YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Survivor Yarışmacıları Birer Yemek Olsaydı Hangi Yemek Olurdu?

    Türkiye'de bir televizyon klasiği haline gelen Survivor'da her sezon yeni yarışmacılarla tanışıyoruz. Açlık, stres ve sevdiklerinden uzakta kalmanın etkisiyle, yarışmacıların ortaya çıkan gerçek karakterlerine şahit oluyoruz. Biz de yarışmacıların karakterlerine göre hangi yemek olacağı tespitinde bulunduk :)

    İLHAN MANSIZ

    imansız

    İlhan Mansız karizmasıyla, yakışıklılığıyla, görmüş geçirmişliğiyle tam bir alfa erkeği. Tabi karizmatik olduğu kadar tehlikeli de. Ikea mobilyalarıyla döşenmiş huzurlu bir yuvanın değil tansiyonu hiç düşmeyecek belalı bir aşkın adamı. Anlatacak hikayesi de bitmez, yaşatacağı hikayeler de. Ne yaparsa yapsın kopulamayan tipte, dönüp dolaşıp kendinizi kollarında bulduğunuz türden biri. Bir insan ancak bu kadar İSKENDER olabilirdi.

    SERHAT AKIN

    sehat

    Bir bayram gezmesi düşünün. Ailenin tüm üyeleri dedenin evinde toplanmış. Yetişkinler mecburi bir sohbetin içinde. Çocuklar nasıl, onlar da iyi, Acun’a valla helal olsun, ne olacak memleketin hali… Sohbet böyle durağan ilerlerken ailenin yaşlı fertlerinden biri sahne alıyor. Konuyu politikaya getiriyor, ona esiyor, öbürüne gürlüyor. Kimseyi de dinlemiyor. Diğerleri ehehehe mehehehe geçiştirmeye çalışıyor ama tansiyonu hiç düşmüyor. Derken bayram tabağı geliyor, su böreği, sarma, patates salatası ve kuru pasta. Tabaktaki KURU PASTA Serhat Akın. Bayramı seviyorsan onu da sevmek zorundasın, tabaktaki sarmayı, böreği, salatayı yiyorsan onu da yemek zorundasın.

    FURKAN

    jdsdc

    Furkan gerçek bir PATATES PÜRESİ. Ana yemeklerin yanında gelmediği müddetçe ciddiye alınmaz. Her zaman güçlüden taraftır. Rostoya yancılık eder, destekler. Ama rostonun diğer eşlikçileri bezelyeye, havuca da fırsat tanımaz. Tereyağı ve kaşarının gücüyle onları ezer, tat verdirmez.

    ADEM

    jfejf

    TARHANA ÇORBASI, herkes bilir. Fakirin, fukaranın sofrasından eksik olmaz. Tarhanasız kış geçmez. Ezilenlerin çorbasıdır, gariplerin içini ısıtır. Tarhanayı sevmeyen de zor bulunur hani, herkese hitap eder. Ama bir o kadar da sıkıcıdır, biraz içini boğar insanın. Adem’in tarhanayla akıl almaz benzerliği de bu özelliklerinden geliyor.

    ERDİ

    kkk

    Hemen her mahallede, sosislisidir, goralısıdır, limonudur, tavuk döneridir satan bir büfe bulunur. Mahallenin bıçkın ama cebi pek para görmeyen çocukları kahveden, internet kafeden, okuldan çıkıp buralarda karnını doyurur. Büfeler pek bir şey vaat etmez ama içtenliğiyle herkes tarafından sevilir. Erdi de bu büfelerdeki yiyecekler gibi; biraz GORALI, biraz TAVUK DÖNER, biraz ISLAK HAMBURGER...

    BERNA

    deasd

    Turşu demek lezzet demektir. Ama bir o kadar da pişmanlık. Her çıkışın bir düşüşü olduğu gibi, turşunun da düşüşü yaman olur. Neyin yanında yenirse yensin tatlandıran turşu, bir o kadar da susatır. Tansiyonu fırlatır, yüzü gözü balon gibi şişirir. Kavgacı ruhu, ortalığı karıştırışı ama bir o kadar da izleme keyfi vermesiyle Berna, gerçek bir TURŞU.

    OGEDAY

    off

    Ogeday’ın kolejliliği daha adından başlıyor. Devlet okulunda Ogeday, e biraz zor. 18’ine girdiği gün altına Audi A3 çekilen bir tınısı var isminin. 24-25’ine doğru aile şirketinde önemli görevlere gelecek isim, besbelli. Başarılı, fit, iyi aile çocuğu Ogeday, fena halde cevizli narlı bir AKDENİZ SALATASI'nı andırıyor.

    VOLKAN

    KJDSKDKF

    Esnaf lokantalarının ağır topu, mekandaki en pahalı yemek her zaman haşlamadır. Kuzunun kemikli etinin, birkaç sebzeyle ağır ağır haşlanmasıyla yapılan bu yemeğin yenilişi de biraz serttir. Kemikteki etler sıyrıldıktan sonra, kemik elle tutulur ve iliği emilir faşır fuşur. Volkan da kaba saba tavrıyla esaslı bir HAŞLAMA.

    SEMA

    djskdj

    Hani bakla yemeği anneler tarafından yapılır, çocuklara zorla yedirilmeye çalışılır ve asla yemezler ya. O bakla borcamın içinde bir hafta durur, bozulana kadar anne bir kaşık yer her akşam. Bakla sağlıklıdır, yenmesi gerekir ama bir o kadar da can sıkıcıdır. Sema’yla daha ne kadar benzeyebilirlerdi BAKLA?

    ŞAHİKA

    kdfdsmf

    KİNOALI SOMON SALATASI ile Şahika arasında o kadar büyük benzerlikler var ki insan gerçekten hayret ediyor. Fitliği, prensesliği ve narinliğiyle birbirine cuk oturan bir ikili.

    SABRİYE

    sabriii

    Sabriye’nin ağzına geleni söyleyebilme gücü, nezaketi insanlığın omzundaki bir yük gibi gören tavrı, her türlü toplumsal kuralı yırtmaya and içmiş post apokaliptik devrimci tutumu onu esaslı bir ZURNA DÜRÜM yapıyor.

    PINAR

    pınarrrr

    Birçoğumuzun yalnızca televizyon ekranından gördüğü, her gördüğümüzde şaşırdığımız bir yemek formu vardır. Lüks restoranlarda görülür, dev tabak, minicik porsiyon kombini. Pınar da o dev servis tabağının içindeki bir tutam RİSOTTO denebilir.

    EFSANE KARAKTERLERİ DE UNUTMADIK

    TURABİ

    dsefedsf

    TEZGAHTAN KOKOREÇ

    SEMİH

    rtgrt

    PATATES KIZARTMASI

    YILMAZ MORGÜL

    gfdgdg

    SÜTLÜ NURİYE

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler