YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Türkiye'nin Doğal ve Katkısız Dondurma Yapan En İyi Gurme Dondurmacıları

    Dondurma seven bir milletiz ama maalesef sadece yaz aylarında tüketiyoruz. Halbuki uzmanlar yaz- kış yiyin, sağlık bulun diyor. Türkiye bu konuda bir cennet. Maraş değil, ülkemizin birçok yerinde saf ve güzel dondurma yapılıyor. En güzel dondurmanın peşinde düştük ve Türkiye'nin dört bir yanından ''Fabrikasyon olmayan'' en iyi dondurmacılarını sizler için derledik. Haydi dolsun külahlar!

    Serez Dondurma

    ''Katkısız Dondurma'' ya gönül vermiş bir işletme. Sütün, meyvenin, fıstığın, sahlepin... dondurma için olmazsa olmaz gereken neyse işte onun en doğalını gerçek üreticisinden alan ve işleyen usta mekan. Sorbelerinde hiç şeker katkısı aramayın, tamamen mevsimindeki en güzel meyveyi kendi şekeriyle sunar. Yoğurtlu dondurmaları da ayrı bir güzel. Bizden söylemesi. İstanbul'da, Maltepe ve Kartal'da , Alaçatı'da ise bir şubesi bulunuyor.

    Adres: Kordonboyu Mah. Akdeniz Cad. No:4/A Atalar- Kartal, İstanbul
    Tel: 0216 3999696


    Pınar Dondurma

    Anadolu Yakası'nda bu işi layıkıyla yapan usta bir dondurmacı daha. 1955'de Üsküp'den kalkıp İstanbul'a yerleşen bir ailenin başarılı işletmesi Pınar Dondurma. Sahibi ve 3. kuşak işletmecisi Alpaslan beye ''Gerçek dondurmayı nasıl anlayacağız? '' diye sorduğumuzda, ''Limonlu dondurmanın rengi sapsarıysa, oradan koşarak uzaklaş!'' diyor. Çünkü gerçek limonlu dondurmanın rengi beyaz olurmuş. Pınar Dondurma'nın limonlu dondurmasını mutlaka deneyin.

    Adres: Sahrayıcedit Mah. İnönü Cad. No:32 Kadıköy, İstanbul
    Tel: 0216 3639495


    Mini Dondurma

    Adı gibi mini mini bir dükkanda yıllardır nefis katkısız dondurma yapıyorlar. Güllü-lokumlu mu istersin, bal-badem kestaneli mi? 17'den fazla çeşitle yaz akşamları önünde uzun kuyruklar yaratan bir lezzetten bahsediyoruz. Nefis!

    Adres: Cevdetpaşa Cad. No:38/A Bebek, İstanbul
    Tel: 0212 2571070


    MUA

    Mevsiminde yetişen en taze ürünler, hiçbir koruyucu ve katkı eklenmeden İtalyan usulü el yapımı reçetesiyle damaklarla buluşuyor. MUA'nın bütün iddiası doğallık ve lezzet. Yani basit olan güzeldir diyorlar. Gerçekten de güzel dondurma yapıyorlar.

    Adres: Yeniköy Mah. Köybaşı Cad. No:126 İstanbul
    Tel: 0212 2998484


    Dondurmacı Yaşar Usta

    Dondurmalardan; hurma, gül veya tahin... Sorbelerden; kivi, karpuz veya incir... Hepsi mevsiminde ve organik ürünlerden yapılıyor. Yaşar Usta'ya dondurmasının sırrını sorduğumuzda da ''Dondurmamın sırrı gayet basittir. 1- Temizlik 2- Dürüstlük 3- Sevgi ve 4. olarak tüm müşterileri aile ferdi olarak görmektir.'' diyor. İşini severek ve özenle yapan esnafı seviyoruz. Şimdilerde Yaşar Usta'nın birçok şubesi açılmış olsa da, biz ilk şube olan Bostancı'yı gönlümüzde ayrı bir yerde tutuyoruz.

    Adres: Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cad. No: 34/A Bostancı, İstanbul
    Tel: 0216 3611440


    Damla Dondurma ve Boza

    Şişli Kurtuluş'ta yine ufak bir dükkan. Kışın boza yazın dondurma servis ediyor. 1989'dan bu yana dondurma yapıyor. Dondurmalarından; damla sakızlı ve sade sütlüsü, sorbeler arasından da böğürtlenli en favorimiz.

    Adres: Kurtuluş Cad. No:110/A Şişli, İstanbul
    Tel: 0212 2334925


    Dondurmacci

    Bu işe gönül vermiş başarılı bir girişim, Dondurmacci. İsminin esin kaynağı kurucularından Ersin Bey'in çocukluğunda sokakta gezen seyyar dondurmacı amcaların ''Dondurmaccciiiğğyy'' diye seslenmesi olmuş. Son derece naif ve butik lezzetler çalışıyorlar. Lavantalı ve Bodrum mandalinası aromalı olanları muazzam birer lezzet. Bu lezzetleri mutlaka deneyin.

    Adres: Tepecik Yolu, Alkent Çarşısı F4 Blok No: 13/5 Etiler, İstanbul
    Tel: 0212 3510302


    Güler Pastanesi

    Ayvalık'ın en eski tatlıcılarından Güler Pastanesi. Lor Tatlısı dillere destan. Yalnız bir sakızlı dondurması da var ki, denemeden dönmeyiniz. Temmuz sonuna doğru ise karadut mevsiminde ''Karadutlu dondurması'' da ayrı bir güzel.

    Adres: Talatpaşa Cad. No:45 Ayvalık. Balıkesir

    Tel: 0266 3121593


    Akdeniz Dondurma

    Antalya Muratpaşa'da yıllardır aynı reçeteyle ''Yanıksı'' yani diğer tabiriyle ''Kazandibi'' dondurma yapıyorlar. Gerçekten lezzetli.

    Adres: Ali Çetinkaya Cad. No: 24 Muratpaşa- Antalya
    Tel: 0242 3124719


    56'lar Bafra Balkaymak

    Samsun Bafra'da dondurma denince ilk akla gelen yer. Gül şeklindeki sunumları ve cevizli dondurması ile yaz akşamlarının en gözde keyif durağı.

    Adres: İsmetpaşa Cad. No:2/B Bafra- Samsun
    Tel: 0 362 5434325


    Baldan Dondurma

    İzmir'in pek de bilinmeyen ama müdavimlerinin de vazgeçemediği bir durak Baldan Dondurma. Amerikan sakızlı dondurması spesyalleri.

    Adres: İnönü Cad. Karabağlar- İzmir - - - - - -

    Rumeli Pastanesi

    Sakızlı dondurmayı Rumeli'den getiren ilk ustalar burada. O yüzden sakızlı dondurmayı burada deneyin. Mis gibi sakız tadı ve taze sütün farkını anlayacaksınız. Kavun içindeki sunumları da ayır bir güzel.

    Adres: İnkılap Cad. No:46 Çeşme- İzmir
    Tel: 0232 7126759


    Sim Dondurma

    Ankara'nın yıllardır değişmeyen tadı. Dondurmanın reçetesi ve tadı hiç mi hiç değişmiyor. Yaban mersinlisi favorimiz.

    Adres: Aşkabat Cad. No:27/B Bahçelievler- Ankara
    Tel: 0312 2133680 - - - - - -

    Veis Dondurma

    Şarköy'ün tatlı krizini dindiren Veis. Karamelli dondurması dillere destan. Yazın oldukça kalabalık.

    Adres: İnönü Cad. Şarköy- Tekirdağ
    Tel: 0282 5188488


    A&D Özkaymak Dondurmaları

    Denizli'nin yıllardır değişmeyen dondurmacısı. Sakızlı kaymak ve bal-badem en sevilen çeşitleri. Anadolu'nun gizli kalmış lezzet duraklarından biri A&D Özkaymak Dondurmacısı.

    Adres: Çamlık Cad. No: 3 Denizli
    Tel: 0258 2113232 - - - - - -

    İbrahim Usta

    Mersin Tarsus'un tatlıcısı ve ünlü dondurmacısı... Kavunlu ve incirli dondurmalarını mutlaka denemeli.

    Adres: Necip Fazıl Kısakürek Cad. Kavraroğlu Apt. No: 2/4 Tarsus- Mersin
    Tel: 0324 6271181

    Dondurmalı irmik tatlısı tarifi


    En Çok Aranan Haberler