YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Limonları dondurarak kullanın faydasına şaşıracaksınız!

    Dondurulmuş limonun daha sağlıklı ve daha lezzetli olduğunu biliyor muydunuz?. Bu yazıyı okuduktan sonra eminiz ki limonları hemen dondurucuya atacaksınız.

    Yapacağınız şey çok basit: Yıkayın, dondurun, rendeleyin ve her yerde kullanın.

    Neden limonları daima dondurmak gerekiyor?

    Donmuş limonun faydalarının neden bu kadar çok olduğuna şaşırabilirsiniz. Limonu kabuklarıyla birlikte bızdolabına atarak dondurur ve çıktığında da yine kabuklarıyla beraber kullanırız. İşte dondurulmuş limonun faydaları hem kabuğun hem de iç kısmının kullanılması nedeniyle fazladır.

    Soymaya ihtiyaç yok

    Limonu dondurduktan sonra, soymaya ihtiyaç duymadan istediğiniz gibi rendeleyebilir ya da dilimleyebilirsiniz.

    Sonra ise salatalarınıza, dondurmalarınıza, çorbalarınıza, kahvaltılık gevreklerinize, makarna soslarınıza vs. ekleyin. Neyin üzerine serperseniz serpin, deneyimleyeceğiniz şey, daha önce denediklerinize hiç benzemeyecek.

    Peki, bunu neden yapmalısınız?

    Yapılan bir araştırma, limonda ve diğer turunçgil meyvelerde bulunan doğal bileşen limonidin meme kanseri hücre gelişimini engellediğini ortaya koydu.

    Çoğu insan, hiçbir şey ziyan edilmeden, limonun tamamının tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Yalnızca sağlık için değil; aynı zamanda da inanılmaz lezzeti için. Nasıl mı?

    Limon kabuğu, limonun suyundan 5-10 kat daha fazla vitamin barındırır ve kabuk, genelde ziyan edilen kısımdır. Kabuk, aynı zamanda da vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

    Limon kanser hücrelerini öldürmede de çok etkili; iddialara göre kemoterapiden 10.000 kat daha güçlü.

    Limonun tadı gayet hoş ve kemoterapi gibi korkunç etkilere sebep olmuyor. Ancak tuhaf olsa da insanlar bu gerçeği sıkı bir şekilde koruyarak hastalıklarından kar elde edenlerin riske girmelerini önlüyorlar.

    Limonun bir diğer ilginç yönü, kist ve tümörler üzerinde dikkate değer etkilerinin olması. Kimileri, limonun tüm kanser türlerine karşı kanıtlanmış bir ilaç olduğunu söylüyor.

    Öte yandan, limon, bakteriyel enfeksiyonlara ve mantarlara karşı anti-mikrobiyal etkiler gösteriyor. İç parazitlere ve kurtlara karşı etkili, kan basıncını düzenliyor, anti-depresan olarak işliyor, stresle ve sinir hastalıkları ile savaşıyor.

    Bu bilginin kaynağı, ismi belirtilmese de dünyadaki en büyük ilaç üreticilerinden birisi. Firmanın açıklamalarına göre, 1970 yılından beri yapılan yaklaşık 20 laboratuar çalışması, limon özünün 12 kanserdeki habis hücreleri yok ettiği ve limon ağacı bileşenlerinin Adriamycin ürününden – kanser hücrelerinin gelişiminin yavaşlatmak için kullanılan ilaçtan–10.000 kat daha güçlü olduğunu ortaya koydu.

    Dahası, limon özünden yapılan bir tür terapi, yalnızca habis hücreleri yok ediyor ve sağlıklı olanları etkilemiyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler