YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Şeker Kullanmayı Bıraktığınız An Vücudunuzda Meydana Gelecek 6 Değişim!

    Tiryakisi için tatlıdan ve şekerden vazgeçmenin kolay bir iş olmadığının farkındayız. Ancak şimdi sayacağımız 6 sebepten sonra ikna olacağınıza eminiz.

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin!

    Cildinizdeki sarkmalar ve kırışıklıklar azalacak

    Şeker tüketimini azaltarak kırışıklıklarınızı ve sarkmalarınızı azaltabileceğinizi biliyor muydunuz? Araştırmalara göre, kandaki şeker –ki bu miktar ne kadar şeker tükettiğinize bağlı olarak değişiyor- hücrelerinizde domino etkisi yaratan glikasyon isimli bir reaksiyona sebep olur. Bu reaksiyon sonucunda cilt esnekliğini kaybeder, sarkma ve kırışıklık artar. Uzmanlar, daha az şeker tüketmenin yaşlanma belirtilerini gözle görülür oranda azalttığını söylüyor.

    Göbek ve bel çevrenizde daha az yağlanma olur

    Burada karaciğer, pankreas ve bağırsak gibi hayati organlarınızın etrafını saran zararlı yağdan bahsediyoruz. Bu organların etrafını saran yağdan kurtulmanın daha zor olması bir yana bu yağ kalp hastalığı ve diyabet riskini büyük ölçüde artırıyor. 2016 yılında 1000 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, şeker tüketen deneklerin iç organlarındaki yağlanma, tüketmeyenlere göre önemli oranda fazla.

    Daha dinç hissedeceksiniz

    Şeker çabuk sindirilen, dolayısıyla kana daha çabuk karışan basit bir karbonhidrattır. Bu basit karbonhidrat hızlı bir şekilde kana karıştığı için kısa süreliğine daha dinç hissetmenize sebep olur, ancak kana karıştığı gibi kısa sürede de etkisi geçer ve kendinizi daha yorgun hissedersiniz.

    Basit karbonhidrat içeren şekerli atıştırmalıkları badem gibi düşük şeker ve yüksek proteinli besinlerle değiştirmelisiniz. Bu besinler, daha uzun sürede sindirildiği ve kana geç karıştığı için size daha uzun süre, daha dengeli bir dinçlik sağlayacaktır.

    Obeziteye yakalanma riskiniz önemli oranda azalacak

    Araştırmalar, şeker tüketimi ve kilo alma arasında sıkı bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Rakamlar üzerinden gitmek gerekirse, 1 çay kaşığı şeker yaklaşık 16 kaloridir. Porsiyon başı içinde birkaç yemek kaşığı şeker olan gıdalar tükettiğinizde aldığınız kalori miktarı onlarca kat artıyor ve yakması hiç de kolay olmayan bu kaloriler hareketsizlikle birleşince kilo olarak vücudunuzda kalıyor.

    Kalbiniz daha sağlıklı olacak

    Güçlü bir kalp sizi gün boyu dinç ve zinde tutar. Ancak beslenme düzeninize giren fazla şeker kalbinizin zaman içinde yıpranmasına neden olur. Şeker yönünden zengin olan bir beslenme düzeni, kişinin kilosu sağlıklı kabul edilen sınırlar içinde olsa bile kalp rahatsızlığı sonucu ölme ihtimalini yüksek oranda arttırıyor. Amerikan Gıda Dairesi’nin belirlediği rakamlara göre, günlük kalorinin %10’nun şekerden alınması halinde tehlikeli bölgeye girmiş sayılıyorsunuz.

    Tip 2 diyabete yakalanma ihtimalinizi azaltın

    Tip 2 diyabet ve şeker tüketimi arasında bir bağlantı olup olmadığı uzun yıllar tartışıldı. Son yapılan araştırmalar bir bağlantı olduğu yönündeki görüşü destekliyor. Standford Üniversitesi’nin 2014 yılında 175 ülkedeki beslenme alışkanlıkları üzerinde yaptığı araştırmaya göre, günlük şeker tüketimi yüksek olan ülkelerde Tip 2 diyabet görülme sıklığı daha fazla. Araştırmacılar, yüksek şeker tüketimi sonucunda organların etrafında oluşan yağlanmanın insülin direncine, bunun da Tip 2 diyabete neden olduğunu belirtiyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler