YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ünlü aşçılardan alınan 15 pişirme önerisi

    Neredeyse herkes, mutfak işleri ve pişirmenin bir sanat olduğunu kabul eder. Ancak, sadece pişirme yeteneğine sahip olmak yetmez, aynı zamanda bir dizi kurala veya püf noktalarına da güvenmek önemlidir.

    Pişirme işleminde, şeflerin bir nesilden diğerine geçen kendine özgü sırları da vardır.

    Daha lezzetli ve pişirdiklerinizin dünyanın en iyi mutfaklarına layık kılacak lezzetlere sahip olmasının püf noktalarını sizin için derledik.

    -Biberlerin sadece tohumları ve damarlarını çıkarın ve soğuk suyla durulayın. Lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.

    -Patatesleri, kızartma yağı olmadan sadece un ile fırınlayarak pişirin. Çıtır patatesleri daha kolay elde edeceksiniz.

    -Kaloriyi saymak önemli. Tatlı yaparken krema yerine 3/4 kırmızılı yumurta akları kullanabilirsiniz.

    -Sebzeleri kaynar su veya soğuk suyun içine koyup koymayacağınızdan emin değilseniz, şu ipucunu da unutmayın: Yer altında yetişen sebzeler soğuk suya ihtiyaç duyar, zeminin üzerinde büyüyen sebzeler ise sıcak su ister.

    -Yumurta akılarını beyazlatırken kıvamı kontrol etmek için kabı ters çevirin: hazırsa, madde kapta kalmalıdır.

    -Folyo ile pişirilen pancarları salatalar için kullanın: Haşlanmış pancarların aksine, pişmiş pancarlar daha fazla vitamin içerirler ve daha fazla tat ve renk tutarlar.

    -Bir soğanı kesmek için önce ikiye bölün, ucu ve kökü kesip, yatay kesimler yapın sonra da uzunlamasına kesikler atın. Kesim miktarı, istenen küp boyutuna bağlıdır. Ve son olarak soğanı çapraz kesim yapın. Daha kolay soğan parçacıkları elde edersiniz.

    -Salatınızı daima tuz ekledikten diğer malzeme ve yağı ekleyin. Aksi halde, yağ tuzun tamamen çözülmesine izin vermez.

    -Yumuşak patates püresi pişirmek için, bıçak ucuna biraz süt ve biraz kabartma tozu ilave edin ve 2-3 dakika hızlıca karıştırın.

    -Makarnanızın birbirine yapışmasına izin vermeyecek bir numara, mümkün olduğunca fazla su kullanmaktır. 100 gr "kuru" makarna için en az 1 litre su koyarsanız mükemmel sonuçlar elde edersiniz.

    • Tatlı hamur işleri için mükemmel hamurun sırrı basittir: Un ağırlığı şeker ağırlığına, yumurtanın ağırlığı ise tereyağının ağırlığına eşit olmalıdır.

    -Meyve sıkacağı ile meyve suları elde edebilirsiniz. Sıkmadan önce sıcak su altında veya bir mikrodalga fırında ısıtarak onları sıkıca elinize alın.

    -Kızartma yağının yeterince sıcak olup olmadığını kontrol etmek için ahşap bir çubuk kullanın. Sopanın etrafında kabarcıklar görürseniz pişirmeye başlamanın vakti geldi demektir.

    -Makarna sos ile servis yapmayı planlıyorsanız, suya yağ ilave etmeyin.

    -Bir domatesi sularının dökülmesine izin vermeden kesmek isterseniz, kesinlikle domates yüzeyinin sivri boyutunca dilimleyin: tohumları domates duvarından ayıran damarlar vardır.

    -Herkes pasta hamurunu yuvarlamadan önce yüzeyine unla serpiştirmeyi bilir. Bununla birlikte, tatlı bir yemek yapıyorsanız, unu kakao tozu ile değiştirebilirsiniz: narin bir kek yaratacak ve tadını etkilemeyecektir.

    -Köfte tadına bakmak için, doğranmış soğanları bitkisel yağla ısıtın ve etle birlikte öğütün. Sadece lezzeti artıracak değil, pişmiş köfte içinde çiğ soğan bulma şansını da ortadan kaldıracaktır.

    -Her şef ideal biftek hazırlamak için kendi sırrına sahiptir. Fakat hepsi aynı fikirdedir: kızartma tavası çok sıcak olmalıdır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler