YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Serdar Ortaç Albümünden Sonra: Sofrada Yerini Alınca Yazın Geldiğini Anladığımız 10 Yaz Yemeği

    Artık havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Güneşin kendisini biraz bile göstermesi insanı mutlu etmeye yetiyor. Çünkü güneşle, yazla beraber; yeşil erik geliyor, karpuz geliyor, taze fasulyeler, enginarlar geliyor! İşte yazın bol bol yapıp yiyebileceğiniz nefis yemekler!

    Açılış onun hakkı: Zeytinyağlı taze fasulye

    Konservelerden, dondurulmuş fasulyelerden sıkıldık biraz, kabul... Kokusu bile büyülerken ekmek banmamak elde değil. Düşünsenize yaz gelmiş, kısa kollular ve şortlar çıkmış. Hava hepten ısınmış ve masada buz gibi bir zeytinyağlı taze fasulye. Özlemişiz! :)

    Başlangıçların en güzel: Enginar dolması

    Enginarı seven var sevmeyen var... Bir de bizim gibi ayılıp ayılıp bayılanlar var! Tam olarak hakkını vermek lazım yalnız bu zeytinyağlının. Enginarın pişme süresine, amman dikkat! :)

    Enginar demişken: Peynirli enginar dolması

    Yaz sofralarının olmazsa olmazı enginarın dolmasını klasik şekilde yapabileceğiniz gibi peynirlisini de deneyebilirsiniz!

    Denizden geldi: Deniz börülcesi

    Ana yemekler ne olursa olsun masanın en ortasında tüm ihtişamıyla ve yeşilliğiyle durur! Tabaklarınızın kenarında biraz da ona yer açın. Üstüne biraz da limon sıktınız mı? Oldu bu iş! :)

    İç bakla buraya: Fava

    İç baklanın en ama en güzel halidir kendisi. Humusun akrabası diyoruz biz ona :) Bu arada favayı, incecik doğranmış kırmızı soğanla karıştırıp yerseniz adı "tam tekmil fava" oluyor.

    Biraz değişiklik iyi gelir: Kuşkonmaz kızartma

    Canınız çıtır çıtır kızartma istiyorsa patatesi elinizden bırakın, çünkü sağlıklı kuşkonmaz kızartması yapıyoruz.

    Bu sefer fırında:Karışık kızartma

    Patlıcan, kabak ve biberleri az yağ ile fırında pişirerek sağlıklı bir yemek haline getirmek mümkün hem de kızartma lezzetinde! Üzerine mis kokulu yaz domatesleriyle hazırlayacağımız sos fırında kızarmış sebzelere ekstra lezzet katacaktır.

    Zeytinyağlısı da var: Zeytinyağlı patlıcan yemeği

    Kimilerinin dört gözle, yaz gelsin diye beklemelerinin sebebi yalnızca tatil-deniz-güneş-kum değil. Patlıcan tutkunları için yaz ayları, en tazesini, en lezzetlisini, marketlerde, pazarlarda, koca yığınlar halinde bolca bulabilecekleri patlıcan mevsimi anlamına da geliyor.

    Çorbamız da var: Yoğurtlu soğuk çorba

    Başlangıcı buz gibi bir çorbayla yapmak her midenin hakkı! Hele bir de havalar sıcak olduğunda içtikçe ferahlatır, içtikçe kendine getirir. Taze naneyi de çoook sevdiğini unutmayalım.

    Unutmadık tabii ki: Zeytinyağlı barbunya pilaki

    Yanına bir de pirinç pilavı yaptıysanız değmeyin onun keyfine! Başlangıç sayılan yemeklerden olsa da biz ekmekle ana yemek niyetine yiyoruz! :)

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler