YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Pişirildikten Sonra Isıtılan Makarna Neden Daha Sağlıklı?

    Bekar ve öğrenci evlerinin demirbaşı sayılan makarna maalesef diyabet hastaları tarafından rahatça tüketilemiyor. Ancak makarna hakkında öğrenilen yeni bilgilerden sonra diyabet hastaları için de bir umut doğdu!

    Makarnanın bilindik yapısını hatırlatmak gerekirse

    Makarna da diğer karbonhidratlar gibi sindirilirken basit şekere dönüşür ve sonuç olarak kandaki şeker oranı bir anda yükselir. Bu da vücudun kandaki glikoz seviyesini normale döndürmek için insülin üretmesine sebep olur. Çünkü kanda bulunan yüksek miktardaki glikoz sağlık açısından oldukça zararlıdır.

    Çabuk doyup çabuk acıkmanın sebebi…

    Kandaki glikoz miktarında meydana gelen bu ani yükseliş ve düşüşler aslında çabuk doyup, aynı şekilde çabuk acıkmanın da nedenidir. Yedikten kısa bir süre sonra, yani kandaki glikoz miktarı düşünce hissedilen açlık hissi tekrar yemeye sevk ediyor ve böylece yenilen öğün sayısı artıyor. Bu durumdan kaçınmak için, kandaki glikozu dengeli bir şekilde yükseltip düşüren lif bakımından zengin gıdalar tüketilmeli.

    Peki makarna ve patates gibi karbonhidrat bakımından zengin olan gıdaların yapısını değiştirmek mümkün mü?

    Bir bakıma evet diyebiliriz. Makarna ve patates gibi karbonhidrat bakımından zengin gıdalar bazı şartlar altında lif bakımından zenginmiş gibi davranabiliyor. Bunun sebebi ise, makarnanın yapısında meydana gelen kimyasal bir değişim.

    Nişasta enzimlere karşı direnç kazanıyor

    Makarna ve patates gibi nişasta bakımından zengin yiyecekler pişirildikten sonra soğutulup tekrar ısıtıldıklarında yapılarında bulunan nişasta kendisini çözen normal enzimlere karşı dayanıklı hale geliyor. Bu değişim, taze bir makarna yediğinizde meydana gelen kandaki ani glikoz artışının önüne geçiyor.

    Özellikle diyabet hastalarına umut olacak

    Nişasta bakımından zengin gıdalar üstünde yapılan bu çalışma özellikle diyabet hastalarına umut olacak. Araştırmaya katılan bilim insanlarından Doktor Denise, bu araştırma sayesinde diyabet hastalarının beslenme çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Araştırmada görev alan bir başka bilim insanı ise, geçmiş günlerden kalan yemeklerimizin, ilk hallerinden daha sağlıklı olabileceklerine dikkat çekti.

    Diyetler için de uygun

    Soğuduktan sonra ısıtma işlemi sayesinde yapısı değişen makarna yeni yapısıyla diyetler için de son derece uygun bir hale geliyor. Diyetlerinizin içinde nişasta yapısı değişmiş makarnaları yağsız soslarla birlikte kullanabilirsiniz. Bu yöntem şüphesiz kilo vermeyi daha kolay hale getirecek. Tabii ki siz yine de ölçüyü kaçırmamaya dikkat edin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler