YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sürekli yorgun hissediyorsanız bu meyve suyunu KESİNLİKLE içmelisiniz!

    Son zamanlarda sıklıkla adı geçen elektrolit içeceklerin ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz?

    En son mide probleminiz olduğunda, doktorunuz muhtemelen elektrolit içeceği tüketmenizi önermiştir. Ama elektrolit içeceğinin ne demek olduğunu biliyor musun?

    Elektrolitler temel olarak tuzlardır. Tuzlardaki iyonların süslü adıdır. Vücudunuzdaki ana elektrolitler sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfat, sülfat, bikarbonat ve klorürdür.

    Elektrolitler, sinirlerinizin ve kaslarınızın işleyişini düzenlemek için önemlidir. Vücudunuzdaki hücreler onları enerjinizi korumak ve hücre alışverişinin devamını sağlamak için kullanır.

    İshal, ağır terleme veya bazı sağlık koşulları vücutta ciddi elektrolit kaybına neden olabilir. bu nedenle yorgunluk, halsizlik ve hastalıklara neden olabilir. Bir elektrolit dolu bir içeceğe ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.

    Piyasada bol miktarda tatlandırıcı ve koruyucu içeren elektrolit içeceği bulunuyor ancak siz evde kendiniz yapmak isterseniz diye tarifini paylaşalım. Zaten ev yapımı her şey daha da sağlıklı, taze ve lezzetli!

    Su, elektrolit taşıyıcı olarak işlev gören birincil bileşendir.

    Tuz (sadece rafine edilmemiş olan), sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi çeşitli minerallerden zengindir. Vücudun terleme ile düşen sodyum rezervini doldurmaya yardımcı olur ve böylelikle vücudunuzdaki enerji deponuzu korur. Aynı zamanda yorgunluğunu azaltırken stres hormonlarının dengelenmesinde önemli bir rol oynar.

    Narenciye, potasyum ve kalsiyum içeriği bakımından yüksektir ve dolayısıyla elektrolitler bakımından zengindir. Üstelik, limon, portakali, greyfurt gibi meyveler C vitamini bakımından zengindir ve vücuttaki kayıp elektrolitleri yenileyerek bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olur.

    Bal, doğal bir tatlandırıcı olarak görev yapar ve doğal enzimler ve mineraller ile doludur. Vücudun tuz bileşenlerinin zenginliğini emmesine yardımcı olur ve aynı zamanda içeceğin tadını güzelleştirir. Dahası, bal boğaz ağrısı ve öksürüklerde yatıştırmaya yardımcı olan antimikrobiyal ve iyileştirici özelliklere sahiptir.

    Malzemeler:

    2 fincan su

    ¼ adet limonun suyu

    ½ adet portakal suyu

    2-4 kaşık organik bal

    ¼ çay kaşığı kaya tuzu

    Hazırlanışı

    Yarım adet portakal suyunu sıkın.

    Buna limon suyu ekleyin.

    2- 3 kaşık doğal bal ekleyin.


    Suya dökün ve iyice karıştırın.

    Biraz rafine edilmemiş tuz ekleyin.

    Tuz ve balın tamamen çözülmesi için malzemeleri karıştırın

    Bu karışımı yorgun hissetiğiniz her gün içebilirsiniz. Etkisini kısa zamanda göreceğinden emin olabilirsiniz.

    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler