YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tüketildiğinde Uzun Süre Susuzluğu Gideren 7 Bitki ve İçecek

    Ramazan ayının yaz aylara denk gelmesi oruç tutanları fazladan zorlaştıran bir durumdur. Genellikle de oruç tutanlardan “açlık değil de susuzluk çok zorluyor” laflarını duyarız. Peki susuzluğu önleyen içecekler ve bitkiler neler?

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Kayısılı bitki çayı

    Adana'da bulunan Nurs Lokman Hekim Şifalı Bitkiler Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Yılmaz, kayısılı bitki çayının susuzluğu giderici özelliği olduğunu vurgulayarak özellikle ramazan aylarında yok sattığını belirtti.

    Kayısı suyu

    Kayısılı bitki çayı bulamadığınız durumlarda yüzde yüz doğal kayısı suyundan da yardım alabilirsiniz.

    Meyan kökü şerbeti

    Ramazanda en çok içilmesi gereken içeceğinin, susuzluk gideren meyan kökü şerbeti olduğunu söyleyen Yılmaz, "Anadolu'da yüzyıllardır bilinen bu geleneksel içecek, asitli içecekler gibi mideye zarar vermiyor, tam tersi rahatlatıyor, susuzluk gideriyor. Eskiden suya ıslanıp bekletildikten sonra tülbentle süzülerek buzdolabında soğutulan bu içeceği artık teknolojik makinelerde el değmeden demlik poşet şeklinde de hazırlanıyor" dedi.

    Keçiboynuzu pekmezi

    "Keçiboynuzu pekmezi susuzluğu nasıl gidersin!?" dediğinizi duyar gibiyiz ancak keçiboynuzu pekmezinin şöyle bir özelliği var: Tüketildiğinde mide yanması ve mide ekşimelerinin önüne geçiyor. Bu durumlarda insanda su içme isteği uyandırdığı için, keçiboynuzu pekmezi ile bu durumu engelleyebilirsiniz.

    Not: Sahurdan sonra bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.

    Ginseng çayı

    Ginseng çayında da vücutta su tutulumunu sağlayan bileşenler oldukça mevcut. Sahurda yediğiniz yemeklerle birlikte bu çayı tüketebilirsiniz.

    Not: Sıcak yerine soğuk tercih edenler, akşamdan 3 dakika demlediğiniz çayı poşetinden (tanelerinden) arındırın ve dolaba koyun.

    Hindistan cevizi suyu

    Hindistan cevizi suyu içerisinde pek çok elektrolit barındırır. Bunların en önemlisi gün içinde kaybederek susuzluğa yol açan sodyumdur. Hindistan cevizi suyundaki yüksek sodyum oranı vücudun su kaybını önleyecektir.

    Kekik otu çayı

    Kekik otu çayı da ginseng çayındaki aynı etkileri barındırır ve aktarlarda kolaylıkla temin edebilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024

    Tüketildiğinde Uzun Süre Susuzluğu Gideren 7 Bitki ve İçecek

    En Çok Aranan Haberler