YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yenebilen Şarkılar: Şarkı Sözlerinden Bir Akşam Yemeği İçin Menü Çıkartmak

    Sadece şarkılardan oluşan bir menü olabilir mi? Şarkılarda geçen yemeklerden bir menü yapsak, bir akşam eşimizi dostumuzu şarkılarla ağırlasak nasıl olur diye düşündük ve sizin için nefis bir menü hazırladık.

    Misafirlerimiz geldi. Kısa bir sohbetin ardından masaya geçtik. Normalde asla kullanmadığımız aşırı havalı yemek takımlarımız masada ve yemeğe başlıyoruz. Çorbamız Mustafa Sandal’dan geliyor. Yılların eskitemediği sanatçı, “İki tas çorba” isimli şarkısıyla açılışı yapıyor.

    İki tas dedik ama, siz yine de ipin ucunu kaçırmamak için pişmanlık çorbasının tadına bakın!

    Çorbalar içildi, misafirlerin ilk tepkileri, beğendiler beğenmediler gerginliğiyle ilk turu geçtik. Kaseyi ekmekle sıyıranlar var, güzel. Ara sıcak olarak el açması börek iyi olur diye düşündük ve Nazan Öncel’den Börekler Açayım Sana dedik.

    Şöyle baklava yufkasından böreğe ne dersiniz? Tarifi için tıklayın o halde!

    Sıra dananın kuyruğunun kopacağı yere geldi. Burası er meydanı, "Ay bunun tarifini ver bana"ların gelmesi gereken yer. Türk müziğinin gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından, Barış Abimiz’den Domates Biber Patlıcan’la yapılma, fırında patlıcan kebabı. Ana yemek için nefis bir seçim.

    Tarifi için sizi şöyle alalım...

    Kimileri için bir insanın iyi yemek yapıp yapamadığının yegane ölçüsü pilavdır. Ana yemekte kuzu da çevirseniz, "Pilavı biraz kuruydu sanki" derler arkanızdan. Nil Karaibrahimgil “Anne benim koşmam gerek, istemiyorum pilav yapmak” diyor ama bizim bir pilava ihtiyacımız var. Kuruyemişli bulgur pilavı olsun dedik.

    Tarifi için küçük bir tık :)

    Ne kadar özenirseniz o kadar lezzetsiz olan bir lezzet: Cacık. Salatalıkları iri iri atıp, çalakalem yapınca nefis olur genelde, büyük bir gizem. Ana yemek Barış Manço’yla karnıyarık. Madem patlıcanı pilavı yaptık, yanına cacık da gerekir. Barış Abi bunu bildiğinden olacak, Cacık isminde bir şarkıyı bize hediye etmişti zaten.

    Şarkı eşliğinde güzel bir cacık için gelsin bu tık!

    Yemeği yedik, övgüleri topladık. Tabi sofrayla beraber. Sıra geldi son düzlüğe. Tatlı olarak Grup Vitamin’in aşırı eğlenceli şarkısı Fil Diyeti’nden nefis bir çikolatalı pasta servis edelim.

    Haydi hep beraber mutfağa, çikolatalı pasta yapmaya!

    Bütün bunların üzerine şöyle demli bir çay içmeden elbette olmaz. Sezen Aksu’nun bir reklam işbirliği için yaptığı ama oldukça hoş bir şarkısı var. Çaya Güzelleme’yle misafirlerimizi gönderiyoruz. Afiyet olsun efendim.


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler