YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sinirlere İyi Gelen Yiyecekler

    Günümüzde insanların sinir sisteminin bozulmasına neden olan pek çok sebep vardır.

    Üstelik yine günümüzde meydana gelen pek çok hastalığın da baş aktörü strestir. Özellikle yaşam koşullarının zorlaşması beraberinde stres, kaygı, tedirginlik ve endişeyi getirmekte, nihayetinde de bu durum birtakım ciddi sinir sistemi hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır.

    Sinir sisteminin sağlıklı kalması ve birtakım rahatsızlıkların oluşmaması için bu hastalıklara ve sorunlara neden olan olumsuz durumların ortadan kaldırılması gerekmektedir. Birincil koşul stresin en aza indirilmesidir.

    Bunun ile birlikte de üzücü ve mutlu anların da ortadan kaldırılmaya çalışılması veya en aza indirilmesi büyük bir önem teşkil etmektedir. Aynı zamanda bu gibi problemlerin olmaması için tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Benzer şekilde birtakım gıdalar sinir sistemini olumsuz etkileyebilmekte veya stresi tetikleyebilmektedir.

    Bu rahatsızlıkları yaşamamak için bu gıdaların tüketilmemesi çok önemlidir. Benzer şekilde kimi gıdalar da sinir sistemi rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir.

    Bu gıdaların da düzenli olarak tüketilmesi ve beslenme alışkanlıkları arasına sokulması azami derecede önem taşımaktadır. Dolayısıyla sinir sistemi bozukluklarının beslenme ile direkt olarak alakası bulunduğunu söylemek mümkündür. Siz de beslenme alışkanlıklarınızı tekrar gözden geçirmelisiniz.

    Eğer beslenme alışkanlıklarınızda sinir sistemini olumsuz etkileyen yiyecekler var ise bunları beslenme programınızdan çıkarmalısınız. Bunların yerine sağlıklı beslenme programı uygulamalısınız ve özellikle bu rahatsızlıkları yaşamamak için sinirlere iyi gelen yiyecekleri tercih etmelisiniz. Daha stressiz ve daha huzurlu bir yaşam için bu kesinlikle çok önemlidir.

    Benzer şekilde bunu sağladığınızda stresin yol açtığı bir takım geçici veya ciddi rahatsızlıkların da önüne geçebilmeniz ve bu rahatsızlıkların gerçekleşme ihtimalini azaltabilmeniz oldukça muhtemel bir hale gelecektir. Şimdi sizinle sinirlere iyi gelen yiyecekleri aşağıda detaylı bir şekilde inceleyelim ve hangi yiyecekler sinirlere iyi geliyormuş öğrenelim.

    Sinirlere İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    1. Peynir Altı Suyu

    peynir-alti-suyu-nasil-hazirlanir_646x340

    Peynir altı suyunun aminoasitler başta olmak üzere pek çok sağlıklı maddeyi içeriğinde bulundurması sebebiyle insan sağlığı için oldukça fazla faydalı olduğu bilinmektedir.

    Bunun yanı sıra peynir altı suyu sinirleri yatıştıran bir özelliği bulunmasıyla sinir sistemine de çok iyi gelmektedir. Vücutta meydana gelen anksiyete bozukluğu, depresyon ve birtakım ruhsal sıkıntılar, vücutta seratonin miktarının azalmasına bağlı olarak geliştirmektedir. Peynir altı suyu bu durumun gerçekleşme ihtimalini de azaltmaktadır.

    Aynı zamanda peynir altı suyu ruh halinin sakinleşmesini de sağlayabilmektedir. Peynir altı suyunu sinirlerinizi yatıştırmak ve kendinizi rahatlatmak için eğer ki süt ve süt ürünleri grubundaki gıdalara bir alerjiniz bulunmuyorsa tüketebilirsiniz. Bir alerjinizin olup olmadığını öğrenmek için bir doktora başvurup bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Ancak eğer ki alerjiniz bulunuyorsa, ciddi birtakım başka problemlere yol açmamak için kesinlikle peynir altı suyunu tüketmemelisiniz. Ayrıca peynir altı suyunu tüketirken mutlaka aşırıya kaçmaktan kaçınmanız gerekir.

    2. Tatlı Patates ve Yer Elması

    Tatlı patates içeriğinde fazla miktarda A vitamini, B vitamini ve C vitamini bulunduran insan sağlığı için oldukça yararlı ve damak tadı için oldukça lezzetli bir yiyecektir. İçeriğinde bulundurduğu pek çok farklı vitamin sayesinde tatlı patates sinirleri yatıştırma özelliğine sahiptir.

    Bu sayede tatlı patates stresi ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Yer elması da tatlı patatesteki gibi özelliklere sahiptir. Yer elması da sinirlerin yatışmasına, sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına ve stresin azaltılmasına yardımcı olan bir yiyecektir. Yani yer elması sinirlere çok iyi gelen bir yiyecektir ve düzenli olarak tüketilmelidir.

    3. Muz

    Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2013-10-31 14:50:00Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

    Muz da hem insan sağlığı için çok faydalı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Muz insan vücudunda mutluluk hormonu salgılanmasına yardımcı olur. Bu yönüyle muz sinirlere ve sinir sistemine çok iyi gelen bir yiyecektir. Aynı şekilde muz stresi azaltma konusunda da çok önemli bir besindir.

    BONUS: GIDA ZEHİRLENMESİNDE TÜKETMENİZ GEREKEN YİYECEKLER

    4. Yeşil Çay

    Bilindiği üzere stresi azaltmak ve sinirleri yatıştırma ihtiyacı baş gösterdiğinde birincil başvurulan şey bitki çaylarıdır. Çünkü bitki çayları sinir sisteminin daha iyi çalışmasına, ruhsal rahatlamaya ve stresi yok etmeye çok iyi gelmektedir.

    İşte yeşil çay da bu çaylardan bir tanesidir. Hem çok sağlıklı olan yeşil çay, aynı zamanda da çok lezzetli bir bitki çayı çeşididir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler