YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Plastik Şişelerdeki Tehlike: Klozet Kapaklarından Daha Pis Oldukları Ortaya Çıktı

    Plastik atık oranını azaltmak için kullanılan ve sürekli elimizin altında olduğu için tercih ettiğimiz yeniden doldurulan su şişeleri sanıldığı kadar masum değilmiş. Yapılan araştırma insanı dehşete düşürüyor.

    Şişelerde kullanılan BPA’nın zararları zaten biliniyordu

    Plastik yapımında kullanılan ve uzmanların tehlikelerine karşı uyardığı BPA adlı kimyasal yine karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmaya göre, BPA içeren yeniden doldurabilir şişeler zararlı bakterilerin üremesine ortam hazırlıyor.

    Araştırma sporcular üzerinde yapıldı

    Sürekli suya ihtiyaç duydukları için yeniden doldurabilir şişeleri en çok kullanan meslek grubu sporcular. Hal böyle olunca uzmanlar araştırmalarını bu grubun kullandığı ürünler üzerinde gerçekleştirdi. Ortaya çıkan sonuçlar kelimenin tam anlamıyla korkunç! Bu sonuçlardan sonra pek çok insan şişeleriyle vedalaşacak.

    Santimetre başına 900 bin bakteri kolonisi

    Sporcuların yeniden doldurulabilir su şişeleri üzerinde yapılan araştırmaya göre, şişelerde santimetre başına 900 bin bakteri kolonisi bulundu. Bu oran bir klozet kapağında bulunan ortalama bakteri sayısının çok üstünde! İşin daha korkunç tarafı bu kolonilerin %60’ı insanlarda hastalıklara sebebiyet verebilecek türden. Yeniden doldurulabilen su şişeleri kelimenin tam anlamıyla büyük bir risk.

    Bu tehlikelere maruz kalmamak için ne yapmak gerekiyor?

    Uzmanların belirttiğine göre bu tehlikeden sakınmanın yolları var. Yapılacak ilk şey, bakterilerin üresine ortam hazırladığı bilinen BPA maddesinin olmadığı şişeler kullanmak. BPA, su satılan PET şişelerde kullanılmazken, tekrar doldurulabilen şişelerde kullanılmaya devam ediyor.

    Kağıt bardaklar yeniden moda olabilir

    BPA içeren şişe tehlikesinden sakınmanın diğer bir yolu da tek kullanımlık kağıt bardaklara yönelmek. Kullan at ürünlerin, yeniden kullanmaya müsait ürünlerden daha az bakteri içerdiği bilinen ve sürekli tekrar edilen bir gerçek.

    Çelik mataralar mantıklı bir seçenek

    Uzmanların altını çizdiği bir seçenek olarak paslanmaz çelikten yapılan mataralar da alternatif arayanların hizmetinde. Kullanımı gittikçe artan çelik mataralardan tasarımıyla kalbinizi çalacak bir tane mutlaka bulacaksınız.

    PET şişeleri kullanmaya devam etmek de seçenekler arasında

    Eğer yukarıdaki seçeneklerden herhangi birisini kendinize yakın bulamadıysanız, günlük su ihtiyacınızı karşılamak için PET şişeleri kullanabilirsiniz. BPA içermeyen PET şişeler bakteri üremesine elverişli olmadığı için sağlık açısından daha uygun. Ancak PET şişeleri geri dönüşüme atmanız geleceğimiz açısından son derece önemli.

    En sağlıklı seçeneği söylemeden olmaz

    Konu su tüketimi olunca en sağlıklı seçenek şu an için cam. Pek çok marka giderek daha fazla cam şişe kullanmaya başladığı için cam şişelere erişmek eskisinden daha kolay. BPA içeren plastik damacanalar yerine, evlere camdan yapılan damacanalar almak da kullanıcıların önünde duran kayda değer seçeneklerden birisi, tabii ki düzenli olarak sterilize etmek kaydıyla.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler