YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece 1 avuç yenildiğinde sağladığı faydalara inanamayacaksınız

    Kalorisi yüksek, besleyici bir kaynak olan kestane kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerindendir. Sevmeyen yok gibidir.

    Eskilerde sobalar üzerinde çıtır çıtır pişirilen şimdilerde ise sokak tezgahlarında ve evlerde fırınlarda hazırlanarak karşımıza çıkan bu popüler besin kaynağının faydaları da saymakla bitmez.

    Kestane, C, B1 ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Kestane aynı zamanda çok farklı uçucu yağlar ile birlikte protein, potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum gibi madde ve mineraller içermektedir.

    Kestanenin içerdiği besinler ve vitaminler birçok açıdan sağlık açısından faydalıdır. Özellikle çocukların gelişme döneminde önemli bir besin kaynağı olabilir.

    iStock-155135511

    Kestanenin Sağlığa Faydaları

    Kestane, protein açısından mükemmel bir besin kaynağıdır. Vücudu kış aylarına hazırlar.

    Kestane Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Kestane birçok faydalı besin ve vitaminler yanında lifler açısından da zengin bir besin kaynağıdır. Lifler genel anlamda sindirim sistemi sağlığı için önemlidir.
    Lifler bağırsak hareketini arttırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda dolaşımı kolaylaştırır. Bu özelliği sayesinde kilo vermeyi kolaylaştırır.

    Kestane Kolesterol Düşürür

    Kestanenin azı karar çoğu zarar!

    Kestane zengin miktarda diyet lifi içermektedir. Bu diyet liflerinin desteğiyle kolesterol seviyesini sağlıklı düzeyde tutması için yardımcı olur. Kestane, kötü kolesterol seviyesini düşürürken iyi kolesterol seviyesini sağlıklı seviyede tutar.

    Kestane Kan Sağlığını Korur

    Kestane şekerinin babası öldü

    Kestane yemek bünyede bulunan asit ve palmik asit seviyelerinin sağlıklı açıdan dengelenmesine yardımcı olabilir. Kolesterolü düşürme özelliği vardır.

    Kestane Kemik Sağlığını Korur ve Güçlendirir

    Organik kestane zamlandı

    Kestane yüksek miktarda kalsiyum içerdiği için kemik ve iskelet sağlığı için çok önemli bir besin maddesidir. Kemik sağlığını koruyan madde ve vitaminleri bol miktarda içeren kestane buna benzer sorunların ortadan kalmasını sağlayabilir.

    Kestane Kırmızı Kan Hücrelerini Arttırır

    Unutkanlığa karşı kestane önerisi

    Kestanenin bol miktarda içerdiği fosfor, magnezyum, potasyum aynı zamanda kanda bulunan ve çok önemli fonksiyonları olan kırmızı kan hücreleri sağlığı açısından çok faydalıdır.

    Kestane İç Organ ve Deri Sağlığını Korur

    Kestane bağışıklığı güçlendiriyor

    Kestane, deri ve iç organlar üzerindeki yaşlanmadan kaynaklanan sorunlara karşı mücadele etmek için vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanlar açısından çok iyi bir kaynaktır. Özellikle cilt üzerinde canlı hücrelerin en büyük düşmanları olan serbest radikallere karşı çok etkili bir antioksidandır. Kestane ayrıca hücrelerin yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktirir ve aynı işlemleri iç organlar için de yapar.

    Kestane Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

    Kestanenin kabuğu bile çok faydalı

    Kestane bağışıklık sistemini güçlendiren C vitaminini bol miktarda içeren nadir kabuklu besinlerden bir tanesidir. Özellikle enfeksiyon hastalıklarına karşı etkili bir savunma yapabilir. Yabancı maddeleri kolay bir şekilde dışarı atma işlemini yine sadece çok güçlü bir bağışıklık sitemi başarabilir

    Hamile Kadınlar İçin Kestane Besin Takviyesi Yapabilir

    Kestanenin kabuğu bile çok faydalı

    Kestane, hamile kadınlar ve bebekler için çok faydalı besinler içermektedir. Özellikle kestanenin içerdiği B vitamini doğmamış çocuklarda nörolojik sorunları giderebilir. Bunun yanında anne karnında bulunun çocuklardaki nörolojik sorunları gideren folatları da içermektedir.

    Kestane Bağırsak Sağlığını Korur

    iStock-613652374

    Kestane genelde bağırsak rahatsızlığı olan hastalara tavsiye edilmektedir. Kestanenin bol miktarda içerdiği protein bağırsak sağlığı için önemlidir. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri temizlerken iyi bakterilerin sayısını arttırmaya yardımcı olur.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler