YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uyumadan Önce Peynir Yerseniz Bakın Rüyanızda Ne Görüyorsunuz!

    Dolu bir mideyle uykuya gitmenin olumsuz sonuçlarını defalarca duymuşsunuzdur. Evet, bazı yiyecekler sizi kâbusların kucağına bırakabilir, ancak bazı gıdalar da umulmadık sonuçlar verebilir.

    Çok Sevdiğiniz Ünlüler Cheddar Peyniri Kadar Yakın


    İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, araştırmaya katılan gönüllülerden bazıları cheddar peyniri yedikten sonra rüyalarında ünlüleri gördü. Sevdiğiniz ünlünün üstüne sinen peynir kokusu sizi rahatsız etmezse, rüyalarda kavuşmak için ideal ve zararsız bir yöntem gibi görünüyor. Aynen, bu ünlüler de hiç ekrandaki gibi değiller ya.

    Oturduğu Yerde Horlayarak Ve Gülümseyerek Uyumak İsteyenler İçin

    Hindi, vücudumuz salgılayamadığı için dışarıdan almak zorunda olduğumuz Tryptophan isimli aminoasit bakımından oldukça zengin. Tryptophan, serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olduğu için bize rahat bir uyku sunuyor. Hindinizi yine aynı aminoasit bakımından yüksek olan tahıllarla birlikte yemek etkisini ikiye katlayacağı için rüyalarda kendinizi bulutların üstünde uzanmış, lirini çalarken insanlara el sallayan şefkatli bir Yunan tanrısı olarak görebilirsiniz. Bırakın, ortamda bulunup sizi izleyenler horlamanızdan arta kalan zamanda yüzünüzde beliren gülümsemenin sırrını merak etsin.

    Dost Mudur, Düşman Mıdır Belli Değil


    Tabii ki çikolatadan bahsediyoruz. Her ne kadar canımız bir şeylere sıkıldığında elimizden tutup yüzümü güldüren sevimli bir dost gibi görünse de konu uyku olunca aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Aslında uzmanlar bile çikolatanın uykuya etkisi üzerinde kararsız ancak içerdiği kafein oranıyla uyanınca kötü rüyaları hatırlama ihtimalini arttırdığı söyleniyor. Arkanızdan bastonuyla koşarken hız rekorlarına imza atan efsunlu yaşlı teyzeyi hafızanıza kazımak istiyorsanız, durmayın ve uyumadan önce çikolata yiyin.

    Anne Reçeli Güzel Rüyalara Kapı Açıyor


    Uyku da en az cinsellik ve diğer yaşamsal aktiviteler gibi yoğun enerji gerektiren bir süreç. Bu süreç boyunca vücudunuz tahmin ettiğinizden fazla enerji harcıyor ve haliyle kan şekeriniz düşüyor. Yatmadan bir süre önce yiyeceğiniz reçel ekmek ikilisi uyku esnasında kan şekerinizin dengelenmesine, dolayısıyla tatlı rüyalara kapı açar. Tabii diyet dönemindeyseniz uykuda açığa çıkan pişmanlığın etkisiyle kâbuslara da yol açabilir, emin değiliz.

    Rüyalarınız Da Hayatınız Gibi Monotonsa Gelin Heyecan Katalım


    Ev-iş-okul üçgeninden, çocukların ödevlerinden, kör olası sevgilinin kaprislerinden, acaba orada ne arayan çoraplardan hakikaten çok sıkıldıysanız yatmadan önce mutlaka baharatlı ve kızarmış bir şeyler yemelisiniz. Mümkünse ikisini aynı anda tüketin. Göreceksiniz ki, bir araya gelmesi imkânsız yüzlerce ihtimal bir araya gelerek, gecenize uyanınca inanmakta güçlük çekeceğiniz bir heyecan katacak. Diğer bir deyişle öyle kâbuslar göreceksiniz ki, büyük ihtimalle dudağınız uçuklayacak.

    Her Ağırlığın Üstesinden Gelebilirseniz…


    O zaman yağlı yerinden kırmızı etler tam size göre. Ağır bir akşam yemeğinin ardından yatağa girip gözlerinizi kapattığınızda yükselen vücut sıcaklığınızın etkisiyle her türlü ağırlığı tam anlamıyla üstünüzde hissedeceksiniz. Hafif rüyalarla yetinmeyen bir yapınız varsa, aradığınız ağırlığı bol yağlı kırmızı ette bulacaksınız.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler