YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pet Şişeleri Tekrar Tekrar Kullanabileceğiniz 10 Harika Yöntem!

    Tezgahta birikmesinler, doğaya zarar vermesinler... İşte harika alternatifler :)

    1. Ağızlık

    Evlerde birikiyorlar, çöp torbalarında lüzumsuz yer kaplıyorlar, eğer mahalde geri dönüşüm kutularından yoksa toprağa karışmıyor ve doğaya zarar veriyorlar... Yine de kullanıyoruz, yine de kullanıyoruz. Nasıl kullanmayalım; alışveriş yaptığımız tüm reyonlar plastik şişelerle dolu, elimiz mahkum...

    Gel gelelim; plastik şişeleri daha sık kullanmanın, onlardan farklı hallerde yararlanmanın birçok yolu mevcut. Her yerde üstelik; mutfakta, salonda, balkonda, hattâ kampta bile! Bu alternatiflerin en pratiklerini, en dikkat çekici kullanım yollarını sizler için derledik. Tabii ki önce mutfak işleri :)

    Poşetlere attığınız düğümleri bir sonraki sefer kullanacağınızda bir türlü çözemiyor musunuz? Yanıt basit, plastik şişenizin ucunda duruyor: Şişenin ucunu makasla kesin, torbayı burun ve ucun içinden geçirin. İşte bu kadar!

    Bonus: Sprey Limon Sıkacağı


    1. Yumurtanın akını ayırmak için;

    Mutfağa devam! Yumurtanın akıyla sarısını birbirinden plastik şişe yardımıyla kolaylıkla ayırabilirsiniz. Plastik şişeyi makasla ortadan ikiye kesin, alt tarafı şimdilik tezgaha bırakın. Üst tarafsa şu şekilde işinize yarayacak: Yumurtayı şişenin üst tarafına kırdığınızda önce beyazların aktığını, yumurtanın sarısının şişenin içinde kaldığını göreceksiniz.

    Şişenin alt tarafını ne mi yapacaksınız? Merak etmeyin, az sonra konuyla alakalı güzel alternatifler okuyacaksınız :)


    1. Açacak

    Açacağı bulamadınız mı? Çakmakla açma taktiğini bilmiyor musunuz? Balkonun mermerine kıyamıyor musunuz? Metal kapağı dişinizle açmaya çalışmayacak kadar aklınız başınızda mı?

    Şekilde her şey apaçık görünüyor :)


    1. Dayanıklı ip mi lazım?

    Bunu yapmak için internetten bir ekipman sipariş etmeniz, veya şu videodaki taktiği izlemeniz gerekiyor. Listedeki diğer önerilerimize göre nispeten daha az pratik yani...

    Ama o kadar harika bir geri dönüşüm yöntemi ki, yer vermeden edemedik :) Çünkü plastik şişeler son derece dayanıklı bir maddeden yapılıyor, bu yöntemle elde edeceğiniz ipliğin sağlamlığına inanamayacaksınız!


    1. Örgü ipiniz dağılmasın;

    Örgüyü sevenlerdenseniz, evde kediniz veya 4 yaşında bir erkek çocuğunuz varsa örgü iplikleriniz tehlikede demektir. Siz şişleri ahenkle hareket ettirirken kim bilir o yumağa neler olur neler!

    Plastik şişeler bu noktada devreye giriyor: Şişeyi ikiye ayırıyorsunuz. Alt tarafına bir ağırlık, üst tarafına ise örgü ipinizi yerleştiriyorsunuz. Artık rahat rahat atkınızı örebilirsiniz ;)


    1. Telefonunuzu şarj ederken;

    Şarja taktığınızda telefonunuzu koyacak bir sehpa aramaktan bıktıysanız, ''Bir pet şişeyle bu yapılabilir mi hakikaten?'' diyorsanız...

    Hakikaten yapılabiliyor :) Ayrıntılı yöntem tam da burada.


    1. Küpeler, yüzükler, ilaçlar... Kaybolan her şey için;

    İki şişeyi en ucundan kesin, kapakları şekildeki gibi tam diplerinden kuvvetli bir yapıştırıcıyla yapıştırın. Günlük ilaçlarınızın kaybolması, küpelerinizin rafların arasına kaçması gibi problemleriniz böylelikle tarih oldu :)


    1. Kalemler, diş fırçaları... Tezgahtaki dağınıklık için;

    İkinci maddede tezgahın üzerine bıraktığınız alt taraflar vardı hani...
    Bakın onlarla ne kadar da dekoratif kupalar yapılabiliyor!


    1. Balkondaki dostlarımız için;

    Biraz dışarı çıkmanın, balkondaki dostlarımızı hatırlamanın vakti geldi :)

    Plastik şişenizin üzerine, ikişerli olarak birbirlerinin aynası olacak şekilde dört delik açın. Tahta kaşıkları -resimdeki gibi- ikişer delikten geçirin. Tahta kaşığın ağzına denk gelen delikleri biraz daha oyun.

    Şişenin içine kuş yemi koyduğunuzda, yemin tam da kaşığın ağzını dolduracak kadar döküldüğünü göreceksiniz. Tükendikçe kaşığın ağzına yem yeniden dolacak, ufaklıklar aç kalmayacak :)


    1. Kampa gittiğimizde;

    Son olarak iyice dışarı çıkıyor; dostlarla temiz havaya, doğaya doyacağımız bir kamp organizasyonuna gidiyoruz. Fakat bir de ne görelim! Ortamda tek bir el feneri var, çadırlar mangallar çöpşişler derken el feneri getirmeyi unutmuşuz...

    El fenerinizi şişenin içine bakacak şekilde pet şişenize bağlayın; harika çalışan bir masa lambanız olacak :)


    Kaynaklar: Tiphero.com, Lifehack.org, Hackaday.com & Makeit-loveit.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler