YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Limon ile Lime Arasındaki Farkı Biliyor Musunuz?

    Peki hangisi aslında daha yararlı?

    Günümüzde sıkça tükettiğimiz sebze ve meyveler önceden nasıldı? Yediğimiz bazı meyvelerin farklı melez türlerinin olduğunu biliyor muydunuz? Her gün tükettiğimiz bu gıdalar yıllar içinde çeşitli şekillerde karşımıza çıktı. Bunlardan biri de sarı olarak bildiğimiz ancak kırmızı'dan (blood lime) melezleşen limondur. Limongillerden lime da yeşildir. Hatta yeşil limon olarak adlandırılır. Tat, görünüm, şekil bakımından aynıdırlar. Limonlar sadece limelara göre biraz daha büyük ve ekşidir.

    4 adımda limon ağacı nasıl yetişir?

    Peki gelelim asıl konuya...

    Limon da lime da sağlık yaşam neferleri olarak görünüyor ancak hangisi daha sağlıklı?

    İki meyvenin de ortak özelliği vitamin deposu olmasıdır. Lime 29 mg vitamin içerirken limon 53 mg içermektedir. Öte yandan, limeda bir sürü A vitamini bulunurken limonda tonlarca potasyum ve folik asit bulunur.

    Her iki meyve de insan sağlığı için son derece yararlıdır ve kansere karşı savaşta çok ciddi yararları vardır.

    Ayrıca, her iki meyvenin de tadı asidik olmasına rağmen organizma için aslında çok alkalindirler ve inanılmaz antioksidanlar görevi görebilirler.

    Sonuç olarak grip, soğuk algınlığı ve iltihap ve şeker hastalığının her türlüsünü kolayca tedavi edebilirler.

    Bu ikiliyi kansere karşı süper bir ajan haline getiren şey, vücuttaki kilo kaybı ve metabolizma artırımı gibi birçok olumlu değişimi teşvik edebilen limonoidlerin içeriğidir.

    Sonuç olarak aslında her iki meyve de büyük bir amaca hizmet eder ve onları mümkün olduğunca tüketmeniz gerekir. Aşağıdaki tablodan ikisinin de içerdiği besin değerlerini inceleyebilirsiniz.

    Limon vs Lime tadı

    Hangisinin tadının daha güzel olduğu konusu aslında onlarla ne yapacağınıza bağlı olarak değişir. Mesela ekşi bir limonata seviyorsanız kesinlikle limon kullanmalısınız ancak daha yumuşak bir tat tercih ediyorsanız lime kullanarak içeceğinizi hazırlayabilirsiniz.

    Lime ve limonun alkali özelliği

    Her iki meyve de oldukça asidiktir. Limonun da limeın da pH değeri 2 civarındadır. Ancak asidik olmalarına rağmen vücut tarafından sindirildiğinde vücudu alkalize eden alkalin bir kül bırakır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler