YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Altın süt faydaları ve mucize etkileri

    Hayatınızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek istiyorsanız sizlere şifalı bir önerimiz olacak: Altın süt. İki bilindik malzeme ile kolay bir şekilde hazırlanan altın süt, isminin karşılığını veriyor ve vücut üzerinde adeta mucize etkiler bırakıyor. Altın süt nedir, altın süt nasıl yapılır, altın süt faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte detayları öğrenelim...

    Zerdeçal ve sütle hazırlanan altın süt karışımı, hem lezzetli hem de şifalı bir içecek. Son birkaç yıl içinde popüler hale gelen altın süt, birçok hastalığın doğal ilacı olacak potansiyelde. Altın süt faydaları ve altın sütün yapımını sizler için ele aldık, işte detayları...

    ALTIN SÜT NEDİR?

    Altın sütteki ana madde, curcumin olan ana bileşik olan Curcuma bitkisindeki bir polifenol olan bazı seri antioksidan, anti-kanser ve anti-inflamatuar içeren zerdeçaldir.

    Altın süt için diğer bir malzeme de karabiber: Karabiberle zerdeçal birleştirdiğinizde, curcumin'in biyolojik açıdan erişilebilirliğini kat kat arttırırsınız. Bu, vücudunuzun daha fazlasını alabileceği anlamına gelir.

    ALTIN SÜT FAYDALARI NELERDİR?

    Daha sağlıklı bir karaciğer: Altın sütü içtiğinizde kendinizi daha iyi hissedersiniz, içiniz temizlenmiş gibi olur. Sonuçta, zerdeçal karaciğerin genel sağlığını iyileştirmekte, ve vücudunuzda etkili bir şekilde detoks yapabilmektedir.

    Beyin eskiye oranla daha zeki: Oldukça akıllı olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak altın sütün hafızaya faydası vardır. Çünkü zerdeçal hafızanızı güçlendirir ve beyin fonksiyonunu geliştirir.

    İshal, kabızlık sindirim sistemi rahatsızlıklarındandır. Altın süt içmeye başlayınca sindirim sisteminde düzelme görebilirsiniz.

    Zerdeçal bağışıklık sistemini geliştirir.

    Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

    Hücreleri yenileme özelliği ile cilt ve saç güzelliğine fayda sağlar.

    Yüksek enerji verir.

    Tiroid hastalarına iyi gelir.

    Baş ağrısı, diş ağrısı gibi ağrıların kesilmesini sağlar.

    Mide hastalıklarına fayda sağlar.

    ALTIN SÜT TARİFİ

    Malzemeler:

    3 yemek kaşığı zerdeçal
    100-150 ml su
    1 çay kaşığı karabiber
    Süt

    Hazırlanışı

    Öncelikle su, toz zerdeçal ve karabiberi karıştırın. Daha sonra yaklaşık 8 dakika kadar pişirin. Karışım macun kıvamına geleceği için bir miktar su daha ekleyebilirsiniz. Ocağın altını kapatın. Hazırladığınız bu karışımı 40 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

    Bir çay kaşığı macunu 1 bardak süt ile karıştırarak tüketmelisiniz. Dilerseniz altın sütünüzü bal ile tatlandırabilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler