YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sokak Lezzeti Deyince Aklımıza Gelen 16 Orgazmik Yiyecek (Ağzınız Sulanabilir)

    ''Ay hiç steril değil'' deyip 50 tane midye dolma yiyen mi dersin yoksa ''sağlığa çok zararlı'' deyip 2 yarım ekmek kokoreç yiyen mi? Sokakta yemekten büyük keyif aldığımız 15 yiyecek.

    Midye Dolma

    Hiç tatmamış olanların ''ıyy nasıl yiyorsunuz onu'' diye çemkirdikleri fakat bir kere tadınca onlarca yedikleri, sokak lezzetlerinin en yaygını midye dolma. Sağlıksız tartışmaları bir kenara dursun, özellikle kafa çekilen gecenin sonunda, bir midye tezgahının yanına limana yanaşan gemiler misali gitmez mi insan? :)


    Kokoreç

    Sağlık açısından pek tavsiye edilmeyen sakatatların en revaçta olanı, sokaklara yayılan kokusu ile hipnotize eden kuzu kokoreç... İster İstanbul usulü ister İzmir usulü olsun kokoreç candır can!


    Taksim'in meşhur içli köftecisini bilmeyen var mı?


    Tükürük Köftesi

    Maç izlemeye gidip de yemeyenler bizden değildir arkadaş! içine ne katıyorlar (?) bilemiyoruz lakin o kadar lezzetli geliyor ki insan 2. yarımı söylemeden edemiyor. O tezgahtan çıkan duman, koku... Anlayamazsınız...


    Nohut-Pilav

    Genelde otobüs, minibüs duraklarının hemen yanı başında duran ışıklı arabaları ve sarı-beyaz görüntüsü ile ''gel beni ye'' diyen 2 muazzam tadın birleşimi. Bir de yanında acı biber ve ayran oldu mu? Gelsin kaloriler!


    Söğüş

    Bi' kere sloganı yüzünden baştan kazanıyor bu atıştırmalık. Savaşma söğüş! sokak lezzetleri arasında ya çok seversin yada nefret edersin diyebileceğimiz söğüş İzmir kökenli olsa da artık her şehirde bulunabiliyor. Yanında turşu istemeyi unutmayın :)


    Islak Hamburger

    İstiklal'de biraları içtikten sonra ayaklar yavaş yavaş sizi meydana doğru götürür. Hafif çakır keyifsinizdir ve karnınız da biraz acıkmıştır. Islak hamburgerden daha iyi bir seçenek bilen varsa beri gelsin! sarımsaklı özel sosu ile ''1 tane yerim yeter''den, ''abi benim 5 mi oldu bu?''na gelirsiniz.


    Simit

    Fakirin dostu, sabahlarımızın doğan 2. güneşi... Yanındaki çay ile oluşturduğu muhteşem sinerjiye -hele ki sabah kahvaltısında- kim karşı koyabilir?


    Lokma

    Maalesef sadece İzmir'de görebileceğiniz -istisnalar hariç- bir sokak lezzeti olan lokma sadece yapılış amacı yüzünden bile başlı başına bir övgüyü hak ediyor. Hayır sever insanların özel firmalar ile anlaşarak sokakta lokma döktürmesi ve insanlara ücretsiz dağıtılması kadar güzel bir şey olabilir mi?


    Salatalık

    Liseliler bunu bilmez işte! soyulmuş salatalığa tuzu abanıp yemek kadar çok az zevkli şey vardır bu dünyada. Sokaklarda görmek istediğimiz hareketlerden olan salatalık satıcılığı artık çok ama çok nadir yapılıyor.


    Kumpir

    Ortaköy'den çıkıp tüm İstanbul'a, sonrada tüm Türkiye'ye yayılmış bu lezzet orgazmı yaşatan kumpiri sevmeyen yoktur muhtemelen. tezgahın camına yapışıp malzeme seçimi sırasında kararsızlıktan atom mühendisliğine lanet eden çok insan gördü bu gözler.


    Mısır

    Yine eskisi kadar yaygın olmayan ama ara belli başlı yerlerde görebildiğimiz, o kokusu ile baş döndüren dert unutturan orgazmik mısır... Aldıktan sonra 1 tane bile mısır kalmayacak şekilde kemirmek farzdır.


    Balık Ekmek

    Çok açık söyleyelim Eminönü'ne gidip yemeyeni dövüyorlar. Doyurucu olmasının yanı sıra bir sokak lezzetinden beklenmeyecek kadar sağlıklı olan balık ekmek teknelerinin akıbeti tam bir muamma olmuştu.


    Buzlu Badem

    Genellikle restoranların ve barların köşelerinde konuşlanmış bir şekilde bulabileceğiniz sıradışı bir sokak lezzeti. Serinletici olduğu kadar lezzetli buz gibi bademler insana inanılmaz enerji verir.


    Kağıt Helva

    Çocukların favorisi olan kağıt helvayı da artık çok az görebiliyoruz sokaklarda. Özellikle arasında dondurma ile yerken insana hayatı unutturan helvanın çikolata soslu versiyonu da oldukça leziz.


    Turşu

    Ve geleneksel lezzetlerimizden, Adile Naşit ve Münir Özkul'u akıllara getiren, suyu ayrı kendisi ayrı güzel olan turşu. Sokaklarda artık çok az görsek de Eminönü gibi turistik yerlerde denk gelmeniz mümkün.


    Kestane

    Evde soba üzerinde yapması daha zevkli olsa da özellikle kışın yolda yürürken bir yandan da sıcacık kestane yemenin yeri ayrıdır herhalde. Bu arada haşlaması da çok güzel olur belirtmeden geçmeyelim.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler