YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sadece 3 Malzemeli 5 Farklı Salata Sosu

    Marketlerdeki gibi şeker deposu olmayan, pratik bir şekilde yapabileceğiniz 5 enfes salata sosu tarifi aşağıda!

    Sağlıklı beslenen ya da diyet yapan insanlar salatayı bir öğün olarak kabul ediyor. Dolayısıyla salataya ekledikleri sos da onlar için oldukça önemli. Çünkü işin ucunda kaş yapayım derken göz çıkartmak da var. Neredeyse diyet yapan ve azımsanamayacak sayıda olan insanların düştüğü çok yaygın bir hata var; bol kalorili, şeker ve tatlandırıcı deposu soslar!

    Size önerimiz; uzun raf ömürlü sosları almaktan kaçınmanız ve kendi soslarınızı yapmanız. İşte aşağıda az malzemeli, kısa sürede yapabileceğiniz 5 sos tarifini paylaşıyorum. En azından kesinlikle birini deneyin ve yorumlarda sonucu bizimle paylaşın lütfen.

    1- Avokado, kişniş, su

    Bir kabın içinde çok olgunlaşmış bir avokadonun yarısını ezin ve bir cam kavanoza atın. 1/3 su bardağı kıyılmış kişniş, 1/2 su bardağı su, bir tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber atın. Kavanozu sıkıca kapatın ve kuvvetlice sallayın. Krema kıvamına gelene kadar kavanozu çalkalayın. Kıvamı, tuzu, karabiberi tamamen damak zevkinize kalmış, isteğinize göre malzeme oranlarıyla oynayabilirsiniz.

    2- Keçi peyniri, kimyon, su

    Bir kavanoza tam yağlı keçi peyniri, 1/2 yemek kaşığı kimyon atın. 1/3 su bardağı su, bir tutam tuz ve biraz taze karabiber ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve kuvvetlice sallayın. Çalkalamaya devam edin ve istediğiniz gibi kremalı bir kıvama gelinceye kadar daha fazla su ekleyin. Gerektiğinde daha fazla tuz ve biber de ilave edebilirsiniz.

    3- Tahin, elma sirkesi, bal

    Bir kavanoza 4 çorba kaşığı tahin ekleyin, daha sonra 3 çorba kaşığı elma sirkesi, 2 çay kaşığı bal ve 1/3 su bardağı su ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Kavanozu sıkıca kapatın ve kuvvetlice sallayın. Damak zevkinize göre krema kıvamını artırmak için daha fazla su ekleyebilirsiniz.

    4- Ahududu, limon suyu, zeytinyağı

    Bir kapta 150 gram ahududuyu ezin ve bir cam kavanoza dökün. 2 çorba kaşığı limon suyu, 1/3 su bardağı zeytinyağı, bir tutam tuz ve taze karabiber dökün. Kavanozu sıkıca kapatın ve kuvvetlice sallayın.

    5- Dijon hardal, balzamik sirke, zeytinyağı

    Bir kavanozda 3 çorba kaşığı Dijon hardal ile 2,5 çorba kaşığı balzamik sirke ve 1/4 fincan zeytinyağı karıştırın. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve kuvvetlice sallayın.

    Afiyet olsun!

    Evden İşe Yemek Taşıyanlara 3 Güzel Önerimiz Var: Kavanozda Salatalar!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler