YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Marketlerde satılan süt ve yoğurtlarda büyük tehlike

    Sağlıksız beslenmeye bağlı olarak, kanser hastalığındaki artışa dikkat çeken Onkoloji uzmanı doktor Yavuz Dizdar, marketlerden alınan süt ve yoğurtlardaki tehlikeye dikkat çekti.

    Günlerce bozulmayan, eskimeyen süt, yoğurt ve süt ürünleriyle ilgili zaman zaman yapılan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Sağlıklı beslenme ve gelecek adlı söyleşide vatandaşlarla buluşan Dizdar, marketlerden alınan ürünlerin neden bozulmadığını, kaymak diye satılan şeyin ne olduğunu, yoğurttaki kaymağın içeriğini anlattı.

    Mahalle sütçülerine sahip çıkın

    Hazır yoğurt ve süt tüketilmemesi uyarısında bulunan Dizdar, bunların insan sağlığına zararlı olan üretimler olduğunu belirterek, “Elinizden geldiğince mahalle sütçülerine sahip çıkın" diye konuştu.

    Sağlıksız beslenmeye bağlı olarak kanser hastalığının artış gösterdiğini kaydeden Dizdar, kanser gelişimi, GDO, tarım ilacı ve endüstriyel üretim gibi konulara değindi.

    Marketlerdeki süt ve yoğurtlar neden bozulmuyor?

    Dünyadaki çoğu gıda üreticisinin, sadece para kazanma içgüdüsüyle hareket ettiğini kaydeden Dizdar, bu çerçevede kullanılan kimyasalların, insan sağlığı ve çevre açısından küresel bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

    Dizdar, “Örneğin yoğurt. Marketlerden aldığımız hazır yoğurtlar neden bozulmuyor, düşündünüz mü? Onun dışında tarım ilacının vücuda girmesi halinde ilacın dokularda kaldığını biliyor musunuz? Bunlar insana tahmin edilenden daha çok zarar verir" dedi.

    Günlerce bozulmayan, eskimeyen süt ve yoğurtlar var diyen Dizdar şöyle konuştu:

    "Herkesin çok iyi bildiği, ancak hiç kimsenin açıklayamadığı bir durum var; marketlerden alınan sütler ve yoğurtlar açıldıktan sonra bir türlü bozulmuyor. UHT teknolojisiyle 'steril' edildiği söylenen ambalajlı kutu sütler, kapağını açsanız bile bir ay kadar bozulmadan kalabiliyor.

    3 günden sonra bozulmuyorsa dikkat edin

    Aynı şey sanayi tipi üretilen yoğurtlar için de geçerli. Oysa 'günlük' etiketiyle satılan sütlerde durum böyle değil, üç gün içerisinde tüketmek durumundasınız, yoksa kesiliyor. Ama nasıl oluyorsa UHT teknolojisiyle üretilmiş sütlere ve yoğurtlara bir şey olmuyor, kapağını açsanız bile bir ay kadar bozulmadan kalabiliyor”.

    Üstündeki tabaka kaymak değil

    Dizdar, hazır yoğurtlar üstündeki kaymak sandığımız şeyin aslında kaymak olmadığını, bunun sonradan üstüne konulan bir tabaka olduğunu belirtti.

    Mandıra sütü tüketin

    Dizdar dışındaki birçok uzman da, marketlerdeki kutu sütleri tüketmek yerine günlük mandıra sütü tüketilmesi önerisinde bulunuyor. Temiz olduğuna güvenilen sokak sütçülerinden süt alınabileceğini belirten uzmanlar, ekşiyen, kesilen ve kaymak bağlayan süt ve süt ürünleri alınmasını tavsiye ediyor.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler