YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Künefe İsteyen?: Çok Peynir Tüketen Kişiler Az Tüketenlere Göre Daha İnce

    Peynire olan düşkünlüğünüz için bir mazeret mi arıyordunuz...

    İşte herkesin beklediği haber... Herkes derken, veganlar ve laktoz intoleransı olanlar hariç herkes!

    Lokum gibi beyaz peynir, tuzlu hellim, ipeksi mozzarella, veya sadık dost eski kaşar, hepimizin sevdiği en az bir (veya on tane) peynir var.

    Ne kadar lezzetli de olsa, uzunca zamandır peynirin çok sağlıklı olmadığı düşünülüyordu.

    Ancak, yapılan yeni bir araştırma, peynirin aslında daha önce kabul edilenden daha iyi olduğunu ya da en azından kötü olmadığını buldu.

    Dublin Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, çok fazla peynir yiyenlerin, yemeyenlerden daha ince olduğunu ve peynirin aslında kolesterol seviyesini yükseltmediğini buldu.

    Bilim insanları, 18-90 yaş arası 1.500 kişi üzerinde süt, peynir, yoğurt, tereyağı ve krema gibi süt ürünleri tüketmenin etkisini inceledi.

    Araştırmacılar, en fazla süt ürünleri tüketen insanların vücut kitle endeksinin, vücut yağ yüzdesinin, bel çevresi ölçülerinin ve kan basıncının daha düşük olduğunu tespit ettiler.

    Dahası, az yağlı süt ürünleri tüketen katılımcıların kolestrol seviyelerinin daha yüksek olduğunu gördüler.

    Bu, kolesterol düzeylerini düşürmek için doymuş yağların (peynirde bulunan) sınırlandırılmasını savunan şu anki sağlık tavsiyesine ters. (Yüksek kolesterol seviyesi, kalp hastalığı ve inme riskinin artmasıyla yakından ilişkilidir.)

    Bu çalışma, içerdiği besin öğelerinden dolayı peynirdeki doymuş yağın kan kolesterol seviyesini artırmadığını gösteren diğer araştırmaları da güçlendiriyor.

    Araştırmanın sözcüsü Emma Feeney, çok peynir tüketen kişilerde ve az tüketenlere kıyasla doymuş yağ alımının önemli oranda arttığını ancak LDL kolesterol düzeylerinde hiçbir fark olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

    "Sadece içerdiği besinleri değil aynı zamanda bu besinleri hangi diğer besin maddeleri içinde yediğimizi ve genel olarak beslenme şeklini de göz önünde bulundurmalıyız, yani sadece o anda yenlen yiyeceği değil, aynı zamanda yediğimiz diğer gıdaları da göz önüne almalıyız."

    İlginçtir ki, araştırmacılar daha fazla peynir yiyenlerin aynı zamanda daha fazla karbonhidrat tükettiğini de keşfetti.

    Yapılan çalışmanın araştırmacılarından ikisinin, daha önce İrlanda Ulusal Süt Konseyi'nden (National Dairy Council) konuşmacı olarak ücret aldıkları, ancak diğer araştırmacıların konuyla ilgili çıkar çatışması olmadığı belirtildi.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler