YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sütlaç Tarifi

    Türk mutfağının en önemli, en sevilen ve en lezzetli tatlılarından bir tanesi olan sütlaç, özel günlerde ve akşam yemeklerinden sonra sık sık tüketilir.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç kisilik 6
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon 268kal

    Türk mutfağının en önemli, en sevilen ve en lezzetli tatlılarından bir tanesi olan sütlaç, özel günlerde ve akşam yemeklerinden sonra sık sık tüketilir. Üstelik çok leziz bir tadı olmasına rağmen sütlaç, çok zor ve çok meşakkatli bir yapım süresine de sahip değil. Kısa bir sürede ve pratik bir şekilde sütlaç hazırlayarak afiyetle tüketebilir ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

    MALZEMELER

    • 1 kilo süt
    • 1 su bardağı kadar pirinç
    • 1 su bardağı kadar toz şeker
    • 1 tatlı kaşığı kadar nişasta
    • 1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
    • Bir miktar tarçın

    TARİF

    • İlk olarak sütlaçta kullanacağınız pirinçleri iyice yıkayın ve suyunu süzün. Sonrasında bu pirinçleri orta büyüklükteki bir tencereye koyun. Devamında içine üstünü yaklaşık 1 parmak seviyesinde geçecek bir şekilde su ekleyin. Bu şekilde pirinçleri yaklaşık 10 dakika boyunca haşlayın.
    • Pirinçler yeterince haşlandıktan sonra oda sıcaklığın beklemiş ve ılık olan sütü tencereye ilave edin. Üstüne vanilyayı ya da şekerli vanilini de ekledikten sonra bir süre kaynamak üzere ocakta bırakın.
    • Pirinçler bu şekilde süt ve vanilya ile kaynadıktan sonra içine toz şekerini de ilave ederek bir süre daha kaynatın. Yaklaşık 10 dakika şeker ile birlikte pirinçleri kaynatmaya devam edin.
    • Devamında ayrı bir kap içinde takriben 1 tatlı kaşığı kadar nişastayı ve bir miktar suyu iyice karıştırın. Su ve nişasta iyice karıştıktan sonra kaynamaya devam eden tencerenin içerisine bu karışımı ilave edin. Bu ilaveden sonra da sütlacı 3 ya da 4 dakika daha kaynatın. Son bir kez daha kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatın.
    • Henüz sütlaç sıcakken sütlacı kaselerin içine dökün. Sütlaçları bu şekilde bir süre soğumaya bırakın. Devamında üstüne bir miktar tarçın serpin ve servis edin.

    Afiyet olsun.

    Püf Noktası

    Çok daha farklı bir lezzet elde etmek için nişastayı yarım ölçü kullanıp, eksilttiğiniz nişasta miktarı kadar da pirinç unu ekleyebilirsiniz. Bu şekilde çok daha farklı ve lezzetli bir sütlaç yapma imkanı da elde edebilirsiniz. Eğer vaktiniz var ise sütlaç yeteri kadar soğuduktan sonra bir süre buzdolabında bekleterek servis edebilirsiniz. Bu şekilde ikram edeceğiniz kişiler için çok daha lezzetli olur.Dilerseniz tarçının yanı sıra sütlaçın üstüne dövülmüş ceviz parçaları da serpebilirsiniz.Benzer şekilde sütlaçın üstüne koyacağınız çilek taneleri ile de hem şık bir görüntü hem de güzel bir lezzet yakalayabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler