YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tavuk dönerde ciddi tehlike: Öldürebilir!

    Döner, Türk halkının severek yediği ve hemen hemen her öğünde tükettiği bir besindir. Ancak tavuklar ve tavuk etleriyle ilgili son dönemdeki tartışmalar büyürken kafalardaki soru işaretleri de arttı.

    Tavuk döner tehlikeli mi, yerken nelere dikkat edilmeli, tavuk döner sağlıksız mı, tavuk döner bu kadar ucuza satılabilir mi?...

    Peki, yediğimiz tavuk dönerin sağlıklı olduğunu nasıl anlayacağız?

    600x389

    Uzmanlar, özellikle piyasada 3 TL’ye bile satılan tavuk dönerlere dikkat çekerken, riskin fazla olduğunu ve yemeden önce iki kez düşünmemiz gerektiğini belirtiyor. Tavuğun kilogram fiyatı belli, dolayısıyla bir porsiyon tavuk dönerin maliyeti de bilinen bir gerçek.

    Bir de buna dükkan, personel, ekmek, elektrik, su gibi maliyetleri de eklersek rakamlar üst düzeylere çıkar. Dolayısıyla piyasada çok düşük fiyata satılan tavuk dönerlere şüpheyle yaklaşmak ve bu yiyeceklerden kesinlikle uzak durmak gerekir.

    Tavuğun rengine ve kokusuna dikkat

    600x369

    Et dönerde olduğu gibi tavuk dönerde de görüntü ve koku kendini belli eder. Tavuk dönerin kokusu rahatsız edici olmayacak, rengi kararmamış, açık ve parlak olacak. Bu nedenle güvendiğiniz yerlerden, bildiğiniz markalardan almak önem kazanıyor.

    Donuk tavuk döner kullanıp kullanılmadığını sormak, kullanılıyorsa o gün takılan döner olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor. Yediğiniz döner, kokulu ve rengi kararmış ise o zaman şüphelenmelisiniz.

    Bu arada firmaların da o gün satılmayan tavuk dönerleri imha etmeleri, kalan kısım varsa ertesi gün değerlendirmeye çalışmamaları en doğru harekettir. Tavuk etinin çabuk bakteri üreten ve bozulan bir besin olduğunu da düşünürsek, hatalı ürünlerin ölümcül sonuçlar doğuracağını da unutmamak gerekir.

    Tavuk döner, bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretmeye başlar, böylece tavuk zehirlenmeleri oluşur ve bu insanı ölüme götürür.

    Tüketiciye büyük görev

    600x450

    Uygun şartlarda üretilip satılmayan tavuk dönerin zehirlenmelere ve hastalıklara neden olabileceğini belirten uzmanlar, tüketicilerin de bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtiyor. Devlet denetim mekanizmalarının yanı sıra tüketicilerin de güvenilmeyen ürünleri satın almamasının bir yaptırım olacağına dikkat çekerek, “Hatalı ürünleri satın almaz, bunları satan işletmeleri tercih etmezsek bu ürünler satılmayacak ve üretimi de yok olacaktır” görüşünü savunuyor.


    Chef Gpt


    En Çok Aranan Haberler