YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kestanenin kabuğu en kolay şekilde nasıl soyulur?

    Kış aylarının gelmesiyle tezgahtaki yerini alan ve mis gibi kokusuyla sokakları dolduran kestane hem lezzetli hem de faydalı bir besindir.

    Vitamin, mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan kestaneyi evde yapmak ta ayrı bir vazgeçilmezimizdir. Ancak çoğu zaman tadı ne kadar güzel olursa olsun “kabuğunu nasıl soyacağız” sorusu da kafamızı karıştırır. Ancak hiç merak etmeyin kafanıza da takmayın. Bu püf noktasıyla yemeye doyamayacağınız kestaneyi yapmaya da doyamayacaksınız.

    İşte kestanenin kabuğunu en kolay soyma şekli;

    Kestanenin kabuğunu kolayca soymak için öncelikle kestaneleri bıçak yardımıyla çizin. Tencereye biraz yağ ekleyin ve ocağın altını açın. Yağlar kızarmaya başlayınca 10 dakika kadar kestaneleri kızartın. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra ise soğumaya bırakın. Ardından kestaneleri kolaylıkla soyabilirsiniz...

    Başka bir yol da şöyle;

    Kabukları bıçakla çizin. Sonra sıcak suyla dolu bir kabın içinde bir süre bekletin. Ardından 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Hem kabukları rahat soyulacak hem de çıtır çıtır kestane kebap yapmış olacaksınız.

    Kestanenin bilmediğimiz faydaları

    Kestane kan basıncı ve kolesterolü dengeler, bağışıklığı güçlendirir, kalbi korur, stresin zararlı etkilerini azaltır ve kas yorgunluğunu önler.

    Kestane B ve C grubu vitaminleri, potasyum, magnezyum, demir açısından zengin bir kaynaktır.

    100 gram kestane günlük vitamin ihtiyacının yüzde 72’sini karşılıyor

    Diyet lifi açısından 100 gram kestane günlük ihtiyacın yüzde 21’ini karşılayabilir.

    Kolesterolü dengeleyip kalp hastalıkları riskini azaltıyor

    Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri içerdiğinden hastalıklar için koruyucudur. LDL kolesterolü düşürür, kalbi koruyan HDL kolesterolü artırır.

    Kestane, kolesterolü dengelemede ve koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur

    Kestane, içerdiği antioksidan bileşenler ve C vitamini sayesinde serbest radikallerden vücudu koruyarak bağışıklığı güçlendirir.

    B kompleks vitaminleri açısından zengin olmasından dolayı da büyüme ve gelişmeyi destekler, kırmızı kan hücreleri oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca gribe karşı da koruyucudur.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler