YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    'Ölüyü bile diriltir' derler... Kemik suyunun hiç bilmediğiniz faydaları

    Eskiden birçok evde kaynatılır, şifa niyetine kullanılırdı. Ancak daha sonra unutulmaya yüz tutmuş bu şifa kaynağı şimdilerde yeniden popüler olma yolunda. Birçok ülkede kemik suyu satan kafeler, marketler açılırken ülkemizde de birçok sağlıklı beslenme uzmanı ve ünlülerin yemek listesine girmiş durumda. Özellikle çocuklar üzerinde etkisi iki kat daha fazla!

    İşte sağlıklı beslenmenin ilk sıralarında yer alan bu ananevi içeceği yeniden sofralarımızın başköşesine taşıyan faydaları;

    kemiksuyu-728x728

    Kemikleri güçlendirir

    Kaynatılan kemiklerden suya sızan fosfor, kalsiyum ve magnezyum kemikleri güçlendirmek için en gerekli mineraller arasındadır. Yemekler pişirildiğinde yemeğe dâhil edilen boyun, eklemler, kaburga gibi kemikler sahip olduğu dokuyla yemeğe güzel bir lezzet verir. Jelatin ve kondroitin sülfat gibi ortak yapı taşları vücudun kemikleri tarafından emilmektedir. Böylece vücudun bağ dokusu yenilenmekte ve onarılmaktadır. Kemik suyu kemikleri yenilemek için oldukça yardımcıdır.

    Bağışıklık sistemini güçlendirir

    Kemik suyu sahip olduğu yüksek mineral konsantrasyonu ile süper yiyecekler listesine girmiştir. Özellikle, kemik iliği bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

    Bu çorbanın faydaları tıbben kanıtlandı!

    Sindirim sistemine iyi gelir

    Kemik suyu sindirimi kolay bir yiyecek olarak sindirim sorunlarını tedavi etmek için geleneksel olarak kullanılmaktadır.

    Depresyonla mücadele eder

    Kemik suyundaki kolajen yapı ile depresyon, kanser, diyabet gibi birçok hastalık tedavi edilir. Kemik suyu beyindeki iltihabı azaltarak DEHB ( dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu), depresyon, otizm ve demans belirtileri azaltabilmektedir.

    Kastamonu Mutfağından Nefis Arpa Çorbası Tarifi

    Beyin sağlığını destekler

    Kemik suyu merkezi sinir sistemi için iyidir. Doğal olarak beyin için de vazgeçilmezdir. Stresli ve yorucu işlerde çalışanlar, çocuklar, anneler için kemik suyu son derece idealdir.

    Eklem ağrılarını giderir

    Kemik suyunun eklem ağrılarına iyi geldiği yıllardır bilinmektedir. İçerdiği glukozamin sayesinde yardımcı olan kemik suyu, hapların aksine ağrıları sağlıklı ve huzurlu bir şekilde iyi etmektedir.
    Kemik suyunun içeriğindeki glycine, proline, and arginine isimli aminoasitler antienflamatuar özelliktedir ki enflamasyon neredeyse tüm hastalıkların ana nedenleri olarak kabul edilir. Özellikle arginin'in sepsis tedavisinde yararlıdır

    Tırnak ve saç sağlığına iyi gelir
    Kemik suyunda bulunan jelatin, tırnakların daha güçlü ve daha güzel olmasını desteklemektedir. Bu durum kadınlar tarafından yüzyıllardır bilinen ve kullanılan bir yöntemdir. Aynı zamanda, saçın daha az kırılgan olmasını sağlamakta ve parlaklığı artırmaya yardımcı olmaktadır.

    iStock-628117178

    Soğuk algınlığı ve grip belirtilerini hafifletir

    Soğuk algınlığı ve gribin belirtilerini azaltmak için etkilidir. Tavuk kemiği suyunun doğal bir kimyasal bronşit ilacı gibi asetilsisteini benzeri amino grup asit sistein içerdiği belirtilmektedir.

    İltihaplanmalarla mücadele eder

    Özellikle bağırsak iltihabını azaltmada son derece etkilidir. Daha önce belirtildiği gibi, kemik suyu soğuk algınlığı semptomlarını hafifletebilmektedir. Bunun nedeni kemik suyunun sahip olduğu anti-inflamatuar özelliklere dayanmaktadır. İçeriğindeki arginine bağışıklığı ve yara iyileşmesini, büyüme hormonu salgılamasını, karaciğer hücre yenilenmesini ve erkeklerde sperm oluşumunu destekler

    Erkeklerde üreme sistemi üzerinde düzenleyici bir etkisi vardır

    İnsülin salgılanmasını ve erkeklik hormonu olan testosteronu arttırmaktadır. Sonuç olarak, kemik suyu erkeklerde üremeyi artırmaktadır. İçeriğindeki glycine kas yıkımını engeller, safra tuzu ve glutatyon üretimini destekler, detoksifikasyona katı saglayan bir antioksidan görevi görür, hafızayı güçlendirir

    Kadınlarda doğurganlığı artırır
    Kemik suyu kadın üreme sağlığı çok için iyidir. Jelatin bu konuda önemli bir rol oynamaktadır

    hamile

    Uykusuzluğa iyi gelir

    Kemik suyu içmek dinlendirici bir etki göstererek uyku düzenini desteklemektedir.

    Cildi güzelleştirir

    Kemik suyu kolajen yapı taşları ile yüklüdür, bu nedenle kemik suyu içmek cilt hücrelerindeki kolajen üretimini desteklemektedir. Kemik suyu içten dışa doğru cildi
    güçlendirmekte ve güzelleştirmektedir.


    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler