YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pilates Tanrıçası Ebru Şallı'nın Paylaştığı Birbirinden Leziz 10 İncelten Tarif

    Konu sağlıklı yaşam, spor ve pilates olunca ondan öğrendiğimiz çok şey var. Ebru Şallı, evinde uyguladığı tarifleri Instagram hesabı üzerinden bizlerle paylaşarak sağlığımıza sağlık katıyor.

    Köfteli kuru fasulye

    Ebru Şallı’nın önerdiği bu besleyici yemeğin yapımı son derece kolay. Kuru fasulyeyi her zamanki gibi pişirdikten sonra içine top şeklinde hazırladığınız köfteleri atın. Kuru fasulyeyi köftelerle birlikte 20 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

    Çavdar unlu pankek

    Mutlu pazarlarrrrr ☕️☀️???????????? Cavdar unuyla yaptıgım pancakelerimmm sahaneee ???????? Tarıf isteyenn ? 1 yumurta , vanılya, 1 bardak sut aldıgı kadar un .Unu ılave ederken kabartma tozunu ve 1 cay kasıgı tarcını koyup karıstırın.. Krep tavasında pancakelerınızı pısırın.. cavdar unu, tam buhday unu, kinoa unu, yulaf unu butun un cesıtlerıyle deneyebılırsınız. Ben yabanmersını ve balla tatlandırdım .. Siz evınızde ne varsa her meyveyle deneyebılırsınız.. Ayrıca bal gercekten cok yakısıyor.. Agzınızın tadı, kalbınızın nesesı hep olsun..Mutlu pazarlar ????❤️???? #sunday #pancake #lovely #blueberry #happy #sundayfunday #ebrusalli ????

    Ebru Şallı ????????✨ (@ebrusalli.com.tr)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Ebru Şallı, bu hafif ve kahvaltılık lezzet için çavdar ununu seçmiş ama söylediğine göre tam buğday unu, kinoa unu ve yulaf unu da kullanılabilirmiş. Pankek hamurunu her zamanki gibi hazırlayıp lezzet katmak için 1 çay kaşığı tarçın ekleyin. İyice çırptıktan sonra pankek hamurunuz tavada kızartmaya hazır. Siz de pankeklerinizi Ebru Şallı gibi bal ve yaban mersiniyle tatlandırabilirsiniz.

    Karnabahar ve mercimekli kinoa

    Kıs geliyorrr , kis sebzelerini cok severim. Karnabaharin yararlari saymakla bitmiyor.Tazesini kesinlikle gunluk pazarlardan alin.. Karnabahar ile beyninizi koruyun, beyin islevinin artmasinin yaninda zekayi gelistirir ve alzheimer hastaligina karsi koruyucu kalkan olusturur.Mineral ve vitamin acisindan cok zengin olan karnabahar lif orani acisindan cok zengindir. Karacigeri toksinlerden temizler ve karaciger icin cok faydalidir. Obezite riskini azaltir. Kemik erimesini engeller .Ayrica kansere karsi savasir, antikanser ozelligi vardir.. Kilo vermeyide destekleyen bir sebze oldugunu soyler ve tabiki cok lezzetli oldugunuda soylemeden edemeyecegim.. Corbasini, yemegini, salatasini herseyini pisirip yiyebilirsiniz. Cocuklarada bol bol yedirin. Ben bugun klasik bir tencere yemegi yaptim. Maydanozlada tatlandirdim. Yanina belluga mercimekli kinoa hazirladim. Hem saglikli hem lezzetl bir ögün oldu ????????????❤️???? #karnabahar #healtychoices #cauliflower #tasty #ebrusalli #kinoa #belluga #lovely ????????

    Ebru Şallı ????????✨ (@ebrusalli.com.tr)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Karnabahar Ebru Şallı’nın en sevdiği sebzelerden birisi. Bu mucizevi bitkinin faydalarından elinden geldiğince yararlanan güzel manken özellikle kış geldiğinde bu lezzeti sofrasından eksik etmiyor. Ancak Şallı karnabaharı tek başına tüketenlerden değil. Kendisi kinoa tohumlarıyla besin değerini arttırdığı mercimeği de kış sofrasında hemen karnabaharın yanına iliştiriyor.

    Tam buğday unlu kelebek makarna

    Mamma miaaa! Kim hayır diyebilir bu nefis makarnaya ????????❤️ Tam bugday unlu kelebek makarnaya bakım neler kattım bennn ????Patlıcanlı , kabaklı biberli be domates soslu makarna ???????? patlıcan , yesil biber, kabak , domates ve 2 dıs sarmsak bunları kup kup dograyıp sarımsakla kavurdum. Kelebek makarnayı haslayıp , hazırlamıs oldugum sebzelı kavurmayı makarnayla karıstırdım.. Makarnayı diri severim ben az hasladım ve tabıkı zeytınyagı kullandım. Üzerine taze feslegenle tatlandırıp , pul biber ve taze karabıbersız de bırakmadım???????????????? Coklezxetlı ve oglen yemegı icin harıka bir alternatif ❤️tabıkı askınızı sevgınızı eksık etmeyin ???? #ebrusalli #tambugday #makarna #delicious #lunch #healtylifestyle #healtychoices #pasta ????????????

    Ebru Şallı ????????✨ (@ebrusalli.com.tr)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Ebru Şallı’ya göre, hem formda kalıp hem de makarna keyfi yapmak mümkün. Ebru Hanım makarna keyfini tam buğday unlu kelebek makarna ile tatmin edenlerden. İş sosa gelince, Ebru Şallı yine sebzelere olan düşkünlüğünü gösteriyor. Şallı’nın makarna için yaptığı sosta patlıcan, yeşilbiber, kabak, domates ve 2 diş sarımsak var. Bütün malzemeleri küp küp kestikten sonra zeytinyağı ve sarımsak ile birlikte kavurun. Daha sonra tatlandırmak için üstüne koyduğunuz fesleğenle birlikte makarnanız servise hazır.

    Bazlama burger

    Mutlu pazarlarrrrrr ????????Bugun benden cocuklara bazlama burger gelsinnn ???????????? koftesini tamamen yagsiz etten yapiyorum icine az sogan, bol maydanoz, 1 yumurta , tarcin, karabiber az tuz ile yogurup galete unu ile kivamini yapiyorum. Ayrica chia tohumu koyup , besin degerini daha da zenginlestiriyorum. Izgarada pisirip , bazlamayi alip icine koftesini , domatesini, kivircigini koyup sahane lezzetli bazlama burgeri hazirliyorum. Arzu ederseniz burger peynir yada kasarla peynirlide yapabilirsiniz.. Yanina nefis bir bardak evde yapacaginiz ayran muhtesem eslik eder.. Miniklere lezzette sinir yok. Hem saglikli hem lezzetli besleyebilirsiniz yavrulari ???????????????????????????????? #sunday #sundayfunday #lovelyday #bazlama #burger #ebruli #tasty #ebrusalli #delicious #yummy ????????????

    Ebru Şallı ????????✨ (@ebrusalli.com.tr)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Sportmen bir anne olan Ebru Şallı çocukları da unutmuyor. Ev yapımı ve az yağlı bazlama burgerin çocukları mutlu edeceği konusunda ısrarcı. Şallı, burger köftesini yağsız kıymadan yapmayı tercih ediyor. Kıymayı, az soğan, bol maydanoz, 1 yumurta, tarçın, karabiber ve az tuz ekleyerek yoğurup, galeta unu ile kıvamını verin. Hazırladığınız köfteyi kızarttıktan sonra yeşillikler ve domatesle birlikte bazlamanın arasına yerleştirin. Ebru Şallı, bu ev yapımı lezzeti çeşitli peynirlerle tatlandırabileceğinizi söylüyor ve yanında ev yapımı ayranı unutmayın diye ekliyor.

    Yulaflı meyveli waffle

    Anladığımız kadarıyla Ebru Şallı’nın her öğün için bir çözümü var. Hem doyurucu, hem keyif veren, hem de kilo yapmayan bir atıştırmalık için yulaflı meyveli waffledan daha iyi bir alternatif hakikaten zor bulunur. Şeker oranı az olan bu waffle, pişmanlık yaratmayan kaçamakların mümkün olduğunu kanıtlıyor adeta.

    Balıklı karnabahar

    Mevzu karnabahar olunca Ebru Şallı sınır tanımıyor. Biraz önce bahsettiğimiz karnabahar ilginizi çekmediyse bir de bunu deneyin! Haşlanıp ezilen karnabaharın üstüne fırında pişirilen balığın konulduğu bu yemek kaju ve otlarla birlikte süslenerek servis ediliyor. Yeşillik bakımından bereketli bir ülkede yaşadığımız düşünülürse, süsleme işi tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış.

    Antioksidan güllaç

    Buyrun bakalım antioksidan Güllac! Güllacı bugun böyle yorumladımmm ♥️???? Iftar sofralarının vazgecılmez tatlısı Güllaca bakın neler yaptım☺️ Yabanmersını , cılek ve muzlu Güllac cok lezzetlı , hafıf ve antıoksıdan tatlı halıne getırdım onu! ???????????????????????????????????????????? Yabanmersını , cılek, muz .. Gullac yufkası , Laktozsuz yagsız sut 500 gr. Vanılya , 3 yemek kasıgı esmer seker , 1 yemek kasıgı bal ???? Sütü ısıtın, sekerını balını koyun en son vanılyadını koyup.. gullacı tek tek sut ıle ıslatarak tepsınıze doseyın ortaya gelince cevızı ve meyvelerı koyup uzerını tekrar kapatın .. en suste gelınce yıne meyvelerle suslyıp bu sefer cevızlerıde butun butun koyun. Icıne en önemlisi askınızı sevgınızı koymayı unutmayın♥️ Mutlu iftarlar #iftar #güllaç #ebrusalli #love #ramadan

    Ebru Şallı ????????✨ (@ebrusalli.com.tr)'in paylaştığı bir gönderi ()

    Evet, yanlış okumadınız. Ebru Şallı, bildiğimiz güllacı aldı ve onu antioksidanlar bakımından zengin bir kaynağa dönüştürdü. Güllaca getirdiği bu yeni yorum hem ağzımızı sulandırdı, hem de yüzümüzü güldürdü. Güllaç için yağsız ve laktozsuz süt kullanan Ebru Şallı’nın tatlandırıcı tercihi esmer şeker ve baldan yana oluyor. Yaban mersini, çilek, muz ve cevizin eşlik ettiği bu lezzet Ramazanların tadını değiştirecek cinsten.

    Havuçlu, yulaflı, tarçınlı kek

    Siz de Ebru Şallı gibi evinizi saran kek kokusuna bayılıyorsanız hiç düşünmeden bu tarife atlayabilirsiniz. Ebru Şallı’nın yulafla hazırladığı kek, kış mevsiminde hem formunuzu, hem de keyfinizi koruyacak. Ancak dikkat edin, Ebru’nun ilk dilimini çalanlar sizin de ilk diliminizi çalmasın.

    Maydanoz ve dereotlu sarı mercimek çorbası ve ızgara balık

    Ebru Şallı öğlen yemeklerinin kalorisini düşük tutma konusunda tam anlamıyla bir uzman. Sarı mercimek çorbasını bol dereotu ve maydanozla tatlandıran Ebru Şallı, bu hafif çorbanın yanında yine bir o kadar hafif olan ızgara balık tercih ediyor. Ekmek olarak da, vitamin deposu tahıllı ekmekten şaşmıyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler