YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kara turp bal kürü öksürüğü şıp diye kesiyor

    Soğuk havaların üzerimize yapıştırdığı, geçmek bilmeyen öksürüğü bir gecede kesmeye ne dersiniz? Buna hayır diyecek kimseyi tanımıyoruz. Mucizeye kara turp bal kürüyle tanık olun.

    Bir türlü geçmek bilmeyen ve sonunda bronşite dönen öksürüğü bir çırpıda kesiyoruz hem de kimyasal kullanmadan kendi mutfağımızdaki sihirli karışımla! Soğuk havalarda bol bol tüketmeniz gereken kara turp bal kürünü bakın nasıl hazırlayacaksınız...

    Ballı siyah turp için malzemeler:

    1 adet siyah turp

    1 yemek kaşığı organik süzme bal

    Nasıl hazırlanır?

    Yıkadığınız siyah turpun başını kapak gibi kesin. Ardından oyacak ya da bıçak yardımıyla çok derin olmayacak şekilde turpun içini oyun.

    Turpu çok inceltmeyin çünkü kür için turpun öz suyu gerekiyor. Bu yüzden turpu azaltmıyoruz.

    oymak

    Oyulan turpu ağzı geniş bir kap içine oturtun. Sonrasında 2 yemek kaşığı süzme balı turpun içine koyun ve kestiğiniz üst kısmı kapak niyetine kapatın.

    Bu karışımı 24 saat oda sıcaklığında bekletin.

    Nasıl kullanılır?

    Haftada 2 kez sabahları aç karnına ballı turp suyunu içebilirsiniz. Bu karışımdan hamile ya da emziren kadınlar yararlanamaz. Ayrıca 2 yaşın altındaki çocuklara da vermek sakıncalıdır. Bu karışım her ne kadar doğal olsa da kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

    Ballı siyah turp kürü faydaları nelerdir?

    Yüksek oranda B ve C vitamini içeren siyah turp besin değeri açısından son derece zengindir. Yüksek oranda sahip olduğu iyt sayesinde öksürüğü hızlı bir şekilde keser. Öksürüğün yanı sıra kanı temizler, romatizma ve damar sertliğine de iyi gelir.

    Astım hastalarının solunumunu düzene sokar. Gaz sancısı yaşıyorsanız düzenli tüketim sonrasında bu sorunun tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz. Turpun öz suyunu içtikten sonra kalan turpu çiğnemekte de fayda var. Bu sayede bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve boğaz ağrılarına veda edeceksiniz.

    Fotoğraf kaynak


    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler