YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Vücuttaki Lekeleri Açan Mucize Besin: Portakal Kabuğu

    Birçoğumuz farkına bile varmadan portakal kabuklarını atabiliyoruz. Bu muhtemelen çocukluğumuzdan beri portakalı soyarak yediğimizden kaynaklanıyor. Ancak bugünden başlayarak portakal kabuğunu yemeye alışırsanız size vaat ettiği şeylere inanamayacaksınız!

    Kolesterolü ve Yüksek Tansiyonu Düşürüyor

    Portakalın kabuğu, beyaz bölgesi ve çekirdeği sağlığınıza büyük yarar sağlıyor. Kanada'da yapılan araştırmalar sonucunda, portakal kabukları içerdikleri PMF elementi ile yüksek tansiyon ve kolesterole birçok ilaçtan daha iyi geliyor.

    Alerjileri Durduruyor

    Alerjilerinizi arttırmaya neden olan histamin maddesi portakal kabuğu sayesinde vücutta daha az salgılanmaya başlıyor. Bu nedenle portakal kabuğu alerjiyi ve devamlı hapşırmayı engelleyen bir ilaç olarak görülüyor.

    Şişkinliği Azaltıyor

    Portakal kabuğu vücuttaki ödemi atarak, ödem ilaçları kadar fayda gösteriyor.

    Ağız Sağlığına Yardımcı Oluyor

    Vücudun hemen hemen her bölgesine şifa veren portakal kabuğu dişlerdeki hassasiyeti azaltarak beyazlamasına neden oluyor. Asitli yapısıyla aynı zamanda doğal bir nefes temizleyici.

    Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

    Vücutta fazlaca konsantre olmuş C ve A vitamini bağışıklık sisteminizi hızlıca güçlendiriyor.

    Kanser Riskini Azaltıyor

    BioMed Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya göre portakal kabuğunda bulunan PMF maddesi kanser oluşumunu engelliyor!

    Sindirim Sistemini Hızlandırıyor

    Portakal kabukları içerdiği yüksek fiber oranından dolayı bağırsakların, dolayısı ile sindirimin çok daha hızlı çalışmasını sağlıyor.

    Solunum Sistemine Yardım Ediyor

    İçinde beta-cryptoxanthin maddesi taşıyan tüm yiyecekler akciğer kanserine karşı koruyor. Hem portakal hem de portakal kabuğu solunum yolu hastalıklarını ve kanser çeşitlerini %27'ye kadar azaltıyor.

    Kilo Vermenize Yardımcı Oluyor

    İçerdiği düşük kaloriden ve yağ yakımını hızlandırmaya yarayan bileşimlerinden dolayı hem tok kalmanızı sağlıyor hem de size daha hızlı kilo verdiriyor.

    Vücuttaki Lekelerin Rengini Açıyor

    Portakaldaki C vitamini teninizin rengini açıyor. Bir tutam portakal kabuğunu süt ya da yoğurt ile lekeli bölgelere uygulayabilir ya da vücudunuza direkt olarak sürerek güneş lekelerinden koruyabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler