YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sınav Stresini Azaltan Yiyecekler

    Yüzyılın en büyük problemlerinden bir tanesidir. Günlük hayatımızdaki yoğun çalışma temposu, trafik problemi, insan ilişkileri ve zaman planlaması yapamamak genellikle strese yol açmaktadır.

    Bazı yiyecekler stresle başa çıkma ve stresin olumsuz etkilerini azaltmak konusunda insanlara yardımcı olmaktadır. Bu yiyecekleri tüketerek stresin olumsuz etkilerinden arınabilir ve rahatlayabilirsiniz. O yüzden stresli olunan dönemlerde özellikle tükettiğimiz besinlere dikkat etmeli ve strese iyi gelen yiyecekleri tercih etmeliyiz. İşte TEOG Sınavına gireceklere harika öneriler!

    Strese İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    1. Yoğurt

    yoğurt

    Yoğurt stresle mücadele etmek konusunda oldukça önemli bir özelliğe sahiptir. Yoğurdun içerisinde bulunan maddeler beyine seratonin hormonu sağlamaktadır. Bu da stresi bir kenara bırakıp, rahatlamamıza ve hatta mutlu olmamıza neden olmaktadır. Bu sebeple stresli anlarda bir miktar yoğurt tüketmek oldukça yararlı bir hareket olacaktır.

    Aksi takdirde kilo aldırıcı ve sağlıksız gıdalara yönelinebilir ve stres kat be kat arttırılabilir. Bu da bir kısır döngü olarak sağlıksız şekilde devam edebilir.

    Stresi Azaltan Yoğurtlu Ekmek Dilimleri

    2. Bitter Çikolata

    1d46a69fb2396f4c086d538253bddeb0_cikojpg_610x375

    Çikolatanın mutluluk hormonu salgıladığı ve insanları rahatlattığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki her çikolata da sağlıklı değildir. Dolayısıyla stresli anlarda her çeşit çikolatayı değil de bir miktar doğal bitter çikolatayı tüketmek stresi azaltmak için etkili olacaktır. Ancak bu noktada da aşırıya kaçmamak önemlidir.

    Doğal siyah çikolata stresle başa çıkma konusunda oldukça etkilidir fakat aşırıya kaçıldığı takdirde ciddi anlamda kilo yapabilir ve yeni bir stres sebebi ortaya çıkarabilir. Bu yüzden her şeyi kararında tüketmekte azami oranda fayda vardır.

    Zihni Açan Çikolata Topları İçin Tıklayın

    3. Süt

    milk-500_0

    Süt de tıpkı yoğurt gibi stresle başa çıkma konusunda etkili bir besindir. Stresli olduğunuz anlarda içtiğiniz bir bardak süt stresinizin azalmasına yardımcı olacak, bu sayede rahatlamanızda büyük bir etkisi bulunacaktır. Ancak çok fazla miktarda süt bazı durumlarda uyku getirme özelliğine ya da midede şişkinlik yapma gibi durumlara da yol açabilir.

    Peki hangi süt senin için uygun?

    Bu yüzden de aşırıya kaçmadan, yeterli miktarda süt tüketilmelidir. Ayrıca bilindiği üzere sütün kemiklere ve kemik gelişimine de büyük bir etkisi vardır. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkması muhtemel kemik erimesini önlemede ya da geciktirmede de çok etkili olmaktadır. Tüm süt ve süt ürünleri strese iyi gelmektedir ve stresli olunan anlarda tüketilmelidir.

    4. Portakal

    44-ton-portakal-rusyadan-geri-dondu

    Portakal içerisinde bulunan C vitamini sayesinde vücuda kaybettiği direnci geri kazandırarak vücudun güçlenmesine katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda portakal ve portakal sıkılarak elde edilen portakal suyu da stresle mücadele konusunda oldukça işlevseldir.

    Bu yüzden stresli anlarda bir bardak taze sıkılmış portakal suyu içmek oldukça etkili bir yöntem olacaktır. Ancak fazla tüketildiğinde yoğun asit miktarından dolayı midede kısa süreli rahatsızlık ve yanma yaratabilir.

    Zinde Uyanmak İçin Bu Karışımı İçin!

    5. Brokoli

    432561

    Tüm yeşil yapraklı sebzeler stresli anlarda imdadımıza yetişen birer kurtarıcı gibidirler. Brokoli de bu sebzelerden bir tanesidir. Dolayısıyla stresli anlarda brokoli tüketmenin de büyük faydası olmaktadır. Eğer ki yoğun stresli bir hayatınız var ise muhakkak beslenme alışkanlıklarınız içerisinde tükettiğiniz yiyeceklerin arasında brokoliyi de eklemelisiniz.

    Stresi Tamamen Yok Edip Rahatlamanızı Sağlayacak Tarif

    Sınav Kaygısı Nasıl Aşılır?

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler