YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Süt İçmeyi Hemen Bırakmanız İçin 7 Acil Neden

    Süt, yıllardan bu yana sağlıklı ve doğal bir gıda kaynağı olarak görüldü. Fakat son yıllarda yapılan araştırmalar, bu durumun hiç de böyle olmadığını ortaya koydu. Peki süt ile bilmemiz gereken gerçekler neler? Neden süt içmemeliyiz? Süt dosyasını açıyoruz!

    1- İneklerin devasa ölçüde atık madde üretmesi

    Ortalama bir inek, günde 54 kiloya yakın atık madde üretiyor. Yani bir inek, ortalama 12 kişiye denk. Üstelik bu atıkları temizlemek için ne kanalizasyon, ne de bir arıtma tesisi mevcut. Tüm dünyadaki inek miktarının 1.4 milyar olduğu düşünülürse dünya her gün inanılmaz ölçüde kirli ve zehirli maddeyle doluyor demektir.

    2- İneklerin dünyadaki iklim değişikliğinden sorumlu olması

    Okurken belki komik gibi gelecek ama sera etkisi yaratan gaz miktarı üretiminde, dünyadaki tüm ineklerin toplamının ürettiği gaz miktarı; araba, uçak gibi dünyadaki bütün taşıtların ürettiği gaz miktarından daha fazla.

    3- Sütün katkı maddeleriyle dolu olması

    Süt gerek çiğ olarak alınıp satılsın, gerek fabrikalarda işletilmiş olarak sunulsun, hormon, antibiyotik, tarım ilacı gibi yoğun miktarda yabancı madde içeriyor. Her yıl tüm dünyada tarım ilacı zehirlenmesinden yaklaşık 300 bin kişinin öldüğü düşünülürse, bunun hiç de hafife alınacak bir durum olmadığı anlaşılıyor.

    4- İnek sütünün insanlara uygun olmaması

    İnek sütü temel olarak, 30 kilo doğan bir buzağının 180 kiloluk bir ineğe dönüşmesi için gerekli olan maddeleri içerir. Bu da özetle, bir insanın ihtiyacı olduğundan çok daha fazla sayıda yağ barındırması anlamına geliyor. Bu kadar yağ da insanı bozuyor..

    5- Kalsiyum kaynağı aldatmacası

    Sütün önemli bir kalsiyum kaynağı olduğu düşünülür fakat tam tersine, ihtiyacımız olan kalsiyumun çok önemli miktarını yediğimiz sebzelerden alırız, sütün içerdiği kalsiyum miktarı bizim için yeterli olmaktan çok uzaktır.

    6- Kemikleri güçlendirmemesi, aksine zayıflatması

    Süt ürünlerindeki kalsiyumun kemiklerimizi güçlendireceği ve osteoporozu önlemesine yardımcı olacağı hala kabul görüyor ancak araştırmalar, hayvansal kaynaklardan gelen gıdaların, örneğin sütün, kanı asidik hale getirdiğini gösteriyor. Kanın asidik hale gelmesi sonucunda, pH değerini ayarlamak için kemiklerden kana doğru kalsiyum çekiliyor ve sonuç olarak kemikler osteoporoz için daha da savunmasız hale geliyor.

    7- Sütün şişmanlatması

    Gün içerisinde içeceğiniz 3 bardak az yağlı süt bile, size ortalama 300 kalori olarak geri dönüyor. Üstelik laktoz toleranssızlığı gibi rahatsızlığı olanlar da düşünülürse, sadece kalori olarak değil, aynı zamanda gaz ve mide ağrısı olarak da geri dönecektir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler