YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kısa zamanda onlarca kilo vererek görenleri hayrete düşüren İrem Derici’nin sırrı ne?

    Ünlü şarkıcı ve sunucu İrem Derici hızlı bir şekilde kilo vermesiyle adından sıkça söz ettirdi. Yeni görüntüsüyle dostu düşmanı hayrete sürükleyen ünlü ismin sırrı merak konusu!

    İrem’in sırrı mucize kabul edilen o tohum olabilir mi?

    İrem Derici katıldığı bir televizyon programında kilo vermesinin sırrı olarak chia tohumunu işaret etmişti. Bu açıklamadan sonra chia tohumunun popüler hale gelmesi haliyle satışlardaki patlamayı da beraberinde getirdi.

    En zahmetsiz diyet içeriklerinden

    İçeceklere, salatalara, soslara eklenen ve bu sayede kolayca kullanılabilen chia tohumu diyet yapanların vazgeçilmezleri arasındaki yerini kısa sürede aldı. Ancak uzmanlar mucize olarak kabul edilen bu tohumun kilo vermeyle olan ilişkisine şüpheyle yaklaşıyor.

    Uzmanlar içeriğine dikkat çekiyor

    Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal Posta’ya verdiği röportajda chia tohumunun içeriğinden bahsediyor. Uysal, chia tohumunun %25-%30’unun Omega-3’ten meydana geldiğini ve doymuş yağ oranının düşük olduğunu söylüyor. Ceyna Uysal, “2 yemek kaşığı chia 137-139 kalori, 4 gram protein, 9 gram yağ, 12 gram karbonhidrat ve 11 gram lif içerir. 100 gramı kalsiyum, demir ve magnezyum ihtiyacının yarısından fazlasını karşılıyor.”

    ABD’de kilo verdirmediği kanıtlandı

    ABD’de chia tohumunun kilo vermeye olan etkisi üzerinde yapılan araştırma chia tohumunun tahtını sarsacak bir sonuç verdi. Beden kitle endeksi 25’in üzerinde olan deneklerin 12 haftalık diyetlerine chia tohumu eklendi. Deneyin sonunda, 12 hafta boyunca günde 50 gram chia tohumu tüketen deneklerin kanlarındaki lipit değerlerinde bir azalma görülmezken, kilo vermede etkili diğer faktörlerde de bir değişiklik tespit edilmedi.

    Tokluk hissini uzattığı biliniyor

    Uzmanlar yüksek lif oranına sahip chia tohumunun tokluk hissini uzattığı konusunda hemfikir. Ancak bu etki tohumun içindeki yüksek lif oranından kaynaklanıyor. Uzmanlara göre, lif oranı yüksek diğer gıdalar da tokluk hissini uzatabilir.

    Yan etkilerine dikkat

    Ceyna Uysal, günde 48 gramdan daha fazla chia tohumu tüketmenin ciddi yan etkilere sebep olacağını belirtiyor. Uysal, chia tohumundaki yüksek Omega-3’ün kan basıncında düşüşe ve kanamalara, bazı kişilerde ise alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini söylüyor. Uysal, glüten içermeyen chia tohumunun çölyak hastaları tarafından rahatlıkla tüketilebileceğini de sözlerine ekliyor.

    Bol su içtiğini söylüyor

    Aşırı kilo kaybı yüzünden hastanede tedavi gördüğü iddia edilen ünlü şarkıcı günde 2,5 litre su tüketmeye özen gösterdiğini belirtiyor. Su, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi nedeniyle sadece diyet dönemlerinde değil, her zaman tüketilmeli.

    Kuru kayısı ve çiğ badem

    Kilo vermek için aç kalmayı göze alan İrem Derici, gün içerisinde acıktıkça kuru kayısı ve çiğ badem yediğini, bu sayede kaybettiği enerjiyi geri kazandığını söylüyor. Uyguladığı bu yöntemle ilk 2 haftada 9, devam eden günlerde ise 20 kilo veren şarkıcı aynadaki görüntüsünün aç kalmaya değdiği konusunda ısrarcı.

    İrem Derici plasebo etkisi altında

    Yapılan araştırmalara ve uzman görüşlerine göre, İrem Derici’nin chia tohumuna olan inancı plasebo etkisinden ibaret. Yani, İrem Derici’nin var olduğunu düşündüğü bu etki tamamen telkine dayalı ortaya çıkan bir inancın sonucu. Neredeyse aç gezerek istediği vücuda ulaşan ünlü şarkıcının kilo verme yöntemi pek sağlıklı değil.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler