YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Soğanın Mucizelerine İnanamayacaksınız!

    Kızılderililer soğanı soğuk algınlığı ve grip tedavisi için yıllardır kullanıyor. Dünya Sağlık Örgütü, soğanın öksürük, bronşit ve solunum hastalıklarına iyi geldiğini kabul ediyor. Hadi şimdi soğanın sağlık için diğer mucizelerini inceleyelim.

    Soğan, pek çok sağlık problemi için doğal bir iyileştiricidir. Şiddetli kusmaya iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir antibiyotik görevidir.

    Alyum bitki ailesinden olan soğan, sülfür bakımından zengindir ve doğal antibiyotik ve antiseptik özellikleri vardır. Soğan ayrıca çok iyi bir kersetin antioksidanı özelliği taşır ve vücuttaki serbest radikaller ile savaşır.

    Soğan suyu nefes alma problemlerine de iyi gelir ve balgam söktürücü özelliği vardır. Ayrıca içerdiği antioksidanlar sayesinde kolesterol seviyesini düzenler, kalp hastalıklarına ve eklem iltihaplarına iyi gelir. İçerdiği flavanoid ve sülfür ile diyabete de iyi gelir. Soğanlar yıllardır pek çok hastalığı iyileştirmek için kullanılmaktadır.


    Soğanın iyi geldiği bazı hastalıklar;

    Göğüs sıkışması: Bir soğanı Hindistan cevizi yağında ezin ve macun kıvamına getirin. Göğsünüze bu macunu sürün ve daha sonra bir havlu ile örtün. Normal bluzunuzu giyin.

    Karın ağrısı (bebekler için): Beyaz soğanı küçük küçük doğrayın ve suda kaynatın. Daha sonra soğumasını bekleyin ve suyunu süzün. Çocuğunuz rahatlayana kadar her saat başı bir çay kaşığı yedirin.

    Kulak ağrısı/iltihabı: Soğanı kesin ve ince bir çorabın içine doldurun ve çorabın ağzını bağlayın. Çorabı ağrıyan kulağın üzerine koyun ve sabit durması için bir bez kullanın. Ağrı geçene kadar bekletin.


    Öksürük: Büyük bir soğanı soyun ve ikiye bölün. Çevresine bir yemek kaşığı esmer şeker sürün ve kaplayın, bir saat o şekilde bekletin. Bu karışımın kokusu size iyi gelecektir.

    Ateş: Soğanı ince ince doğrayın. Ayağınızın taban kısmına Hindistan cevizi yağı sürün. Kestiğiniz soğanın ince dilimlerini tek tek ayak tabanınıza yerleştirin ve sarın. Daha sonra üzerine çorap giyin ve bir gece o şekilde yatın. Soğan vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına ve daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır.

    Havayı Temizler: Soğanı bir tabağa doğrayın ve odanızda bekletin. Odadaki hava temizlenecek, mikroplardan ve bakterilerden arınacaktır.

    Kusma: Bir adet soğanı rendeleyin. Rendelediğiniz soğanı bir tülbente koyun ve suyunu süzün. Bir bardak nane çayı kaynatın ve soğumasını bekleyin. Önce 2 çay kaşığı soğan suyunu için ve 5 dakika bekleyin. Daha sonra 2 çay kaşığı nane çayından için ve 5 dakika daha bekleyin. Rahatsızlığınız geçene kadar bu süreci tekrarlayın. Kusmanız anında, bulantınız ise 15 dakika içinde geçecektir.


    Ayrıca;

    • Böceklerden kurtulmak için soğanı kesin ve gereken yerlere sürün.

    • Saçınıza soğan suyu sürerseniz uzamasını hızlandırırsınız.

    • Soğan suyu güveleri kaçırır.

    • Önce kaynattığınız daha sonra soğumaya bıraktığınız soğan suyunu bitkilerin üzerine sıkarsanız zararlı böcekleri kaçırırsınız.

    • İkiye böldüğünüz soğanı demire sürerseniz paslanmayı önlersiniz.

    • Bakırı ve camları soğan ile parlatabilirsiniz.

    • Çillenmeyi engellemek için soğanı yüzünüze sürebilirsiniz.


    Gördüğünüz gibi soğan yıllardır tedavi için kullanılan ve güvenilir bir yiyecek. Sağlığınız için soğanın gücüne güvenmenizi öneririm.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler