YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Korkunç görüntüler! Çuvallanmış ve pişirmeye hazır

    Geçen ay Ho Chi Minh şehrinde bir kedi eti pazarından görüntüler yayınlandı. Et pazarındaki kedilerin bazılarının sevgi dolu evlerinden koparıldığı dikkat çekti. Raporlar, Vietnam'ın 1997 yılında bir kedi veba salgını sırasında kedi restoranlarını yasakladığını, ancak sektörün yasaya rağmen geliştiğini gösteriyor.

    Çaresiz evcil hayvanların kesilip yemek için hazırlandığı Vietnam kedi pazarı rahatsız edici görüntülerle dolu.

    600x424

    Kedi pazarında çekilen korkunç resimler, 'küçük kaplan' olarak bilinen evcil kedilerin kesildiği Vietnamlı bir kedi eti pazarının içinde yer alıyor.

    Şanssızlığı önlediği düşünülüyor

    Bilindiği gibi, kedi eti ya da 'küçük kaplan'ın, Vietnam'da güç ve kedigillere benzer bir güç-çeviklik kaynağı olduğuna inanılıyor ve şanssızlığı önlediği düşünülüyor. Kedi eti, £ 57'ye kadar satılıyor. Et her ayın başında, şanssızlığı önlemek, libidoyu desteklemek ve hatta kedinin çevikliğini kazanmak için yeniliyor.

    Çekilen görüntülere göre, kedilerin bazılarının tasması var, bu da onların bir evi olduğunu ve o çok sevdikleri evlerinden uzaklaştırıldıklarını gösteriyor.

    Farkındalık yaratmak için hazırlandı

    Michele Brown, az bilinen kedi eti ticareti hakkında farkındalığı artırmak için böyle şok edici bir görüntü hazırladı. Köpek etiyle ilgili bilinirliğin olduğunu belirten Brown, “Ancak kedilerle ilgili konu dikkat çekmiyor. Bu da beni hayal kırıklığına uğrattı ve bu nedenle sokak pazarlarında bunu yakalamaya çalıştım” dedi.

    Kafeslere koyuyorlar

    Brown, bu kedilerin bir kısmının sokak avcıları tarafından sokaklardan alınan ev hayvanları olduğunu söyleyerek şunları ekledi: “Onların ne kadar korktuğunu duyabilirsiniz.”

    Kediler hassas oldukları için onları yakalamak ve öldürmek kolay değil. Bu yüzden hepsini ölüm kafeslerine atıp dışarıda öldürürler ve sonra karkasları üstüne bırakırlar.

    'Küçük kaplan' eti çok popüler olduğu için, kedilerin çoğu komşu Çin ve Laos'dan gelen sıkı kamyonlarla kaçırılıyor.

    Kedi eti servis eden restoranlar var

    Güneydoğu Asya ülkesinde kedi eti servis eden özel restoranlar, yemekleri 43 TL ile 57 TL (1,36 ila 1,82 milyon Vietnam Dong) arasında satıyorlar.

    Ancak etleri tüketmekle ilgili sağlık riskleri de var. Çünkü, bazen başıboş kediler de yakalanıyor ve bu riskler ondan kaynaklanıyor.

    Meraklı turistlerin kedi eti denemelerine de engel olunamadığı için, Vietnam’da enfeksiyon taşıyan kedileri yiyen bazı kişilerin öldüğü belirtildi.

    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler