YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutfakta Hayat Kurtaran Küçük Ama Çok Etkili 12 Tüyo

    Vakit tasarruf etme vakti! Kararan muzlara, kendinden geçen tahta kaşıklara son! Bu fikirler sayesinde artık hiçbir şeyi atmanıza gerek kalmayacak.

    Taco'yu hazır almayıp evde yapmaya uğraşanlara...

    Meksikalıların enfes yemeği Taco' hamurunu evde yapmak gibi bir gayeniz var, ama asla o kıtırlı içerisindeki malzemeyi tabak gibi tutan lezzeti ve şekli bir türlü yakalayamıyor musunuz?

    O zaman hamurunuzu fırın ızgarasından aşağıya fotoğraftaki gibi yerleştirmeyi ve aşağı doğru sallandırmayı deneyin. Hamurun kıvamını tam tutturursanız Taco yeme keyfiniz de ekstra artacaktır.


    Yumurtalar taze mi değil mi?

    Organik beslenmeye düşkünseniz, evde çocuklarınız var ve her şeyin tazesini özellikle seçiyorsanız herhangi bir yumurtayı da yemeyeceğinizi biliyoruz. Peki, yumurtaların taze olup olmadığı nasıl anlaşılır? Yumurtalarınızı tamamen su dolu bardaklara koyun. Yumurta suyun içinde yatay durumda kalırsa taze, yarı yatay durumda kalırsa 7-10 günlük, dik yüzüyorsa bayat demektir.


    Tavaları çizmeden nasıl temizleriz?

    Dökme demir tava ve tencereleri üzerindeki yemek artıklarından kurtarmak için illa yüzeyini kazımanız gerekmiyor! Telli bulaşık süngerleri tavalarınızın çizilmesine neden olabilir. O zaman yemek artıklarını ve yağları tavanızdan çıkarmak için imdadınıza tuz yetişiyor! Tavanın üzerine döktüğünüz tuzun üzerine az miktar ılık su ekleyerek fırçalayabilirsiniz.


    En lezzetli soğuk kahve nasıl yapılır?

    Soğuk kahvenizin içerisine buz atarsanız, buzlar çözüldüğünde sütlü kahve değil sulu kahve içmiş olursunuz ve eğer sizde bundan hoşlanmıyorsanız buz kalıplarına daha önceden hazırladığını kahveyi doldurarak, soğuk kahve yapımında bu kahveli buz küplerini kullanabilirsiniz.

    Kahve telvesinin yarattığı 7 mucize


    Mutfak yangınlarını nasıl söndürebiliriz?

    Umarız ki bu bilgiye hiçbir zaman ihtiyacınız kalmaz. Ama olur da daldınız ve patatesleri kızgın yağın içinde unuttunuz ve tavanızda yangın çıktı, ya da ocağa yakın duran mutfak bezi aniden tutuştu... Yangın büyümeden fark ederseniz ilk yapmanız gereken gazlı bezlere döktüğünüz karbonatı alevin üzerine kapamak. Yangınla etkileşime girdiği zaman karbondioksit açığa çıkacaktır. Ve bir ateşin nefret ettiği bir şey varsa, o da karbondioksittir.


    Tahta kaşıklarınız yeni almış gibi olsun!

    Mutfaklarda tahta gereçler kullanmak insana kendini iyi ve sağlıklı hissettirir. Ama tahtalar her zaman leke tutarak eski ve kirli görünür. Bu görünümden kurtulmak için çeşme suyunu kaynatın ve içerisine birkaç damla limon suyu katarak kaşıklarınızı kaynatın. Daha sonra güneşte kuruttuğunuz tahta kaşıklarınız yepyeni olacaktır.


    Taze baharatlarınız kurumasın!

    Mis kokulu baharatlarınızın hepsini aynı anda tüketemezsiniz. Kuruyup, çöp olmasını da istemiyorsanız buz kalıplarına koyup üzerlerine zeytinyağı ekleyerek dondurmanız. Böylece ne zaman isterseniz o zaman taze baharatlarınız mevcut olacaktır.

    Yaşamın Lezzeti Baharatlar İçin Tıklayın


    Katı yağları en hızlı sürede oda sıcaklığına getirmek için!

    Canınız birden bire kurabiye çekti ve tereyağınız buzdolabında. Oda sıcaklığına gelene kadar beklemek istemiyorsanız hemen bir buzdolabı poşeti içerisine koyun ve oklava ile ezerek açın. Birkaç oklava vuruşu ile yumuşacık tereyağınız hazır!


    Ellerinizi acıtmadan kavanozları açmak için!

    Kavanozları sımsıkı kaparız ki akmasın, dökülmesin ya da içerisine hava girip ürünleri bozmasın. Sonra da açmak için bütün gücümüzü kullanırız. Kavanoz kapaklarını açmakla vakit harcamak ve enerji tüketmek istemiyorsanız bundan sonra kapaklarını kapamadan önce kapakların geleceği bölüme lastik takın. Böylece açar ve kaparken size yardımcı olacaktır.


    Peynirleri rahatlıkla rendelemek için!

    Kaşar ve beyaz peynirler yumuşak oldukları için rendelenirken dağılırlar. Parmesan gibi sert peynirler çok daha rahat rendelenir. Peynirlerinizi rendelemeden önce 30 dakika boyunca dondurucuda bekletirseniz işiniz daha da kolay olacaktır.

    Peynir Çubukları Tarifi İçin Tıklayın


    Yemekler bozulmasın

    Yemekleriniz için bütün saklama kapları doluysa ve acil bir yönteme ihtiyacınız var duş bonelerini kullanabilirsiniz. Genişleyen ağızlarıyla duş boneleri kapakları olmayan tencereler, tabaklar ve kaseler için kapak görevi görerek işinizi kolaylaştıracaklar.


    Muzlar kararmasın

    Canınız çekti ve 1 kilo muz aldınız. Ancak bir tanesini yediniz ve diğerlerini tüketmek aklınıza bile gelmedi. Gün geçtikçe kararacaklardır. Muzları birbirlerinden ayırarak saklarsanız daha geç olgunlaşacak ve geç kararacaklardır. Birbirleriyle temas eden muzlar kararmaya mahkumdur.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler