YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mükemmel Karpuzu Seçmenin En Basit Yolu! (Çiftçi Önerisi)

    Kelek karpuzlara savaş açtık!

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğen

    Şöyle yaz sıcaklarında bandıra bandıra yiyebileceğimiz, tatlı mı tatlı sulu mu sulu olgun bir karpuzu seçebilmeyi şansa bırakmamak lazım. Birçoğumuz karpuz seçerken birkaç şaplak atıp, o tok sesi duyunca kasaya yöneliyoruz ama asıl dikkat etmemiz gereken önemli noktaları kaçırıyoruz. Ancak birkaç küçük tüyoyla artık biz de kesmek zorunda kalmadan karpuzun iyi olup olmadığını anlayabiliriz!

    Karpuz Kesmenin En Kolay Yolu! (Bandıra Bandıra)

    Bu noktaya dikkat!

    Karpuzun dip kısmının rengi ne kadar sarıya yakın olursa alacağınız karpuz da o kadar tatlı olur. Yani o bölgenin beyaz olmamasına dikkat edin.


    Kabuktaki yüzey önemli...

    Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir. Tozlaşma denilen bu doğal olay ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor. Kahverengi benekli, çizikli karpuzları kaçırmayın!


    Oval ve top karpuzlar...

    Birçok kişi çiftçilerin karpuzları şekillerine göre ayırt ettiklerini bilmez. İnce, uzun olan karpuzlar bol suluyken daha yuvarlak olanları tatlı oluyor.


    Boyutuna dikkat edin!

    İyi karpuz demek küçük veya büyük karpuz demek değildir. Yani küçük karpuz alırsam tadı güzel, büyük alırsam tatlı olur diye bir durum yok. İster küçük alın ister büyük... Önemli olan karpuzu elinize aldığınızda ağır hissetmenizdir. Çünkü hafif bir karpuzun kelek çıkma olasılığı çok daha fazla!


    Son olarak karpuz sapına dikkat edin.

    Karpuz sapı, karpuzun olgun olduğunu gösterir (şayet rengi koyu ise) Eğer sapın rengi yeşilse yakın zamanda toplandığını ve olgun olmadığını gösterir.

    Kaynak: fifteenspatulas.com, thekitchn.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler