YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Mutfaktaki 16 sırra dikkat! Bu hileler işinizi kolaylaştıracak

    Mutfakta yaptığımız bazı şeyler bize doğru görünüyor çünkü belki de uzun zamandır onları hep aynı şekilde yapıyoruz. Ancak bu tipik davranışlar yanlışsa daha da önemlisi yeteneklerimizi keşfetmemizi engelliyor ya da mutfaktaki pişirme arzumuzu ortadan kaldırıyorsa...

    Özellikle kadınların evdeki vakitlerinin önemli bir bölümünün mutfakta geçtiğini düşünürsek pişirmenin daha keyifli ve kolay olması için sizler için bazı mutfak hileleri topladık. Bu hileleri kullanarak daha kolay ve lezzetli yiyecekler hazırlayabilir, zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

    - Hangi sebzelerin buzdolabında saklanmaması gerektiğine dikkat edin

    Çoğumuz bütün meyve ve sebzeleri buzdolabında saklar ve ömürlerinin daha uzun olmalarını bekleriz. Ancak bu bir hatadır. Patates, domates, muz ve elmayı saklamanın en iyi yolu buzdolabı olmadan depolamaktır.

    Düşük sıcaklıklar nedeniyle patatesler çok tatlı olurken, yukarıdaki kısımlar etilen salgılarken daha hızlı olgunlaştırma ve çürümeye neden olur.

    - Eti buzdolabında çözün

    Eti uygun bir kabın içine koyun ve çözülene kadar buzdolabında bırakın. Eti suda bırakmayın ya da özellikle sıcak suyla buzlarından çözmeye kalkışmayın. Bu, görünüm ve tadı bozacaktır.

    - Patates püresi yapmak için bir blender kullanmayın

    Kullanacağınız blender patatesi yapışkan bir hale getirir. Patatesleri daha basit bir ezici kullanarak püre haline getirebilir, daha lezzetli yiyecekler elde edebilirsiniz.

    - Sütü buzdolabının kapısında tutmayın

    Buzdolabı kapısı süt saklamak için mükemmel bir yer gibi görünür, ancak kapak kısmı aslında biraz daha yüksek bir sıcaklığa sahip. Ayrıca, kapının açılması sıcaklık sıçramalarına yol açarak sütte raf ömrünü kısaltır.

    - Makarnayı kaynatırken karıştırın

    Herhangi bir makarnayı pişirirken kaynar suyun içine konması gerektiği bir sır değildir. Fakat birçok kişi, makarnaları birbirine yapışmaması için ilk dakikada karıştırmanız gerektiğini bilmiyor.

    - Fırını pişirme esnasında açmayın

    Fırında pasta, kurabiye veya ekmek yapıyorsan kapağı açma. Fırını açmak sıcaklığını düşürür ve hamur işlerinizin sönmesine neden olur.

    Pastanızı kontrol etmek istiyorsanız, fırının içindeki ışığı açın. Pişme kontrolü yapmak istiyorsanız pişirme işlemi tamamlanmadan birkaç dakika önce kapağı açın, daha önce değil.

    - Ekmeği buzdolabında saklayın

    Ekmek serin ve kuru bir yerde, yani buzdolabında saklanmalıdır. Sadece yabancı kokular almaması için paketlendiğinden emin olun.

    - Daha fazla tuz ilave etmek yerine limon ve sirke kullanın

    Limon suyu, balzamik, elma suyu veya şarap sirkesi ile zengin ve tuzlu bir lezzet elde edilir. Yemeğe fazla tuz koymak yerine bunları ekleyin. Yemek sırasında sirkeyi buharlaştırdığınızdan emin olun.

    - Kızartılmış yumurtaları mikrodalgada pişirin

    Kızarmış yumurta yapmak kolaydır, ancak bunları mikrodalga fırında pişirirseniz işiniz daha da basitleşebilir. Sadece içten ve dıştan pişirmek için yumurta sarısında bir bıçak veya bir iğne ile küçük bir delik açın. Sonra yumurtaları 45 saniye mikrodalgaya koyun.

    - Yumurta aklarını sıcak olarak çırpın

    Krep veya beze yapmak için mükemmel bir alt hazırlamak istiyorsanız yumurta aklarını oda sıcaklığında kullanın. Bu şekilde daha iyi çırpılacaklardır. Ayrıca sarılardan iyi şekilde ayırmak ta önemlidir.

    - Gevrek tabanlı bir pizza pişirin

    Eğer evde pizza pişirirseniz ve altın gevrek tabanlı bir pizza yapmak istiyorsanız, önceden bazı adımlar atmanız gerekir.

    Birinci seçenek: Baharatları koymadan önce hamuru 2-3 dakika fırına koyun. Bu tabanı nemden - örneğin domateslerden - koruyacaktır.

    İkinci seçenek: hamuru ısıtılmış tepsiye koyup süslemeye başlayın.

    - Birkaç kesme tahtası kullanın

    Mutfağınızda en az iki tane kesme tahtası olmalıdır: biri et, balık ve oyun için, diğeri pişirmeyi gerektirmeyen gıdalar için. Çiğ et sadece pişirme sırasında öldürülen tehlikeli bakteri içerebileceğinden kontaminasyonu önlemek gerekir.

    Bunları karıştırmaktan kaçınmak için, farklı renkli panolar veya renkli kenarları olan renkli tahtalar satın alın

    - Farklı amaçlar için birkaç bıçak alın

    Birkaç bıçak, herhangi bir mutfak için zorunluluktur. Bunların mükemmel sayısı dörttür: şefin bıçağı, evrensel bir bıçak, sebze için bıçak ve ekmek için bir bıçak.

    - Farklı yiyecekleri kendi tavalarında kızartın

    Her yemek kendi kızartma tavasını hak eder. Örneğin, krepler veya et farklı tavalarda pişirilmelidir. Et için ise yüksek kenarları olan kalın tabanlı bir tavayı tercih edebilirsiniz.

    - Kavanoz ve tencere içinde boş alan bırakın

    Koruma, talimatları izlemediğiniz takdirde olumsuz sonuçlanabilecek durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Özellikle kavanozların boş kalması gereken kısımları sakın ihmal etmeyin.

    Yiyeceğin üst kısmı ile kavanozun kapak kenarı arasında yiyecek türlerine göre boşluklar bırakmanız gerekir. Yiyeceklerin zamanla şişeceğini göz ardı etmeyin.

    - Fırında pişirme reçetesini takip edin

    Pişirme kesinlikle tariflere uygun yapılmalıdır, aksi takdirde pastalarınız, çörekleriniz veya kurabiyeleriniz çöpe gidebilir. Çok fazla un, aşırı sıcak tereyağı, yanlış fırın sıcaklığı - hepsi pastanızın görünüşünü ve tadını etkileyecektir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler