YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlıklı dişler için bu gıdaları yiyin

    Bugün dişlerimizin beyaz görünmeleri için servet harcıyoruz, ancak evde bulunan malzemeler sayesinde bu problemlerin üstesinden sıfır maliyetle rahatlıkla gelebiliriz. İşte evde yatan sağlık reçetesi...

    Peynir

    1

    Harika bir kalsiyum kaynağı olan peynirle diş çürüklerinin üstesinden gelebilirsiniz. Yapılan çalışmalar, pH seviyesinin diş sağlığı için çok önemli olduğunu göstermiştir. Peynirin pH seviyesini yükselttiği ve onu 5.5'in üzerinde tuttuğu kaydedildi, bu da diş çürüğü riskini azalttı.

    Zerdeçal

    2

    Araştırmalar, zerdeçalın sadece hijyen problemlerini değil aynı zamanda diş ağrısı, diş eti şişmesi, diş eti iltihabı periodontit gibi ciddi diş problemlerini de çözdüğünü kanıtlıyor. İlaçlar, diğer yandan geçici bir rahatlama sağlayabilir ve uzun vadede diş sağlığına zarar verebilir. İlaçların aşırı kullanımı, ağız kuruluğu, diş ve diş eti sorunları gibi rahatsızlıkları oluşturabilir.

    Salatalık

    3

    Limonların size parlak beyaz dişler verebileceği konusunda yaygın bir inanç var. Ancak bir diş hekimine sorarsanız diş minesini kaybedebileceğiniz söylenebilir. Peki alternatif ne? Salatalıklar!

    Salatalıktaki lif, dişlerinize ve diş etlerinize masaj yapar. Bununla birlikte ağzınızda salgılanan salatalık suyu dişeti iltihabından şikayetçi olanlar için faydalıdır. Birçok diş macununun üzerinde limon içerdiği, bunun diş beyazlattığı yönündeki ibarelerine rastlamak mümkündür. Ancak limonun içindeki asitin diş minesine zarar verdiği hesaba katılmamaktadır.

    Çilek

    4

    C vitamini kaynağı olan çileklerin en güçlü diş beyazlatıcılarından biri olduğu söylenir. Püre haline getirdiğiniz çilekleri diş fırçasına sürün ve fırçalayın. Bu diş beyazlatma kürünü düzenli olarak yaptığınızda kısa sürede etkisini göreceksiniz.

    Yeşil çay

    6

    Yeşil çay, plak bakterileri ile mücadeleye yardımcı olan polifenol bakımından zengindir. Ayrıca, ağızda bakterilerin büyümesini durdurmak ve kontrol altına almakta ve böylece diş çürümesine neden olan asit üretmelerini engellemektedir.

    Hindistan cevizi yağı

    7

    Hindistan cevizi yağı dişler için tuhaf görünebilir, ancak harikalar yarattığı kanıtlanmıştır. Hindistan cevizi yağında bulunan laurik asit, diş çürüğü, ağız kokusu ve diş eti hastalıklarına neden olan sert bakterilerle savaşacak kadar iyidir. Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını zerdeçalla karıştırıp dişlerinizin üzerine iyice yayın. 5 dakika bekledikten sonra çalkalayın. Dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz. Kakaodan daha yüksek bir şeker içeriğine sahip olan beyaz çikolata veya sütlü çikolata, ciddi diş çürüklerine neden olabilir.

    Kereviz

    8

    Kereviz, taze ve gevrek bir tada sahiptir ve aynı zamanda diş sağlığı için de uygundur. Kerevizin yüksek su içeriği, ağızda bulunan bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Patates cipsleri nişasta ile doludur ve bu nedenle, dişleriniz için sağlıklı değildir. Nişasta dişlerinize sıkışabilir ve erozyona neden olabilir.

    Soğan

    9

    Ağzınızda koku bırakabilirler, ancak soğanlarda bulunan kükürt bileşikleri plak oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Soğanların diş ağrısını geçirebileceği de söylenir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler