaşık deterjanı kullanın. Iyice durulayın ve kurumasını bekleyin.

    (Raflar dolabın içerisindeyken sadece silmek sizi kesin sunuca ulaştırmayacaktır.)

    5. Adım: Çok sağlıklı ve kesin çözüm için kendi temizleme ürününüzü hazırlayın

    Bir şişenin içerisine yarı yarıya sıcak ve soğuk su doldurun. Bir çorba kaşığı sirke ve toz sodayı suyun içerisine atarak şişeyi iyice çalkalayın. Rafları ve çekmeceleri çıkarılmış buzdolabınızın içerisini bu sıvı yardımı ile dip bucak temizleyin. Herhangi bir lekenin üzerine döktüğünüzde, siz müdahale etmeden çıktığına şahit olacaksınız.

    6. Adım: İnatçı lekeler için acele etmeyin

    Hazırladığınız karışımı inatçı lekelerin üzerine doğrudan aktarın ve 10 dakika kadar bekleyin. Bir diş fırçası yardımı ile lekeyi ovalayın ve kurtulun!

    7. Adım: Kapakları silin

    Dondurucu kapısını ve çevresindeki sızdırmaz contayı silerek, herhangi bir yapışkan noktayı diş fırçası ve hazırladığınız temizleme solüsyonuyla hafifçe ovuşturun.

    8. Adım: İçini mutlaka kurutun

    Kağıt havlu yardımı ile buzdolabınızın içerisini hazırladığımız temizlik solüsyonu kalıntılarından ve nemden korumak için iyice silerek kurutun.

    9. Adım: Çekmeceleri ve rafları geri takın

    Dondurucunun içi tamamen kuruduktan sonra, (gıcır gıcır ve tertemiz!) çekmecelerini ve rafları yerleştirin.

    10.Adım: Dolabınızı çalıştırın ve derecesini ayarlayarak yeniden doldurun.

    Tertemiz olmuş buzdolabınıza boşken şöyle bir bakın. Şimdi ona hak ettiklerini verme zamanı. İçecekler nereye, kahvaltılıklar hangi bölüme, sebzeler hangi çekmeceye? Gıdalarınızı zevkinize göre düzenleyin ve yerleştin. Artık kötü kokular ve kötü görüntüler yok. Bu temizlik size en az bir 6 ay yeter.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler