YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlıklı Bir Hayat İstiyorsanız: "Boğazına Dursun Ham Çökelek"

    Peyniri kararında tüketmenin sağlık açısından birçok faydası var. Peynir, en sevdiğimiz yiyeceklere lezzet katar. Ama o çok lezzetli yiyeceklerin beraberinde yağ ve kaloriler de gelir. Bu sebeple beslenmenize sağlıklı peynirleri dahil edin ve kötü olanları çıkarın.

    Time Dergisinde yayılanan birmakaleye göre beş uzmanın dördü peynirin sağlıklı beslenmenin bir parçası olduğunu söylüyor. Ancak bazı peynirler diğerlerinden çok daha sağlıklı.

    Kötü: İşlenmiş Peynir Ürünleri'

    Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, neyin peynir olarak kabul edileceği ve neyin peynir olmadığı üzerine çok sıkı düzenlemelere sahip. Bu konuyla ilgili bir makaleye göre, "İşlenmiş herhangi bir şey yasal olarak 'peynir' adıyla satılamaz ve bunun yerine % 51'den daha az peynir içerdiğini belirten 'peynir ürünü' adıyla satılabilir. İşlenmiş gıdalardan uzak durmamız gerektiğini biliyoruz. Aynı şekilde işlenmiş peynirlerden de uzak durmalısınız.

    Kötü: Az Yağlı Peynir

    **

    Gıdalardaki yağı veya şekeri ortadan kaldıran her türlü ürüne dikkat etmelisiniz. Bu az yağlı alternatifler zararlı malzemeler içerebilir. Tam yağlı peynirin sağladığı tüm faydalardan mahrum kalacağınızı söylemiyoruz bile.

    Kötü: Sodyumu Azaltılmış Cheddar

    **

    Az yağlı, düşük şekerli veya bu şekilde herhangi bir şeyin az olduğunu belirten bir etiket gördüğünüzde azalttıkları malzemenin yerine ne koyduklarını kontrol etmelisiniz.

    Kötü: Tatlandırılmış Krem Peynir

    **

    Krem peynir ekmeğin üzerinde güzel gidebilir, ancak bunun da içindeki malzemelerine dikkat edin. Bazı krem peynirler sağlıklı oldukları şeklinde pazarlanır, fakat aromalı krem peynir çeşitlerin birçoğunda gastrointestinal problemlere neden aspartam gibi ilave maddeler bulunur.

    İyi: Çökelek/Lor Peyniri (Cottage Peynir)

    Bu peynir sadece iyi bir protein kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda sodyum içeriği de düşüktür. 2014 yılında yapılan biraraştırmada, bu peynirin test edilen diğer peynirlerin hepsinden daha az sodyum içerdiği bulundu.

    İyi: Tam Yağlı Peynir

    **

    Konu peynir olduğunda yağ tüketmek, sorun değildir. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada, günde yaklaşık 8 porsiyon tam yağlı süt tüketen kişilerin tip 2 diyabet gelişme riskinin, günde bir porsiyon veya daha az süt tüketen insanlara kıyasla, yüzde 23 daha düşük olduğunu ortaya koydu. Sadece aşırıya kaçmamak için önerilen porsiyon boyutunun ne kadar olduğunu bilin yeter.

    İyi: Organik Peynir

    **

    Washington State Üniversitesi Tarım ve Tabiat Varlıklarını Destekleme Merkezi'nden çıkan sonuç ise şu şekilde: Organik peynirlerin ve diğer süt ürünlerinin, klasik yöntemlerle hazırlanan süt ürünlerinden %62 daha fazla omega-3 yağ asidi içeriyor.

    iyi: Parmesan Peyniri

    **

    Parmesan peyniri diğer peynirlerden daha çok yağ içerir, ama salata veya makarnaya serpmek için az bir miktarı bile yeterli olur. Flavour Dergisi'nde yayınlanan bir araştırma, parmesan peynirin az yağlı gıdalara lezzet veren ve sindirime iyi geldiğini gösterdi.

    İyi: İsviçre Peyniri

    **

    Beslenme uzmanı Lindsay Malone, Time Dergisin'e verdiği bilgide; bu peynirden az miktarda tüketerek kalsiyum, protein gibi tüm faydaların alınabileceğini söyledi. İki dilim İsviçre peyniri, günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde 44'ünü karşılar ve 15 gram protein içerir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler