YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Paylaştıkça Büyüyen En Lezzetli İyilik: Gıda İsrafıyla Mücadele Eden "Halkın Buzdolabı"

    Dünyada üretilen gıda maddelerinin üçte biri çöpe giderken, bir grup İngiliz aktivist bu gidişata dur demek için kolları sıvadı.

    Basit bir fikirden çıkan güzel bir meyve

    Türkçesi “Halkın Buzdolabı” anlamına gelen The People’s Fridge, bir grup İngiliz aktivistin tüketilebilir yiyecekleri değerlendirme arzusuyla hayata geçti. Halkın Buzdolabı’ndaki yiyecekler ise, yerel işletmelerden ve elindeki yenebilecek durumda olan gıdaları atmak yerine başkaları tarafından kullanılmasını isteyen gönüllülerden geliyor.

    İsteyen herkes kullanabilir

    Nasıl ki isteyen herkes bağış yapabiliyorsa, aynı şekilde isteyen herkes halkın buzdolabını kullanabiliyor. Projenin kurucularından Ben Longman, “Halkın buzdolabını isteyen herkes kullanabilir. Burada kimseyi yargılamıyoruz” diyerek adeta Londra halkını kendileri için kurulan buzdolabına sahip çıkmaya çağırıyor.

    Zor durumdaki insanlar için yeni bir umut ışığı

    Projenin amaçlarından birisi de, başta evsizler olmak üzere gıda maddelerine erişimde maddi güçlükler yaşayanların işini kolaylaştırmak. Halkın buzdolabı projesi sayesinde ihtiyaç sahipleri günün herhangi bir saatinde, kimseden bir şey istemeye gerek duymadan gıda ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

    Benzer örnekler hızla artıyor

    Gıda israfına ve bu konudaki eşitsizliğe dikkat çekmek için başka ülkelerde ve şehirlerde de aynı uygulamaya rastlanıyor. İspanya, Hindistan ve İngiltere’nin diğer şehirlerindeki aktivistler gıda maddelerindeki israfın önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyorlar.

    İsraf korkunç boyutlarda

    İngiltere’deki restoranlar her yıl 900.000 ton gıda maddesini çöpe atarken, bir İngiliz ailesi her yıl ortalama 24 öğünlük tüketilebilir gıdayı çöpe atıyor. Çöpe giden onca yemeğe karşın 8.4 milyon insan açlık çekiyor veya gıda maddelerine ulaşmakta zorlanıyor. Dünya çapındaki israf düşünüldüğünde Halkın Buzdolabı’na duyulan ihtiyaç ortada.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler