YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Modada Katliama Dur Diyecek Proje: Atık Meyve ve Sebzelerden Deri Üretildi

    Dokusu ve duruşuyla mükemmel sayılabilecek bir deri hayal edin, üstelik yenilenebilir bir kaynak ve bunun için hayvanların katledilmesine de gerek yok.

    Hollandalı tasarımcıların kolektif bir çalışmayla ortaya çıkarttıkları tasarım, Rotterdam’daki marketlerden toplanan atık meyveler ile gerçekleştiriliyor. Rotterdam Fruitleather isimli proje sayesinde atık meyve ve sebzelerden yüksek kalitede deri üreten tasarımcılar, bozulan meyvelerin imha edilmesi için kilo başına 10 sent ödemek zorunda kalan ve bu yüzden yasa dışı atık yolunu seçen market sahiplerine de bir alternatif oluşturuyor.


    Rotterdam’daki marketlerden herhangi birinin günlük attığı çürük meyve ve sebze yaklaşık 3 bin 500 kg. Bu atıklar, yenmemesine rağmen böyle bir amaç için tekrar kullanılabilir.


    Rotterdam’daki Williem de Kooning Akademisi tasarım öğrencilerinden oluşan ekip, gösterişli restoranlardaki şeflerin yolundan gidiyor: Meyveleri ez, pişir ve mumsu dokuyu yakalamak için kurut.


    Tasarımcılar,“Tamamen meyve deriyi kullanarak bir çanta tasarladık. Bu çanta, meyve derinin bir materyal olarak adlandırılması gerektiğini kanıtlayan kaliteyi ve olanakları da gözler önüne seriyor”diyor. Ekip, bu konudaki gelişmelerle birlikte meyve derinin ticari amaçlı uygulanabilen bir materyal olabileceğini de düşünüyor. Tasarımın plastik ve ambalajlara da bir alternatif olabileceği de ele alınan diğer fikirler arasında.



    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler