YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Neden kandil günü simit alırız?

    Kandil günleri İslam ailemi için oldukça önemli. Dua ve ibadet ile geçen kandil günlerinin bir özelliği de bu mübarek güne özel hazırlanan kandil simitleri.

    Neden kandilde simit ikram edilir?

    simit

    İslam inancına göre kutsal günlerden olan kandil günlerinde hem sevdiklerimize hem de kendimize kandil simidi alırız. Peki neden kandil günlerinde simit alınır merak etmiş miydiniz?

    Kandil simidi nedir?

    Önceleri kandil vakitlerinde lokma tarzı tatlı ve tuzlu yemekler hazırlanırdı. Daha sonraları ise delikli, halka şeklinde ve susamlı, tuzlu kuru pasta formunda simitler hazırlanmaya başlandı. Her mahallede komşuları, açları, sokakta kalanları doyurmak; onları bu mübarek günde zorda bırakmamak için dağıtılmaya başlanan kandil simidi bir gelenek halini aldı.

    640xauto (1)

    Açta kalanları unutmamak için;

    Kandil simidi zamanla Türkiye'de geleneksel olarak kandillerde dağıtılan bir yiyecek halini alır. Susamlı ve sade olarak iki farklı çeşidi hazırlanan kandil simidinin yapımında mahlep, susam veya çörek otu kullanılır. Türkiye'de özellikle kandillerde üretilmekle birlikte, çoğu pastanede her gün yapılmaktadır.

    Çayla yemek de güzeldir başkalarıyla da...

    Kandil günleri eve giderken pastaneden taze çıkmış kandil simidi alıp evde sıcak sıcak çayla yemek oldukça lezzetli. Kandil simidini lezzetli yapan bir başka tarif ise onu ihtiyacı olanlarla paylaşmak. Bu yüzden kandil günlerinde etrafınızdaki ihtiyaç sahibi kimseleri de unutmayın.

    Kandiliniz mübarek olsun

    Kandil simidi nasıl yapılır?

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler