YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Manda yoğurdu doğal antibiyotik

    Evde yoğurt yapmak çoğu kadının isteği ancak kıvam tutturma sorunundan dolayı başlasa bile devam edemediği bir çalışmadır.

    Marketlerden çoğu katkı maddeli yoğurtlar yerine evinde mayalamak isteyen hanımlara bir önerimiz var; gözünüz korkmasın. Eğer kıvamdan emin değilseniz size manda yoğurdu yapmayı öneririz. Üstelik manda yoğurdu, inek, koyun ve keçi ürünlerine kıyasla iki kat fazla kalsiyum ve protein içerir. Manda yoğurdu, vitamin ve protein açısından zengin olması sebebiyle multivitamin kaynağı olarak geçmektedir.

    Manda yoğurdunu diğer yoğurtlardan ayıran en önemli özelliği %60 kalsiyum, %40 daha fazla protein içermesi ve kolesterolünün daha düşük olmasıdır.

    Vücuda oldukça fayda sağlayan A vitaminin E vitaminin dönüşümünden elde etmesi de manda yoğurdunun içindeki yararlı bakteri özelliklerindendir. Manda yoğurdu diğer yoğurtlara göre daha beyaz görünümdedir.

    Doğal antibiyotik

    100 gram doğal manda yoğurdunda yaklaşık olarak 97 civarında kalori bulunmaktadır. İçeriğinde çok fazla B12 vitamini içermesinin yanında manda yoğurdunun doğal antibiyotik özelliği de bulunmaktadır.

    Manda yoğurdunun sayısız faydaları;

    Çocuklarda küçük yaştan itibaren alerji riskine karşılık içeriğindeki laktoz oranının düşük olması sebebiyle alerjiye sebep olmamaktadır.

    Kırmızı et tüketmeyen kişiler için eşdeğer besin niteliğindedir.

    Kıvamı oldukça yoğun bir yoğurt olduğundan doyurucu niteliktedir.

    Enerji içeriği yüksek bir besin olduğundan kişiyi gün boyu zinde tutmaktadır.

    Sindirim sistemi ve bağırsakları düzenlemektedir.

    Yapılan araştırmalar neticesinde kalın bağırsak kanseri riskini azaltmaktadır.

    Yağ oranı yüksek bir besin olmasına karşılık kolesterol seviyesi yok denecek kadar azdır.

    Çinko, magnezyum B12 vitamini oldukça yüksek bir besin kaynadığı olması sebebiyle kalp sağlığı açısından olumlu faydaları bulunmaktadır.

    Güvenilir ve hijyenik yerden temin ettiğiniz manda sütüyle manda yoğurdunu kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yazımızda geçen bir kaç püf noktasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

    Manda Yoğurdunun Hazırlanışı

    Manda sütünü 10 dk. boyunca delikli kevgirle sürekli karıştıralım ve kısık ateşte kaynatalım. Sütün köpüğünün çıkarak tencerenin yüksekliğinden 1 parmak azalması ideal olacaktır. Kaynayan ve kıvama gelen sütü serçe parmağınızın dayanabileceği ılıma derecesine geldiğinde 1 lt süt için 1 silme tatlı kaşığı katı yoğurt ilave edelim. Yoğurdu ilave ettikten sonra 1 veya iki kez karıştırarak yoğurdun kapağını kapatalım ve üzerini bir bezle saralım.

    Kapı oynatmadan olduğu yerde ve oda sıcaklığında yaklaşık 4 saat bekletelim. Kullanacağınız kap cam ise bu süre daha da uzayabilmektedir. Yeterince bekleyen yoğurdu sarsmadan buzdolabına kaldıralım ve en az 24 saat sonra tüketmeye başlayabiliriz. Bu şekilde hazırlanan manda yoğurdunun buzdolabında dayanma süresi yaklaşık 10 günü bulmaktadır. Daha fazla bekletilen yoğurtta ekşime ve küflenme olabilmektedir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler