YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Muz Kabuğuyla Sadece 1 Haftada Çözebileceğiniz 6 Problem

    Yok artık öyle muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atmak. İlk iş doğrudan yüzümüze sürüp akneleri kurutuyoruz.

    İnci gibi dişler için;

    muz dis

    Muzun içeriğindeki sitrik asit dişlerin beyazlamasına yardımcı olan maddedir. Muzu yedikten sonra kabuğun yumuşak tarafını dişlerinize nazikçe sürtün. Ardından dişlerinizi fırçalayın. Düzenli olarak uygulamaya devam ettiğinizde lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

    Bebek gibi temiz bir cilt için;

    sivilce

    Antioksidan açısından zengin olan muz mikroplarla savaşarak akne oluşumunu önler. Muzun kabuğundaki iltihap önleyici özellik, sivilcelerin kurumasına yardımcı olur.
    Yüzünüzü yıkadıktan sonra kurulayın. Muz kabuğunun iç tarafıyla cildinizin akneli kısımlarını muz kabuklarıyla ovmaya başlayın ve 20 dakika bekleyin. Ardından soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

    İkinci tarif ise: Bir tatlı kaşığı zerdeçal tozunu muz kabuğunun içerisine serpiştirin ve kabuğun zerdeçallı kısmını sivilcelerinize sürün. 15 dakika beklediken sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın. Bu tarifi ise her gün uygulayabilirsiniz.

    Sinek ve böcek ısırık zararlarından kurtulmak için;

    sinek

    Muz kabuğunda bulunan polisakkaritler, böcek veya sinek ısırığı sonrası meydana gelen şişlik ve kaşıntıyı birkaç dakika içerisinde durdurur. Sinek ya da böcek ısırığının olduğu bölgeye 5 dakika muz kabuğunun içiyle ovmanız yeterli. 15 dakika bekledikten sonra durulayın. Kaşıntı ve kızarıklığın tamamen yok olduğunu göreceksiniz.

    Et benlerinden kurtulmak için;

    et beni

    Et benlerinin çözülmesine yardımcı olan enzimleri sayesinde sizi bu rahatsız eden görüntüden kurtaracaktır. Muz kabuğundan et beninizin boyutuna uygun bir parça kesin. Muz kabuğunun iç kısmını benin üzerine yerleştirin ve bant yardımıyla sabitleyin. Bir gece bekledikten sonra sabahı o bölgeyi yıkayın. Her gün tekrarladığınız taktirde et benleriniz kuruyacaktır.

    Kıymık batması için;

    kiymik

    Cildi yumuşatmaya yardımcı olan muz kabuğu kıymık batmasında da oldukça etkili. Kıymık batan bölgenin üzerine muz kabuğunun iç kısmını yerleştirin ve bandajla sarın. Yaklaşık 5-6 saat bekledikten sonra bandajı açın. Bandajla beraber kıymık da olduğu yerden çıkacak.

    Cilt lekelerini azaltmak için;

    leke

    Muz kabuğunun içerdiği A, B, C ve E vitaminleri cilt lekelerinin açılmasına yardımcı olur. Yüksek antioksidan sayesinde de siyah noktaları da yok eder. İki günde bir cildinizi mut kabuğuyla silin. Bu işlemin ardından yüzünüzü yıkayın ve güneş koruyucu kreminizi sürün.

    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler