YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sabahları aç karnına sakın bunu yapmayın! Neden mi?

    Sabah uyanır uyanmaz kahveye saldıranlardansanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız...

    Bazı alışkanlıklar vardır ki zamanla bağımlılığa dönüşür ve farkında olmadan kendimize zarar veririz. Bu farkında olmadan yaptığımız masum hatalar bakın nelere sebebiyet veriyor.

    Kahve içmek

    iStock-653759148

    Kahvenin içindeki asit nedeniyle mide ekşimesine ve sindirim sorunlarına sebep olur. Kahvaltıyı kahve ile yapmak ise serotonin düşmesine neden olur. Sonrasında gün boyu mutsuzluk... Güne zinde ve iyi başlamak istiyorsanız sabah kahvesinden bir an önce vazgeçin!

    Portakal suyu içmek

    iStock-669761768

    Asit probleminin bir benzerini de narenciyelerde yaşayabilirsiniz. Portakal içerisindeki asit ve yoğun lifler, boş mideye rahatsızlık verir. Mide yanmasını tetikler ve gastrite yatkınlığı olanlar için sabah tüketmek son derece tehlikelidir.

    Sakız çiğnemek

    iStock-172447611

    Aç karnına sakız çiğnemek yapılan en büyük hatalardan biri. Sakız çiğnerken üretilen sindirme asidi boş mideyi zedeler ve gastride yol açar. Açlık hissinizi pekiştirir ve mide bulanmasına sebebiyet verir.

    Yoğun egzersiz yapmak

    iStock-578098418

    Aç karnına yapılan egzersiz yağ yakımını hızlandırmaz aksine kas kaybınan neden olur ve gün içinde enerjiniz olması gerekenden çok daha düşük kalır. Egzersiz yapmadan 2 saat önce diyetinize uygun bir şeyler atıştırın.

    Alışveriş yapmak

    iStock-621271582

    "Açken gözüm dönüyor" diyoruz ya, hakikaten de öyle :) Aç karnına yapılan alışverişte beynimize sürekli 'istiyorum' sinyalini iletiriz. Bu da fazla yemeyi tetikleyen bir durum. En doğrusu tok bir karın ile alışverişe çıkmak ya da bir liste yapmak.

    Fotoğraf kaynak

    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler