YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yeni Bir Buzdolabı Almak İçin Hazırlıklara Başlamanız Gerektiğini Gösteren 6 İşaret

    Mutfağınızın en büyük emektarlarından buzdolabınız sizinle aylar, yıllar, mevsimler geçirir. Sizinle beraber elinden gelen her şeyi yapar. O sizi hep dinler, peki siz onu ne kadar dinliyorsunuz?

    Bu buzdolabı konuşuyor!

    Buzdolabınız son zamanlarda fazlaca ses çıkarmaya başladıysa dilimizi öğrenmeye çalışıyor olabilir. Sesler gelen yer aslında buzdolabınızın motoru, uzun süredir kapağı kapalı duruyorsa içeriyi soğuk tutmak için baya yorgun düşmüş demektir. Sesler gittikçe artıyorsa yeni buzdolabı bakmadan önce bakım servisi çağırmakta yarar var. Paniğe gerek yok, yedek parça da değişebilir, hurdaya da çıkabilir.

    Erciyes'ten farksız buz tutmuş buzluk kısmı...

    Buzdolaplarının buzluk kısmında özellikle biriken kar görüntüsü pek de iyiye delalet değil. Normalde daha dengeli bir soğutmaya sahip olması gerekirken birden her yer karlar içinde kalabiliyor. Bunun sebebi conta sorunu ya da işleyiş olabilir. Kolay bir yöntemle bazı denemeler de yapabilirsiniz. Buzdolabının buzlanma olan kısımdaki kapağını açın, arasına bir kağıt para koyarak kapatın. Buzdolabının kapağı kapalıyken parayı çekin. Eğer parayı hızlıca çekebiliyorsanız contalar gevşemiş demektir ve bu sorunu buzdolabı contalarını değiştirerek hızlıca ortadan kaldırabilirsiniz. Yavaş da olsa paranın tamamını çekebildiyseniz servis çağırmalısınız. Eğer para hiç gelmiyorsa veya yırtıldıysa buzdolabınıza veda vakti gelmiş olabilir.

    Arka taraf cehennem provası gibiyse...

    Duvara yasladığımız için buzdolabının arkasında neler oluyor pek kafa yormuyoruz. Her buzdolabının arkası mutlaka sıcak oluyor ama fakat ne zaman sorun olduğunu anlamak için belli aralıklarla kontrol etmemiz gerekiyor. İnsan elini yakacak kadar sıcaksa burada bir sorun var demektir. Eğer sıcaklık el yakıyorsa hemen servis çağırıp sorunun bobinlerde olup olmadığını anlamamız gerekiyor. Buzdolabını değiştirme vakti gelmiş olması yüksek ihtimal, psikolojinizi hazırlayın.

    Yiyecekler soğuk değil veya beklenenden önce küflenmişse...

    Buzdolabında beklettiğiniz su nedense pek de soğumuyorsa ya da bol bol yapıp tencerelerde dolaba kaldırdığınız yemekler beklenenden önce bozuluyorsa ciddi bir sıkıntı geliyor demektir. Aynı zamanda yeterince iyi soğutmayan buzdolapları daha fazla elektrik faturası anlamına da geliyor. Bu sorunu çözmek için en mantıklı hareket yeni bir buzdolabı bakmak çünkü elektrik faturası, tamir parası derken astarı yüzünden pahalıya gelebilir.

    Her güzel şeyin bir sonu var: Yaşlı buzdolapları...

    Onunla geçirdiğiniz mutlu günler hep aklınıza gelir. Bazen sevdiklerinize kuracağınız bir sofranın yardımcısı, bazen gizli acıkmalarınızın sır tutan dostu... Ama eğer yaşı 10'u geçtiyse onun için kaçınılmaz son yaklaşıyordur. Hele de 20 yaşını geçtiyse kesinlikle artık sarılıp vedalaşma vakti. Çünkü hem hantallaşması, hem elektrik harcaması, hem yeterli soğutmamasıyla sizin için çok daha uğraştıran bir hale gelmiş olabilir.

    Her buzdolabının bir sınavı var: Sizinkinin de bozuk para testi

    Buzdolabınıza koyduğunuz yiyeceklerin bozulup bozulmadığınızı anlamak için elimize harika bir yöntem var. Testi ise şöyle yapacaksınız: Bir bardağı suyla dolduruyorsunuz ve buzdolabının dondurucu kısmına bırakarak donmasını bekliyorsunuz. Ardından bardağın içindeki buzun üzerine bir bozuk para koyun ve yeniden buzdolabına yerleştirin.

    Eğer tekrar baktığınızda bozuk para bardağın dibinde gözüküyorsa ya da şekli değişmiş bir şekilde buzun içinde duruyorsa bir terslik var. Eğer parayı bıraktığınız gibi bulduysanız sorun yok. Bunları yaparken evde elektrikler kesildiyse testi tekrarlayın. Sonuçlar olumsuzsa hemen servis telefonuna yapışın çünkü durum vahim.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler