YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

    Eskiden günümüze gelene kadarki süreçte sarımsak doğal ilaç olarak kullanılmaktadır.  Modern bilimin gelişmesi ile birlikte sarımsağın bizlere bu durumda sağlamış olduğu yararlar kanıtlanmıştır. Sarımsak pişmiş halde ya da çiğ halde tüketilebilmektedir.

    Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

    Sarımsağın içerisinde bulunan yararları sayesinde tam anlamıyla bir antibiyotik görevi görmektedir. Bu anlamda sayısız faydası bulunmaktadır.

    1. Kanser riskini ortadan kaldırmaktadır.

    turkiyenin-kanser-haritasi-cikartildi-154469

    Sarımsağın bizlere sağlamış olduğu yararların en başında bazı kanser türlerinin risklerini yok etmesi veya hastalığın ilerleyişinin durdurulması yer almaktadır. Sarımsak vücut direncini arttırdığı için kanserli hücreler ile daha kolay bir şekilde savaşmıştır.

    Sarımsaklı Çıtır Patates Tarifi İçin Tıklayın

    Vücudumuzda özgürce dolaşmakta olan serbest radikaller çevresel, yaşsal ve besinsel yollar ile birleşerek kontrolsüz bir şekilde büyümeye başlayacaktır. Bu birleşmeler sonucunda da tümör oluşumu meydana gelmektedir. Tümörler iyi ve kötü olmaktadır. İyi huylu olan tümörlerin bizler için herhangi bir zararı bulunmamaktadır ancak kötü huylu olanlar kansere neden olmaktadır.

    Bu durumda serbest radikallerin büyümesini engellemek için sarımsak tüketmeniz sizler için oldukça yararlıdır. Sarımsak kanser çeşitlerinden özellikle karaciğer, beyin ve prostat kanserlerine iyi gelmektedir.

    Akciğer kanseri için gün içerisinde 2 diş sarımsak yemeniz gerekmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda düzenli olarak her gün sarımsak tüketen kişilerin akciğer kanserine yakalanma riskleri yüzde 44 oranında azalmıştır. Gliblastomalarda bulunan ölümcül beyin tümörünün hücrelerini yok etmede en önemli gıdaların başında sarımsak gelmektedir.

    Sarımsağın içerisinde bulunan organo-kükürt bileşikleri bu konuda zararlı hücreler ile savaşmaktadırlar. Prostat kanserinde de diğer kanser türlerinde olduğu gibi zararlı tümörler ile savaşarak sizlerin daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

    2. Doğal bir antibiyotik özelliğini taşımaktadır.

    sarımsak-kokusu

    Herkes sarımsağın güçlü bir antibiyotik olduğunu bilmektedir. Sarımsağın içerisinde bulunan dialil sülfit bileşikleri, campylobacter bakterileri yok olmasını sağlayarak bağışıklık sistemimizin daha güçlü olmasına neden olmaktadır.

    Sarımsak Kokusu En Kolay Böyle Çıkıyor!

    Bu da soğuk algınlığı ya da grip gibi sağlık sorunlarını yok etmektedir. Campylobacter bakterileri ise en çok kişilerin bağırsaklarını etkilemektedir. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda ise gün içerisinde düzenli olarak sarımsak yemekte olan kişilerin yüzde 65 oranında bağırsak sorunlarından kurtulduğu anlaşılmıştır.

    Gribin etkilerinden ise yüzde 70 oranında kurtulmaktasınız.

    Sarımsak İle İlgili Bilmediğiniz İnanılmaz Gerçek

    3. Kalp sağlığını desteklemektedir.

    csm_cardiovascular_disease1_806708f41a

    Emory Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, sarımsağın özellikle kalp ameliyatı sırasında kalbi korumak ve kalp krizi sonrasında iyileşme sürecinde önem teşkil ettiği ispatlanmıştır.

    Ayrıca Hidrojen disülfid gazı da aynı şekilde kalbi olası sorunlardan korumaktadır. Ancak uçucu bir gaz olması nedeniyle kullanımı zor olmaktadır. Bu yüzden doktorlar bu gibi durumlarda sarımsak yağını tercih etmektedirler.

    Fareler üzerinde yapılmış olan deneyler soncunda kalp krizinden sonra iyileşmelerinde sarımsağın etkisi yüzde 61 oranında olumlu bir etki göstermiştir. Sarımsak kalp sağlığınızı destekleyerek diyabet gibi sağlık sorunlarının oluşmasını da engellemektedir.

    4. Karaciğer hasarlarını onarmaktadır.

    Karaciger-agrisi

    Özellikle uzun süredir alkol kullanan kişilerin karaciğerlerinde sorunlar oluşmaktadır. Meydana gelen bu karaciğer ise çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Sarımsağın içerisinde bulunan dialil disülfür sayesinde ise, karaciğer hasarlarını onarmada kişilere yardımcı olmaktadır.

    5. Daha güçlü saçların olmasına yardımcı olmaktadır.

    o-HEALTHY-HAIR-facebook

    Sarımsağın içerisinde bulunan keratin sayesinde, saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı olacaktır. Keratin bir çeşit proteindir. Düzenli olarak sarımsak tüketimi saç dökülmeleri, kepek oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca saçlarınızın kırılmasını önleyerek aynı zamanda çabuk uzamasına yardımcı olmaktadır. Bunlara ek olarak saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlayarak kellik gibi sorunların oluşumunu engellemektedir.

    6. Daha güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olursunuz.

    Kemik-erimesi-önlenebilir-1600e3e65a81473e930e3b475e9bac74

    Sarımsak; çinko, B6 vitamini, manganez ve C vitaminini içermektedir. Bu vitaminler sayesinde vücudunuzda kalsiyum emilimi hızlanmaktadır. Bunun sonucunda ise daha güçlü ve sağlıklı bir kemik yapısına sahip olabilirsiniz. Bu kapsamda her gün düzenli olarak sarımsak tüketmeniz gerekmektedir.

    7. Kan basıncını düzenlemektedir.

    Doctor/nurse checking blood pressure with sphygmomanometer gauge in focus.

    Kan basıncı hakkında Ankara Üniversitesi'nde yapılmış olan bir araştırmada 23 kişiye sarımsak ile ilgili bir test yapılmıştır. Bu testin amacı sarımsak ekstratının, kan yağ profilinde nasıl bir etki bıraktığı ile ilgilidir.

    Bu kişilerden 13'ü yüksek kan basıncına sahip insanlardan oluşturulmuştur. Böylelikle 2 grup insan olarak araştırmalarına devam etmişlerdir. Bu gruplar ise yüksek kolesterol normotansif grup ve yüksek kolesterol hipertansif grup olarak adlandırılmaktadır. Toplamda bu kişilere 4 ay boyunca her gün düzenli olarak sarımsak verilmiştir.

    Kişilerin kan basınçlarının yanı sıra aynı zamanda böbrek ve karaciğer fonksiyonlarındaki durumları da incelenmiştir. 4 ayın sonunda ise, düzenli olarak sarımsak tüketen kişilerin değerleri diğerlerine oranda daha iyi çıkmıştır. Böylelikle sarımsak tüketmenin kan basıncı üzerindeki etkisi anlaşılmıştır.

    Eğer bu gibi sağlık sorunlarınız varsa, düzenli olarak sarımsak tüketmeniz gerekmektedir. Sarımsağın bunca yararı bulunmasına rağmen, fazla tüketilmesi de bazı sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Kişileri en çok rahatsız eden yan etkisi ise kötü ağız kokusudur. Ayrıca bazı kişilerin sarımsağa karşı alerjisi olabilir. Bu kişilerin sarımsak yemeyi kesmeleri gerekmektedir. Bunlara ek olarak boğazda yanma hissi, mide bulantısı, gaz ve kusma gibi sağlık sorunlarına da neden olmaktadır. Bu ve benzeri yan etkileri ile karşılaşırsanız, doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler