YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden Çiğ Tavuğu Pişirmeden Önce Asla Yıkamamalısınız?

    Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamak pek çok kişiye mantıklı gelebilir. Hepimiz çiğ tavuğun bize zararlı olabilecek bakteriler içerdiğini biliyoruz. Peki, neden önlemimizi alıp pişirmeden önce tavuğumuzu yıkamayalım?

    Gıda Standartları Kurumu’na (FSA) göre, tavuğunuzu yıkamak bu zararlı bakterilerden arındırmaktan çok yayılmasına neden olabilir.

    İşte neden çiğ tavuğu yıkamanın sağlığınıza zararlı olabileceği ve tüm o pis bakterilerden korunarak nasıl yine de o lezzetli tavuğunuzun tadını çıkarabileceğinizin ayrıntıları.

    Tavuk İle Mutfakta Harikalar Yaratacağınızın 14 Lezzetli Kanıtı


    Neden Çiğ Tavuğu Yıkamamalısınız?

    Çiğ tavuk insanların ciddi derecede hastalanmasına neden olabilecek bakterilerle doludur. Kuzey Amerika’daki gıda zehirlenmesinin en yaygın sebebi pişmemiş tavukta bulunabilen kampilobakter ve salmonella olarak adlandırılan iki tip bakteri.

    Salmonella kuşların bağırsaklarında yaygın olarak bulunan bir bakteri grubu. Salmonella bulaşmış yiyecekler yiyen kişilerde ishal, ateş, mide krampı, bulantı ve kusma gibi belirtiler görülüyor. Salmonella nedeniyle hasta olan pek çok kişi birkaç günde iyileşirken, bu bakteri bazı kişilerde daha ciddi hastalıklara yol açıyor ve bazen buna bağlı olarak ölümler gerçekleşiyor. Bu hastalıklara septisemi yani kan zehirlenmesi örnek verilebilir.

    Sırrını Kimseyle Paylaşmak İstemeyeceğiniz Efsane Tavuk Tarifi

    Kampilobakter ABD’deki ishalli hastalıkların başlıca sebebi. On güne kadar sürebilen bu hastalık aşırı derecede karın ağrısına neden oluyor. Kampilobaktere maruz kalındığında ortaya çıkan bazı uzun dönemli etkiler de bildirildi. Bunlar arasında eklem iltihabı ve Guillain-Barre sendromu olarak bilinen nadir bir hastalığın gelişimi tespit edildi. Guillain-Barre sendromu kaslarda güçsüzlüğe neden oluyor ve sinir sistemini etkiliyor. ABD’deki Guillan-Barre sendromu vakalarının yaklaşık olarak %40’ının kampilobakter kaynaklı olduğu tespit edildi.

    Gıda Standartları Kurumu’na göre kampilobakter, su kullanılarak temizlenemez. Aslına bakılırsa, bu bakteriyi taşıyan pişmemiş tavuğu suyla yıkamak bu bakterinin su molekülleri yardımıyla daha da yayılmasına neden olabilir.

    Bu da demek oluyor ki, tavuğun bu bakterinin bulaştığı bir parçasını yıkarsanız, sadece tavuğun bakteriyle temas ettiği kısmı için değil kullandığınız suyun temas ettiği kısmıyla ilgili de endişelenmelisiniz. Bu durum mutfağınızı zararlı bakteri yuvası haline getirebilir.


    Gıda Zehirlenmesinden Nasıl Korunuruz?

    Gıda Standartları Kurumu’na göre tavuğunuzdaki zararlı bakterilerin tamamının öldürüldüğünden emin olmanın en iyi yolu mümkün olduğu kadar iyi pişirmek.

    Tavuğun tamamının servis etmeden önce kızgın derecede sıcak olduğundan emin olun. Etin en kalın kısmını kesin ve sıcak buhar çıktığından ve pembe kısım kalmadığından emin olmak için kontrol edin.

    Gıda zehirlenmesine iyi gelen yiyecekler

    Ayrıca, tavuğunuzu daha yüksek sıcaklıkta saklamak bakteri yuvası haline gelmesine ortam hazırlayacağından, 4°C sıcaklığın altında sakladığınızdan emin olun.

    Hem eviniz hem de vücudunuz için kullanacağınız sihirli malzeme!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler