YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sen Hangisisin: İftar Sofrasındaki Davranışlardan Karakter Analizi

    Bir Ramazan sofrasına dikkatli şekilde baktığınızda, insanların yemek yeme ve sofra alışkanlıklarından onlar hakkında çok fazla şey öğrenebilirsiniz. Çünkü saatlerce süren açlık, bir bakıma insanları özlerine döndürür. İşte iftar davranışlarına göre insanlar...

    Ezan okunduktan 3 dakika sonra her şeyi bitirmiş olan tip / ACELECİ – DOYUMSUZ

    Bu arkadaşların genel tavrı aceleciliktir. Hızlı yer, hızlı yürür, hızlı konuşurlar. Onlar için süreçler değil sonuçlar önemlidir. Durumun kendisinden keyif almayı bilmezler. Bir an önce doyuma, finale ulaşmaya çalışırlar. Ancak bu tutumlarının sonu daima pişmanlıkla sonuçlanır. Hızlı koşan atın b.ku seyrek düşer atasözünde anlatılan tam olarak buradaki durumdur. Şişmiş bir karın, çıktı çıkacak bir mide, baş dönmesi, terleme derken “yine duramadık be” pişmanlıklarıyla sahura kadar soda içerler.

    Ben bir çorba içip yarım saat hiçbir şeye dokunmam diyen tip / KURALCI – KONTROLCÜ

    Bu arkadaşlar her Ramazan'da ortaya çıkıverirler. Övüne övüne “Abi hoca okur, ben bir çorba içerim ondan sonra yarım saat elimi sürmem ki mide alışsın, rahat rahat yiyebileyim” imza cümleleridir. Hayatlarını aşırı disipline, kontrol manyaklığı içinde geçirirler. Onlar için fevrilik diye bir şey yoktur. Her şeyleri ölçülüdür. Asla planlamadan hareket etmezler, tatil biletlerini 2 sene önceden alırlar, üniversite 1. Sınıfta başladıkları ilişkilerini mezuniyette evlilikle taçlandırır bunlar.

    Yemeğe dokunmayıp suya abanan tip / ÖNCELİKLERİ NET – GÖZÜ TOK

    Hoca Allahüekber dedikten sonra sürahiyi defalarca baş aşağı sallandırır bu arkadaşlar. Suyu mideye ver ederler. Karınları patlayacak gibi olur, sofradaki diğer insanlar uyarır, “Bak yemek yiyemeyeceksin” derler ama o umursamaz. Onun için hayat nettir, öncelikleri açıktır. Yalpalamazlar, kararsızlık onların mahallesinden geçmez. Ayaklarını yere daima sağlam basarlar. Kendi dünyalarının dışındaki alternatiflere yüzlerini bile çevirmezler. Ayrıca açgözlülük nedir bilmezler. Hedefe kitlenmiş kimselerdir. Ama bir kitlendiler mi de suyunu çıkarırlar.

    Bir bardak su içip sigara yakan tip / BAĞIMLILIK SEVİYESİ ÇOK YÜKSEK

    Ezan okunduktan sonra bir bardak su içip hemen sigaraya uzanırlar. Bu insanlar genelde 35 yaş üstü, erkek, serbest meslek erbabı aile babalarıdır. Sigarayı gömleğin ön cebinde bulundururlar. Sigarayı yakar yakmaz aşk ile gözleri seyirir, “Bu orucun da güzelliği bu” diye içlerinden geçirirler. Bu insanların bağımlılık seviyeleri çok düşüktür. Olura olmaza bağımlı olurlar, iradeleri çok zayıftır. Kendinden emin ve sert görüntülerine rağmen manipüle edilmeye çok açıktırlar.

    Sofraya coşkuyla oturup hızlı tükenen tip / ÇABUK GAZA GELEN – KONTROLSÜZ

    İftar saatine kadar “Çok acıktım, öldüm bittim, ya kaç saat kaldı oy anam vay ben ölem” şeklinde isyanlarla ölümüne acıktıklarını ifade ederler. İftarın girmesiyle birlikte sofraya tazmanya canavarı gibi girerler. Çorbayı daha önce hiç çorba içmemiş gibi kaşıklarlar. Pide kemirirler, hurma atarlar bir iki tane, salataya çatal atarlar. Ancak bu arkadaşların tazmanyalığı işte bu kadardır. Orada tıkanır kalırlar. Gözleri doymaz, mideleri et ister, patlıcan ister, yoğurt ister ama onların pili çoktan bitmiştir. Bu insanlar çok çabuk gaza gelirler, kendilerini kontrol edemezler. Hayatları bu fevriliklerle geçer, hayal kırıklıklarıyla geçer.

    Pideyle karnını doyuran tip / VİZYONSUZ – ALIŞKANLIKÇI

    Ramazan pidesini sevmeyen hiç kimse yoktur. Senede 1 aylığına hayatımıza giren pideye hiçbirimiz dayanamayız. Ancak bazıları var ki, onlar için pide bir pideden çok daha fazlasıdır. İftar sofrasında pideyle aşk yaşarlar. Oruç açıldıktan sonra başlayan pide seansı, sofradan kalkana kadar devam eder. İçine zeytin koyar yerler, tereyağ sürer yerler, çorbaya atar yerler, sek yerler. Yeter ki onlara pide yemesi olsun. Bu arkadaşlar genelde vizyonsuz olurlar, ilk gördükleri şeye tutulurlar. Tatlı da da, arkadaşta da, sevgilide de ilk beğendikleri onlar için hayatın ta kendisine dönüşür.

    Ezan okunduktan 2-3 dakika sonra yemeye başlayan tip / GARANTİCİ – TEMKİNLİ

    Bu arkadaşlar her Ramazan kendilerinden çok emin ve dünyayı kurtarır bir edayla ezanın erken okunduğunu, ezanla yiyenlerin oruçlarını sakatladıklarını iddia ederler. Ve tüm Ramazanda ezan okunduktan 2-3 dakika sonra yemeye başlarlar. Etraftaki insanlara küçümser gözlerle bakarlar, “nolur iki dakika daha sabretsen, 16 saat bekledin” derler. Bu insanlar aşırı garantici olurlar. Şartlar ne olursa olsun temkini elden bırakmazlar. Risk onlar için en korkuç canavardan daha korkunçtur.

    18 tane hurma yiyip yemeğe yeri kalmayan tip / OTANTİK ŞEYLERE AŞIRI DÜŞKÜN

    Hurma da pide gibi hayatımıza Ramazandan Ramazana giriyor. Ancak seveni kadar sevmeyeni de çok. Bu seven gruptan bir kısmı var ki, sevdi mi sapına kadar seven, sapını kökünü gövdesini komple seven insanlar bunlar. Sofraya oturur oturmaz masadaki hurmalara çökerler. Siz önünde biriken hurma çekirdeklerine hayret ederken onlar hurma mesaisine devam eder. Yemekle içmekle işleri yoktur. Onlar için varsa yoksa hurmadır. Bu insanlar otantik şeylere, farklı olana düşkündürler. Akıllarının bir köşesinde her zaman bir İran seyahati bulunur. İspanya’da Endülüs camileri gezmek isterler. Gün olur Budizm’e merak salarlar.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler